Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Hajléktalan-holokauszt

2011.11.14. 00:02 | Treuga Mei | Szólj hozzá!

Címkék: hajléktalanság kocsis máté avm

Miközben az ezredforduló alterglob mozgalmai – óvatosan, visszafogottan – újra itt vannak köztünk, miközben az occupy speace minden „civilizációs harc” ellenére egyre nyíltabban megfogalmazza rendszerkritikai észrevételeit, miközben az arab tavasz biztató – és persze nyomokban aggodalomra okot adó – eseményei rezsimváltásokat eredményeztek, és miközben Görögországban évek óta permanensen folyik a forradalmi küzdelem, az újdonság csírái itthon is megjelentek.

A nyolcadik kerületi hajléktalan-holokauszt ellen civilek léptek föl, vállalva ennek jogi következményeit. Úgy döntöttek, hogy nem hagyják jogi kérdéssé zülleszteni az életben maradás esélyét. Nem a paragrafusok, hanem az alapvető biológiai szükségletek mellett kell kiállni.
Először egy szociális munkás vállalta, hogy a jog eszközével szemben az élethez fűződő jogokat támogatja, majd A Város Mindenkié csoport szervezett demonstrációt Kocsis Máté (jegyezzük meg ennek az embernek a nevét, és ne feledjük el, mit tett érvényesülése érdekében!) polgármester hivatalába.

Nem kívánják eltűrni a hajléktalan-holokausztot.

A rendszer működik. A demonstrálókat a hatóságok elvitték, szabálysértési eljárás indult ellenük, magas összegű pénzbírsággal büntetik őket.

Ma a globális térben az egyének jelentős részének alig van esélye reprezentálnia is az értékeit, nemhogy érvényesíteni. Ma a társadalmak autonóm döntési mechanizmusait a brüsszeli eurokrácia és a mögötte álló gazdasági érdekek könnyedén fölülírhatják anélkül, hogy emiatt aggódniuk kellene. (A félbolond félmaffiózó, de megválasztott Berluscolini helyére tisztázatlan jogi alapokon egy EU-bürokrata ül, Görögországba a fegyverbiznisz egyik bajnoka helyett, aki legalább megválasztatta magát, szintén. Itthon már keresik a „szakértői kormány” fejét. A demokrácia kulisszái is bomladoznak Európában, ahogy itthon már föl is bomlottak.) Ma az alapvető biológiai evidenciákkal szemben az erőforrások birtoklói – jogi, hatalmi, információs és egyéb eszközökkel – bátran fölléphetnek, ha úgy tartja érdekük. Mégis van esély, amíg az utcát és az önkormányzati épületeket megpróbáljuk visszafoglalni. És amíg az élettani funkciókat legalább egy maroknyi csoport nem engedi büntetni.

Kihűlni és megfagyni, szomjan vagy és éhen halni nem törvényi kérdés. Aki ezt szem elől téveszti, aligha méltó arra, hogy civilizált lénynek tekintsük.
 

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr933375654

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rablóhókuszpókusz a keresőoptimalizálás? 2011.11.30. 11:08:44

Számos weboldalt megvizsgáltunk, az okokat keresve az alacsony vagy nem megfelelő számú látogatottságra.

Trackback: Holokauszt-jóvátételt követel a Mazsihisz 2011.11.22. 15:53:02

A szervezet felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul intézkedjék a holokauszt túlélőknek 2011-ben járó 4,2 millió dollár átutalásáról.

Trackback: Holokauszt-jóvátételt követel a Mazsihisz 2011.11.22. 15:53:02

A szervezet felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul intézkedjék a holokauszt túlélőknek 2011-ben járó 4,2 millió dollár átutalásáról.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása