Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Február havi Nemzeti MTI-összefoglaló 2014

2014.03.02. 05:14 | Treuga Mei | Szólj hozzá!

Címkék: évértékelő Bencsik András Áder János Simon Gábor Janukovics Paks II. Bajnai-bohóc lufiterrorizmus

február 6.

Az országgyűlés névszerinti szavazással elfogadta a Paks II. megépítéséről szóló szerződést. A szavazást megelőző több éves társadalmi és parlamenti vitában a kormánypártok kifejtették, hogy az új atomerőművet finanszírozó orosz hitel az államadósság csökkenését szolgálja. Kijelentették, hogy így nem leszünk gyarmat. Rámutattak, hogy az orosz ellenőrzés alatt folyó beruházás az energia- és függetlenségi harc záloga. Nyilvánvalóvá tették, hogy a magasabb költségű áramtermelés a rezsicsökkentés egy újabb állomása. Mint a titkosított szerződésből és a nem nyilvános szakértői háttértanulmányokból mindenki számára kiderül, a száz év múlva bekövetkező növekvő energiaszükségletet a húsz év múlva kezdődő, hatvan év múlva amortizálódó technológiájú termelés váltja ki.

A környezetvédelmi államtitkár nyilatkozata mindezeken érveket alátámasztotta avval, hogy az új atomerőmű kivitelezése kizárólag az építőipar fellendítése céljából történik.

stoppaks2.jpg

február 8.

A délelőtti órákban egy bohóc spontán módon beöltözött, egészen a pillanat hatása alatt leült az öltözőbe röpke fél óra alatt kifesteni az arcát, rögtönözve kiválasztotta, majd fölvette a véletlenül épp rendelkezésre álló, a célnak megfelelő bohóchaját. Ezt követően teljesen improvizatív útvonalon eljutott Bajnai Gordonig. Ott a helyzet varázsától vezéreltetve megközelítette a volt miniszterelnököt. A nemzeti összefogás jegyében, a béke, a szeretet, az egyetértés és a civil összefogás kurázsia és irgalma alapján, a szitáló napfénytől megóvni kívánván a kampányoló politikust, megközelítette őt esernyőjével.
Mint a vizsgálat kiderítette, ekkor egy fizetett bajnaista-anarchista magát testőrnek álcázva megtámadta. Az anarchista, társadalomtagadó és testi épséget veszélyeztető államellenes elkövető nyakával fogon támadta a spontán civil személyt.
A független MTI független, magyarnemzetes forrásokra hivatkozva közölte, a spontán civil bohócot bántalmazó, testőrnek álcázott gyanúsítottal szemben rövidesen eljárás indít a legfőbb ügyészség garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak, valamint államtitok megsértésének gyanúja miatt.

Közlemény:
Az elmúltnyólcév állítólagos politikusai által kétségbe vont forrásaink megbízhatóak: a Magyar Nemzet értesülései egy gasztroblogból származnak. A blog megnevezi az információ eredeti forrását: a szerző egy belvárosi, jólértesült vendégek által látogatott vendéglátóipari egység szomszéd asztalánál elhangzott beszélgetés egy részét hallotta. A blogbejegyzésben a szerző jelzi, hogy az említett helyiségben a fröcsi megjárja. Ezt munkatársunk is ellenőrizte: valóban elfogadható minőségű.
A forrás tehát hitelesnek minősül.
MTI

február 9.

Bajnaista anarchisták túszul ejtették a köztársasági elnöki palota Nemzeti Zászlaját, valamit egy azonosíthatatlan kék, aranycsillagos zászlót.

Az akciót követően Bencsik András független újságíró és humanista cikkében kifejtette, hogy semmiképp nem akarna az anarchistákba belelövetni, de örüljenek neki, hogy nem!

február 10.

Áder János behatóan megvizsgálta a Paks II.-ről szóló szerződést. Mint nyilatkozta, egy már érvényes nemzetközi szerződés esetén az államfőnek nincs mérlegelési joga. Ezt követően érvényesítette azt, majd egy időkapun keresztül visszatért önmagába.

február 13.

A Parlamentben képviselő-anarchisták közveszélyt okozóan lufikat eregettek a Nemzeti Együttműködés rendszerének kormányát durván támadva, „elszállt ígéretekre” utalva. A Tisztelt Ház tekintélyét megóvandó a Házelnök Úr kocsmai kifejezésekkel illette az elkövetőket, majd a zsebükbe nyúlt.

Az esetet követően a nemzetbiztonsági bizottság elnöke unokatestvére üzlettársának a kiskutyája kezdeményezte a lufiterrorizmus büntetőjogi tényállás Alaptörvénybe emelését. A kezdeményezést Orbán Viktor az Országgyűlés vita és szó nélkül elfogadta, majd betonszilárdságú törvényerőre emelte.

február 16.

Orbán Viktor szokásos évértékelőjében bejelentette, hogy rendszert vált, de ezúttal nagy címletekre. Mint utalt rá, egy ízben már jelentős részt vállalt az ország demokratizálási folyamatában. Kijelentette, hogy ebből következőleg nekünk, innovatív magyaroknak, és neki személyesen is új irányokat kell kipróbálnunk. Beszédében számos jelentős szónoki újítással rázta föl a nemzetet, melyek közül eszmeileg is kiemelkedik, hogy „mi, magyarok, ha hátrafelé nyergelünk, előre nyilazunk”.

február 18.

Simon Gábor volt országgyűlési képviselőt kihallgatásra idézte be a Központi Nyomozó Főügyészség memóriateszt és a tőszámnevek kettőszáznegyvenmillióig folytatott, német nyelven történő elszámoltatása céljából.

Az ügyet Simon Gábor a jobboldali sajtó matematikai támadásának minősítette, a továbbiakban – míg el nem jut 240.000.000-ig – nem nyilatkozik.

simonszla.jpeg

február 22.

Ukrajnában a Rada menesztette Viktor Janukovicsot. Az államfő nyilatkozata szerint az orosz spontán csapatmozgások időzítése, az orosz energiafüggőség, vagyona és ingatlanjainak jelentős volta a véletlen műve.

Rámutatott, hogy valójában tévedés áldozata. Állítása szerint a Majdan téri, a pacifista belügyi alakulatokra orvul vérük fröccsenésével támadó huligán tüntetők rossz fővárost választottak. Kijelentette, hogy csupán keresztnevének áldozata.

A csőcselék felforgató tevékenységének bizonyítékául utalt a független magyar közszolgálati média híreire.

images.jpeg

február 25.

Lázár János kijelentette, hogy tisztázni kell azt, miképp alakult a jászok és magyarok, a baptisták és magyarok, a fővárosiak és magyarok, valamint a balkezesek és magyarok többszáz éves sikeres kárpát-medencei együttélése. Rámutatott, hogy a Szabadság téri emlékmű-tervezet plasztikusan fejezi ki a magyar nemzet és a tuggyukkik együttműködését az elnyomó III. Birodalommal szemben. Míg a magyar királyi közigazgatásban dolgozó személyi állomány tervszerűen megszervezte és kivitelezte a zsidók deportálását, a zsidó lakosság lelkesen közreműködött a német lágerekbe rendkívül nagy tömegű szállítás során. Így több alkalommal is majdnem túlterhelték a haláltáborok kapacitását, mintegy össznemzeti szabotázsként a megszálló hatalom ellen.

Lázár János egyúttal kezdeményezte egy új holokauszt-intézet felállítását, amelynek vezetését Szakály Sándor közigazgatásieljárás-szakértőre kívánja bízni.

emlekmu.jpeg

február 28.

A Fidesz sajtóirodája bejelentette, hogy az utóbbi hónapok államadósság-növekedéséért személyesen és közvetlenül négy, a közelmúltban befolyásos politikai szereppel bíró személy, Gyurcsány Ferenc, Széchenyi István, Árpád-házi IV. Béla és Szvatopluk a felelős. Gyurcsány mellett IV. Béla felelőssége különösen kiemelkedő, mivel váradományozási spontánprivatizációs, neoliberális gazdasági programja épp a kor új, keleti szeleivel, a robosztus GDP-növekedést fölmutató mongol-tatár birodalom baráti segítségnyújtásával szembeni kísérlet, az Európával szembeni szabadságharcot sutba dobó elvtelen politika alapja volt.

Széchenyi István Hitel című művével valójában az Ősi Magyar Föld eladósítását és kiárusítását készítette elő.

Szvatopluk összejátszott Széchenyivel: a föld adás-vételére teremtett precedenst.

Gyurcsány meg a hibás.

február 28.

Az oroszországi Békemenet civil aktivistákat toboroz a Krím-félszigetre. A toborzás célja a helyi lakosság gyarmatosítással szembeni meggyőzése szórólapokkal kalasnyikov típusú szórólapterjesztő célszerszámok igénybevételével.

A magyar diplomácia reakciója influenzajárvány miatt ismét később várható.

Ezúttal Bencsik Andrásé is.

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr35839104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása