Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

A Nép ellenségei

2010.11.19. 04:09 | Treuga Mei | Szólj hozzá!

Címkék: alkotmánybíróság alkotmány sólyom lászló közigazgatás lázár jános médiaalkotmány

Levél a Nép nevében

 

Polgártársak!

 

Azon ellenforradalmi erők, amelyek Az Emberek Kormányának XXII. századi szellemű, koncepciózus és megfontolt társadalmi-politikai terében zavaró tényezők, méltán számíthatnak arra, hogy a Nép amúgy oly türelmes és tapintatos választottjainak haragja sújtja őket. Megvetésünkről nem is szólva!

Az örök okvetetlenkedők e forradalmi időkben szükséges lendületes lépteinket és tetteinket folyvást kritizálják. És nem is ez a baj, mert a Nép – Kormányán keresztül – hasznosítja a segítő kritikákat. De építő kritikák ezek – kérdem én, a Nép barátja –, segítő szándék vezérli őket? Nem a Nép gyarapodásának kerékkötői ezek?

Az elavult, a régi rendszer által fabrikált, rút alkotmányt bizony ki kell cserélni egy újra. De addig is – hogy sajátunknak érezhessük – ki kell javítani. Mert egy új választási rendszerrel tudhatjuk biztosan magunkénak több cikluson át a Parlamentet mi, a Nép, Kormányunk által! Mert változtatnunk kellett, hogy bizonyosan sajátunk legyen mindenütt a polgármester-helyettesi szék is. Mert lépnünk kellett, hogy az Alkotmánybíróság is a miénk legyen. Sorolhatnám még!

Ne feledjük: alkotmányt adtunk a médiának! És mi a hála? Kritizálnak! Ellenállnak és kifogásolnak! Nincs bizalom bennük irántunk, az eddig is önmérsékletet tanúsító forradalmi hatalom iránt. Rettegnek, hogy visszaélünk majd a sajtót regulázó, sajtószabadságot ellehetetleníteni képes passzusokkal! De itt és most kijelenthetjük: a Nép sosem él vissza hatalmával, legföljebb él vele!

Ne feledjük: a közigazgatás rút haszonélvezőitől, akik nem átallottak végkielégítést fölvenni munkájuk után, visszavettük a Nép jussát! Amelyik közszolga pedig nem fogadja el a Nép akaratát, azt ma már indoklás nélkül azonnali hatállyal az utcára tehetjük! Lehet, hogy akad egy-egy jogos kifizetés is, amit megadóztatunk. Lehet, hogy időnként lesznek majd túlkapások, apróbb egyéni hibák és torzulások. De mit számít ez az egyetemes magyar igazság érvényesüléséhez képest?!

Ne feledjük: azok a taláros akadékoskodók, akik az Alkotmányra hivatkozva akadályozták voksrevolúciónk térnyerését, most végre megismerhették, hol a határ! Mi, a Nép – választott képviselőink útján – vagyunk hivatottak meghatározni akár visszamenőleg is, mi jogos, mi nem az! Ha pedig holnaptól – a Nép fölhatalmazása alapján – kinyilvánítjuk, hogy minden eddigi éttermi sörfogyasztás bűncselekmény volt az elmúlt hatvan évben, mely öttől nyolc évig terjedő szabadságvesztést érdemel, van-e, aki hivatott megkérdőjelezni a Nép döntését?

Ne feledjük: mára arról a Sólyom Lászlóról derült ki, hogy a Nép Fülkeforradalmának ellensége, aki épp a már akkor is forradalmi hevületünk által lett köztársasági elnök a még ellenforradalmi időkben, és aki a Köztársaság megmentése érdekében folytatott ádáz utóvédharcával álcázta eleddig álnokságát! Hálátlanságáért persze elnyeri méltó jutalmát: Lázár János polgártárs kérdőre vonja majd azügyben, mekkora a felelőssége az Új Népi Alkotmány megszületésének késleltetésében!

Sokan óvnak és féltenek minket a jó szándékú, ám ideológiailag kevéssé fölkészült polgártársaink közül. Azt mondják, hogy a média munkásait és a közigazgatást egyszerre elidegeníteni magunktól nem jó ómen. De kell-e félnie annak a közszolgának vagy újságírónak, amelyik a Nép – és kormánya – barátjaként viselkedik? Nem! Így hát bizakodhatunk, hogy a média továbbra is a forradalmi valóságot írja teljes odaadással, a közigazgatás pedig – a dezertőrök, a sunyi szabotőrök, a felmondásukat benyújtók nagy száma ellenére – zökkenőmentesen működik tovább elkötelezett közszolgáink segítségével.

Számos támadás érte a forradalmi erőket azért is, mert az egyik legnépszerűbb intézmény jogköreit szűkítette. Ezek a támadások méltánytalanok. Mert a fokozódó helyzet fokozódó tettekre sarkall! És tegyük hozzá, hogy a Nép Kormánya, bár megtehette volna, nem törölte el az Alkotmánybíróságot, csupán nem engedi, hogy az olyan kérdésekbe, amihez semmi köze – mint például a magántulajdon alkotmányos kérdéseinek köre –, ami nem az ő asztala, olyasmibe beleszóljon!

Jó néhányan fölvetették, hogy a forradalmi táborunkban nagy népszerűséggel bíró, de az ellenséges erők kevésbé elvakult részében is komoly tiszteletnek örvendő volt köztársasági elnök számonkérése bizonyos rétegekben ellenérzést válthat ki. Ez lehetséges, de a nemzetnek számon kell kérnie az alkotmányosság leple alatt tétovázó, a forradalom nagyságát veszélyeztető elemeken is tevékenységüket!

Kijelenthetjük, hogy a nagy idők nagy formátumot igényelnek!

Ne féljünk bátrak lenni!

És ne feledjük: végre a Nép igazsága válhat valóra!

Akik pedig folytatják aknamunkájukat, azoknak innét üzenjük: az Alkotmányozó Kétharmad ugyan továbbra is önmérsékletet tanúsít, de nem engedjük, hogy evvel bárki visszaéljen! Becsülje meg mindenki ezt a békét!

Mert fölhatalmazásunk alapján tovább is léphetnénk!

De mi jók és demokraták vagyunk!

 

J.-P. M.

A Nép Barátja

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr742458528

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: És Orbán kivezeté az országot a bűnös EU-ból 2011.04.05. 18:58:36

  Legalábbis erre következtetek minden megnyilvánulásából.  A legfrissebb az, hogy „Mi nem Európában, hanem Magyarországban hiszünk. Számunkra Európa nem hit, ész kérdése.” Magyarul az EU le van tojva, egyébként is csupa hüly...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása