Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Oslo - Tel-Aviv - tengely

2014.07.27. 22:00 | Treuga Mei | 1 komment

Címkék: civilek új rend munkaalapú társadalom Orbán Tusványos

Tusványoson lelepleződött az Oslo – Tel-Aviv – tengely. A külföldről pénzelt műcivilek azért harcolnak, hogy mindenki mondhassa, amit akar, hogy mindenki olvashasson minden információt, hogy a hatalmasok tolvajlásairól tudhasson a köz, hogy ha elveszik önkényesen a polgárok tulajdonát, avval szemben fölléphessünk, hogy aki szerveződni akar, annak megmaradjon erre a joga.

 

Hát kell ez nekünk, Magyarok?! (A nagy betű nem véletlen.)

Orbán Viktor nem enged a norvég gyarmatosítóknak. Bár Andorra és Monaco még sötétben bujkál, előbb-utóbb még a reijkjavik – kingsasai összeesküvés sanda szándékaira is fény fog derülni!

És – kikacsintás – a tudjukkik állnak a háttérben.

 

Úgyhogy itt az idő az illiberális új rendi „demokráciára”.

Az ellenzék tisztességesebb része arról virnyog – egyértelműbben vagy áttételesen (bár az LMP ebben most kivételesen maszatol, miközben általában épp ez a párt szokott világosan megnyilvánulni) –, hogy itt fasisztoid rendszer épül. Holott ezt a februári miniszterelnöki évértékelőben is egyértelművé tette Orbán: új rend épül. És az új rend új rendiség. Új, pártállami rendiség. "Munkaalapú" - munkaelvű - fasisztoid szellemben.

Mi a meglepő? Látjuk, mi történik, a szemünk előtt folyik. Miközben a kialakuló rendszert kellene már rég támadni (néhány kitételt hozzátéve), a hölgyek és urak a rendszeren belül kívánnak szalonellenzéki kényelemben szerepet vállalni. Legitimálják a kialakuló posztmodern-fasiszta rendet.

A liberális demokrácia ugyanis a szólás- és sajtószabadság rendszere, a gyülekezési és szerveződési jogok rendszere. Az illiberális rendszer, legyen az akár „demokrácia”, nem biztosítja a jogokhoz és az információkhoz férést, a felelős részvétel esélyét – és nem biztosítja a szavazás jogán kívül egyetlen közösségi erőforráshoz férés jogát sem.

Persze, a liberális demokrácia sem biztosítja mindegyikhez a hozzájutást. Ezért lett volna tisztességes egy szociális és liberális demokrácia rendszere. Ezért van komoly felelőssége a régi pártok mindegyikének abban, hogy a mostani új rend olyan könnyen ment át a kevés ellenálláson, mint kés a vajon. De az üres, csak a szavazati jogig terjedő „demokratikus” rendszernél még az elmúlt negyed évszázad egyéni jogokat biztosító rendszere is klasszisokkal jobb. Mert abban van esély a valós hozzáféréshez. Az Orbán által vázolt rendszer legföljebb az ő kegyúri hangulatától teszi ezt függővé.

Orbán Viktor és Rákosi Mátyás (Gömbös Gyula, Kun Béla, Szálasi Ferenc) eszméjében esztétikailag és társadalom-etikailag nincs különbség. Legföljebb a fokozatokban.

És a DK és az MSzP arról visít, amit látnia kellett volna.

Ha nem az elmúlt huszonöt évben, legalább az elmúlt négyben.

 

Nincs mentségünk. Itt nem a szovjet tankok árnyékában szavaztuk a magunk nyakára ezt a rendet. De ha nem akarunk beletörődni kollektív önsorsrontásunkba, lépnünk kell. Vagy innen el, vagy itt. Inkább itt, felelősséget vállalva saját mulasztásainkért.

Hát ideje a tőlük független újabb ellenállás kialakításának.

Rendszeren kívül.

Legálisan.

Minden civil erőnkkel, akár norvég, izraeli, osztrák, piréz segítséggel.

De csak amíg lehet.

Utána úgy, ahogy lehet.

Legitimen.

Mint 1848-ban vagy 1956-ban.

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr336549825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes_ló 2014.07.28. 09:44:14

Ha-ha.
Nagy a tömeg, sokan tolonganak.
Talán toborozz telavívban, bár ott most az arabölés a nemzeti sport, a magyarokkal nem érnek rá foglalkozni.
süti beállítások módosítása