Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre

2018.04.21. 18:07 | Treuga Mei | 1 komment

Címkék: választás tüntetés mandátumfelvétel

Polgártársaim!

A választásnak vége, a pártállami rendszer immár formálisan is bebetonozódott. Az ellenzéki pártok úgy döntöttek, részt vesznek egy látszat-demokrácia potemkin választásában. Naivitásuk becsülendő, de sikertelenségük kódolva volt a rendszerbe. Az eredmény aligha volt kétséges, és a rendszer olyan mélyen beágyazódott az ország intézményeibe, gazdaságába, kultúrájába, hogy egy csoda, a mostani ellenzék esetleges többségi kormányzása is megtört volna rajta.
A rendszer mélyen beágyazódott az üzleti életbe, a közigazgatásba, az oktatásba, a sajtóba, a közéletbe, a szavainkba, a közgondolkodásba.
És mélyen beágyazódott a lelkekbe. A megvetés, a gyanakvás és a gyűlölet társadalma, nemzete lettünk.

Most lassan mindnyájan – alighanem az állampárt szavazóival együtt – megtapasztaljuk, hogy ha honfitársainknak, polgártársainknak nyomorúságos, rossz, fájdalmas élete van, az nekünk is nyomort és kiszolgáltatottságot eredményez. Lesznek, akiknek az lesz a jutalom, ami másoknak a büntetés.
Szívem szerint ezért azt mondanám, hogy a polgári ellenállás ideje jött el. De tudom, hogy ez végképp széjjelszakítaná az országot. Nincs szükség polgárháborúra. Igen, polgári engedetlenségnek van helye, ha családokat akarnak az utcára tenni, ha maradék természeti kincseinket védőket akarnak eltiporni, ha a hatalom ellenzékét akarják jogtalanul bebörtönözni, újságírókat akarnak elhallgattatni – vagy ha polgármesterjelölt tisztességes juhászokat akarnak elütni osztrák rendszámú autóval. Igen, ott és akkor helye van a polgári engedetlenségnek, de az általános polgári ellenállást meg kell előzze egy nagy és hosszas munka. Egy komoly és küzdelmes munka, amely lehetővé teszi, hogy ismét egy hazában éljünk.
Milliók érezték és érzik magukat kirekesztve. A szorongás, a létbizonytalanság, az alapvető javak hiánya óriási régiókban alig elviselhető már. Egész települések élnek méltóságuktól megfosztva, a közmunka általi kiszolgáltatott alávetettségben. Egész járások élnek egészségügyi ellátás nélkül. Egész megyék éheznek. A szorongás burjánzani kezdett, és végül egyetlen szóban öltött testet. Helyi hangadók, akik a pártállami hatalom lekötelezettjei vagy cinkosai, adták át közösségeknek a félelmetes szót: migráns. Mert a mumus szó talán kevésbé lett volna hiteles.
Persze, tudom, nagy kihívás kontinensünknek ezeket a szerencsétlen embereket, a menekülteket ellátni, de akik itt vagyunk, tudjuk, hogy ez nem csak egy ország feladata, és egyedül nem is megy. A félelmet és gyűlöletet keltő szó csak ürügy. És látjuk: sikeres ürügy.
A megaláztatás, az esélytelenség az egészséges élethez, az éhező nyomor kiutat keresett. Ha mást nem, legalább közösségérzetet. Miközben a mindenkori hatalom évtizedek alatt kivégezte a kistelepüléseken a jövőt, az állampárt az ott maradtaknak és ott rekedteknek adott cserébe valamit: egy álközösséget. Nem oldott meg semmit, de elhitette, hogy nem is kell. Pedig kell.  Szükség van arra, hogy az emberi méltóságban, az egészség esélyében, az alapvető étkezés biztonságában – és igen! – a kultúra elérhetőségében részesüljön minden polgártársunk. Nem azért, hogy ezt az állampártot elzavarják legközelebb, hanem hogy valódi döntést hozhassanak! Hogy ne kényszerek és félelmek, vélelmek és ámítások, ne egy zseb Cipolla hipnózisa, hanem személyes és közösségi értékeik alapján legyen esélyük dönteni!
Szükség van tehát arra, hogy eljussanak minden honfitársunkhoz az alapvető javak. Hogy ne éhezzenek. Hogy ne fázzanak. Hogy ne kelljen rettegniük a holnaptól. Hogy legyen orvosuk. Hogy legyen közösségi terük. Hogy legyen információjuk. Hogy legyen esélyük félelem nélkül beszélni másokkal, egymással.
Ezért kiegészítő támogatással önsegélyező települési közösségeket kell szervezni Szabolcsban, Borsodban. Körorvosokat kell biztosítani Békésben, Somogyban. Közösségszervező, népművelő, drámapedagógus és (igen, hadd röhögjenek csak a szélsőjobbos állampárt urai!) pszichológus mediátorokat kell keríteni minél több településre. Közgazdászokat, akik segítik a termelési és értékesítési helyi szövetkezetek megalakítását, munkáját. Jogászokat felkutatni, akik helyi jogi mediációs testületeket, csoportokat alakítanak az ottani közösség tagjaiból. Faluházakat építeni és vásárolni, internetet kötni mindenhová. Bloghálózat alapjait kialakítani. Hírügynökségeket rávenni, hogy helyi ügyekről is tudósítsanak.  Egy jobb világ alapjait megteremteni, egy tisztességes köztársaság csíráit elültetni. Együtt, minden elérhető embert bevonva.
De ez nagyon sok milliárd forintba kerül. Nem várhatjuk a körorvostól, a pszichológustól, a művelődésszervezőtől, a közgazdásztól, hogy komoly és embert próbálóan nehéz, sokszor több embert kívánó, napi tízórás munkáját ingyen végezze, hogy az utazásokat saját zsebből finanszírozza. És nem jutunk faluházakhoz sem ingyen. El kell mennünk tehetős polgártársainkhoz, hogy ferences szerzetesként kolduljunk tőlük annak érdekében, hogy egy tisztességes és jövőt építő mozgalom tevékenységét segítsék. El kell mennünk hozzájuk, és megkérni, hogy pénzükkel segítsenek félelem, betegség és éhség nélkül élni honfitársaiknak. És el kell mennünk akár külföldre is ferences kolduló utakra, hogy legyen pénz orvosra, gyógyszerre, közösségi házra. És ha valaki külföldi koldulásaink miatt külföldi ügynöknek bélyegez, az ne a mi szemünkbe nézzen, hanem az éhező, hajléktalan, beteg, nyomorgó honfitársaink szemébe! Mondjuk el mindenkinek, hogy a külföldi ügynöközők a közösség anyagi forrásait az elesett védelme helyett az elesetteket segítők megbélyegzésére használják! Mondjuk el mindenkinek, hogy a külföldi segélyezőinknek fontosabb a polgártársaink élete, mint az ügynöközőknek!
Koldulnunk kell, és szerveznünk kell. Ez most a munka ideje.
El kell majd mennünk Telkiről Ózdra, Hévízről Derecskére, a Hegyvidékről Komlóra, Solymárról a Józsefvárosba. Beszélgetni, segíteni kell. Testvértelepülési kapcsolatokat kell kialakítani a tehetős és az elesett, a szabad és az alávetett régiók között! Mert Telkin, Ózdon, Hévízen, Derecskén, a Hegyvidéken, Komlón, Solymáron és a Józsefvárosban összesen milliók vannak, akik jóakaratúak, de egy zseb Cipolla hipnózisa következtében a félelem, a betegség, az éhezés, a gyűlölet, a halál kultúrájának támogatóivá váltak. Vissza kell hoznunk őket a sötét oldal csábító szolgálatából. Vissza a közös hazába. Mert ezekre a honfitársainkra is szükség lesz a közös haza újjáépítéséhez. Dolgunkat bevégezhetjük kitartó figyelemmel, végtelen türelemmel, tiszta, szép szóval.
Ezért új mozgalmat indítunk. Mindenki csatlakozását várjuk, aki hajlandó és kész a fáradtságos munka megkezdésében segíteni. 
És még valami, amiről szólni kell. Segítségre van szükségünk a pártpolitikai szereplőktől is. Mára egyértelművé vált, hogy aki fölesküszik erre az alaptörvényre, az a rendszer része, a rendszer támogatója. Ezért kérjük politikusainkat, a parlamenti képviselőket, hogy ne esküdjenek föl rá! Fölszólítjuk őket, hogy ne vegyék át ebben a bábszínház demokráciában ennek a marionett-parlamentnek a mandátumait! Adjanak esélyt a rendszer elleni tettnek: tagadják meg a NER-t!
Sok évnyi dolgunk van, hogy ez az ország megváltozzon. A szorongás, a gyanakvás, a harc és a gyűlölet országa lettünk. Dolgozzunk meg érte, és a tisztelet, a bizalom, a béke és a szeretet országa leszünk!
Munkára, Polgártársaim!

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr1713853540

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy meg nem valósult bojkott margójára 2018.04.21. 19:14:33

Az újrendies rendszer bebetonozódott. Nincs jelentősége, hogy 100%, 67% vagy 51% az állampárt többsége. Álságos a számolgatás. Főként ilyen alaptörvénnyel, ennyire kiürült parlamentarizmussal, ilyen médiával és ilyen intézményi pártállami struktúráv...

Trackback: Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre 2018.04.21. 18:51:54

Polgártársaim! A választásnak vége, a pártállami rendszer immár formálisan is bebetonozódott. Az ellenzéki pártok úgy döntöttek, részt vesznek egy látszat-demokrácia potemkin választásában. Naivitásuk becsülendő, de sikertelenségük kódolva volt a rend...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.22. 07:36:49

Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra!
süti beállítások módosítása