Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Az új rend

2018.04.27. 21:53 | Treuga Mei | 49 komment

Címkék: valton ligetvédők erőszakmonopólium

A ligetben kicsit meggyepálták az állampolgári jogukkal élő, bejelentett tüntetésen részt vevő állampolgárok egy részét.

Nem, nem a rendőrök. A liget-projektnek nevezett barbár rombolás eszközeit védő magáncég biztonsági őrei, vagyonőrei tették. A rendőrség a feszültség kialakulása pillanatában távozott a helyszínről. Mintha úgy vélték volna, hogy nekik nincs teendőjük, mintha a vagyonőr cég alkalmazottainak átadták volna a teret feladatuk elvégzésére.

Több felháborodott megszólalás jelezte, hogy ez tűrhetetlen. Meg hogy jobban kellene képezni a biztonsági és vagyonőri munkavállalókat.
68082d78dc8ed2049138284c4e62cadc_4.jpg

De itt ennél is többről van szó. A rendőrség nem tudott, nem mert vagy nem akart időben közbelépni, mivel ismeri a hatalmi viszonyokat. A rendvédelem egy részét az állampárt minden jogi háttér és garancia nélkül kiszervezte a hozzá közeli vazallusok cégeinek. Az erőszakszervezetek egy részének társadalmi ellenőrzését megszüntetve privatizálta.

Ez nem csupán a demokratikus rend, nem csupán a köztársasági elv, és nem is csupán az alapvető alkotmányos rendszer elleni támadás, hanem az állam erőszakmonopóliuma elleni merénylet.

És nem az anarcho-szocialista, egyenlőségelvű, hanem a bűnszervezeti modellek alapján.

Ez nagy gond.
De talán nagyobb, hogy nem elszigetelt az eset. Mind a ligetvédőkkel szemben, mind állami tüntetésen, mind az állampárt rendezvényein előfordult hasonló.

Vajon mi kell még, hogy az ellenzék úgy viselkedjen, ahogy az elvárható volna egy minden parlamentarizmust és minden köztársasági (közügyekkel bíró) minimumot nélkülöző rendszerben? Az állampárt saját intézményesítette, hogy  vagyonaként kezelje a közjavakat. Az állampárt vezetője pedig ezt nem is nagyon szégyelli.
Az új, újrendies rend kiforrott. Aki ebben részt vállal, annak nem csak politikai: történelmi felelőssége van.
Nincs tovább! Mindenki tegye egyértelművé, melyik oldalon áll!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr5313874998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.28. 07:41:38

Megint nem jött be a ligetdrogozók provokációja, ennyi az egész.

szepipiktor 2018.04.28. 22:49:39

Lehetne egy példát a szerzőtől, hogy mikor tettek bármit is a rendőrök az emberekért? Mert nekem valamiért csak a szovjettípusú kiképzéshez kapcsolódó megfélemlitás, zaklatás, igazoltatás, okmányellenőrzés jutot és ha betörtek vagy feltörték az autóm, a rendőrök meg sem mozdultak. Az egyetlen tanécsuk az volt, hogy kapjuk el a galádot és verjük meg.

consul 2018.04.28. 23:16:31

Nekem ezek a csöveskinézetű ligetvédők sem szimpik, szóval mit bánom én...

Bicspesz Elek 2018.04.28. 23:48:21

Az "allami eroszakmonopolium" az elnyomo Habsburgok(meg mashol VIII. Henrik, XIV Lajos, komcsik stb.)talalmanya.
Az USA-ban a birtokjog vedelme is a sajat lehetosegeinkhez kepesti vedelemrol szol(szabad feghvertartas stb.) Az az igazi demokracia!!

különvélemény 2018.04.29. 06:59:15

- A videón látszik, hogy az elzárt munkaterületre mentek be a tüntetők.
- A videón látszik, hogy ott voltak a rendőrök.
- Az is látszik, hogy a futballistákat megszégyenítő színjátékot előadó csajt csak ellökte a vagyonőr, ami egy dulakodásban, amit a ligetvédők kezdeményeztek, nem meglepő
- A rendőrség pont a liberális jajveszékelések miatt nem lépett kellő határozottsággal, egy rendőrnek sokkal több veszíteni valója van, mint egy vagyonőrnek, ha véletlen rosszul mozdul
- A vagyonőrök ott hibáztak, hogy amikor a rendőrök kiérkeztek, át kellett volna adják az ügy további kezelését a rendőröknek.

"Mintegy százan gyűltek össze péntek délután a Városliget Zrt. budapesti irodájánál, hogy tiltakozzanak a Városligetben történt erőszak ellen"

Itt látszik ki ért egyet a ligetvédők provokációjával, kb 100 ember.

kalbász 2018.04.29. 07:02:38

Mekkora egy gyökér sivalkodógépek vagytok.
A vagyonőrt addig sikerült heccelni míg meglökte a nőt, aki egy arany málna díjas vergődést mutatott be.
A rendőrök egyébként lefogták nyomorult vagyonőrt és indulhat az eddig állandóan megszokott ballib sivalkodópropaganda a diktatúráról.

Kibaszott unalmasak vagytok bazmeg.

röf 2018.04.29. 07:15:18

Saajnos a rendőrök átestek a másik végletbe.
Korábban szemet lőttek, csontot törtek, most meg simogatják a bedrogos szakadt loncsos lompos és bozontos liberálköcsögöket.

rnz 2018.04.29. 07:15:24

Az a nyomorult, vinnyogó picsa ráncigálta és lökdöste folyamatosan a biztiőrt, amíg az egy laza mozdulattal odébb tolta. Van tucatnyi videó, ahol ezek az előzmények is látszanak.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2018.04.29. 07:15:41

@consul:Százszor inkább egy csöveskinézetű becsületes ember, mint egy öltöny, nyakkakkendőben vihogó, zsebrebaszott kezű, zakószélt birizgáló, nyelvet kidugdosó, szotyit okádó, milliárdokat sikkasztó, országkifosztó, hazudozó, választást csaló fideszes pszichopata maffiajogászgazember.

pragmatika2 2018.04.29. 07:17:58

Hát ezekkel a nyivákolásokkal a kamu problémákról csak egyre távolabb helyezik magukat a libsik a választók preferenciáitól.

arnyjaro 2018.04.29. 07:26:49

@különvélemény: A másik tüntetőt sunyin a platóról fejbe rúgó szegény biztonsági őrök (aki szerintem a jellemtelen büdös féreg, azok közül is a legalja) pedig csak a feléje passzolt labdát akarta eltalálni... A tüntetés pedig nem a munkaterületen zajlott, a kerítés kinti oldala közterület. Így ott nem hinném hogy a férgeknek lett volna joguk bárkit is verni és rugdosni, még abban az esetben sem, ha a kerítést bontanák. Az a rendőrség feladata hogy rendet tegyen, a férgek max. visszatarthatták volna a vélelmezett tüntetőt aki elköveti a jogsértést. Úgyhogy asszem neked COKI van :P

Megbolondoult V. Orbán pápa 2018.04.29. 07:33:20

@röf: Nem lőtt senki szemet korábban sem. A tüntetők tették a szemüket a goló útjába. Csontot törtek? Biztos rossz helyre nőtt az a csont, a sejtosztódás során. Izom helyett elkorcsosult csont képződött. Ha izom lett volna a csont helyett, egyszerűen visszapattan a gumibot. A rendőrök és vagyonőrök ugyanolyan puhány faszfejek mint korábban, akiktől ellopták a vízágyút meg a T34-est.

2018.04.29. 07:41:13

@consul: Tudod, addig senkit ne itélj meg, a külső alapján, amig nem tudod kicsoda, mit dolgozik és miért tiltakozik !
Van ismerősöm között hétvégi csöves kinézetű-- mérnök, meghivott óraadó egyetemi tanár, közgazdász és vállalkozó. De van burkoló, ács és van hegesztő, lakatos és csőszerelő is. Sőt--kapaszkodj meg--háziorvos , kardiológus szakorvos is !

Tudod, a motoros sisak alatt vagy a focipályán, a strandon röplabdázás közben --nincs ráírva hogy kicsoda-micsoda az illető ! Hogy hosszú haja van, hogy leizzadt hogy kiabál hogy veszekszik --ez semmit nem jelent

Igy ha kérhetem, ne itélj hogy ne itéltess ! Akkor talán okosabb leszel és nem csalatkozol és talán majd téged is embernek fognak látni !

A rendőrök pedig sajna--csak végrehajtják a kapott ukázt. Rendvédelmi szerveknél, nincs kérdés, csak értettem és jelentem. Igy aztán ha lehet, tessék már a belügyért csesztetni . A rendért ő az első számú felelős. Igaz, nem csinál semmit, de azt nagyon jól és kiválóan adja elő--szóban !
A többi nem számít !

aquaticus 2018.04.29. 07:49:18

Az tény, hogy ma már le lehet önteni egy rendőrt festékkel és trágár módon becsmérelni is. Ráadásul ez sokkal veszélytelenebb, mint Gyurcsány idején egy nemzeti színű zászlóval néhány lépést tenni az utcán...

babbaba 2018.04.29. 08:01:44

Az írásaim alapján rólam lehet tudni, hogy utálom a Köpcös rablóbandáját, de aki egy a feladatát teljesítő biztonságit bármilyen módon (napláne fizikailag) akadályoz, vagy erre kísérletet tesz, az ne csodálkozzon, ha kap a pofájára. És főleg ne panaszkodja utána tele a sajtót!

Megoldó 2018.04.29. 08:03:04

Sajnos a legnagyobb baj nem az hogy egy bűnözőcsorda kezében van az ország, hanem hogy nagyon sokan még védik is ezt a rendszert, ahelyett, hogy az elpusztításán mégcsak nem is gondolkodnának, hanem tevékenykednének!
És azoknak a rohadékoknak, akik szerint csak csendben kell üldögélni és várni amíg elvágják a torkunkat, mert különben soros libsik vagyunk, nos azoknak én nagyon rövid életet kívánok! Vagy esetleg valami gyógyszert amivel kigyógyulnak az agybajból...

midnightcoder2 2018.04.29. 08:03:47

Ha soha semmi nem épült volna fel, mert egy-egy hülyének ez nem tetszik, akkor ma is barlangokban laknánk.

midnightcoder2 2018.04.29. 08:08:09

@Megoldó: A probléma ott van, hogy kb. mindig lesz egy csomó dolog, ami egy csomó embernek nem tetszik. Másoknak meg igen. Megint másokat meg rohadtul nem érdekel. De az nem megoldás, hogy nekiállok akadályozni a munkát, mert úgy gondolom, hogy erre nekem jogom van. Ha erre a szintre megyünk le, akkor a biztonsági őr nyugodtan agyonverheti a tüntikézőt, mert úgy gondolja, hogy neki viszont ehhez van joga, és szabad országban szabad azt csinálni amit akarunk. Az igazán vicces pedig az, hogy az aki megsérti a szabályokat neki áll visítani hogy miért nem avatkoznak be a rendvédelmi szervek amikor mások is ezt teszik.

babbaba 2018.04.29. 08:12:33

@Megoldó: én például már a harmadik választáson szavaztam a Jobbikra. A Köpcöst utálom, egy kártékony féreg. De miből gondolja egy akármilyen kiskaliberű tahó, hogy ő bármit tehet büntetlenül, tüntetés címén, a feladatát ellátó biztonsági ellen? Akár fizikailag is sértheti őt, vagy a rábízott dolgot. Nem, nem teheti meg. A törvény szerint sem. A biztonságiaknak joguk van elfogni, visszatartani a szükséges erőszak alkalmazásával. Jól néznénk ki, ha közérti tolvaj is elmenekülhetne miután pofánvágja az őrt, és ez törvényes lenne. Még neked is jogos van a tulajdonodat megvédeni, messze nem csak a rendőrnek. Nyilván nem ölhetsz érte, de egy taslit kioszthatsz és elfoghatod a tulajdonodban kárt tevőt. Joggal.

pragmatika2 2018.04.29. 08:32:48

Végignéztem a videót. :))))
A csaj addig ugrált, míg nem kapott egy nyakast. Teljesen nyilvánvaló volt a provokálás. Az, hogy valakit próbálunk szánt szándékkal akadályozni a munkavégzésében, az nem jogsértés ?

Mondjuk én ezt a videót a helyükben így nem tettem volna fel. Csak így tovább libsikéim, mi kényelmesen hátra dőlhetünk, és nézhetjük, hogy csináltok magatokból vásári bohócot.

ostvan1 2018.04.29. 08:45:35

A rendőrök 2006. október 23-i (egyébként többnyire törvényes) tevékenységét a 2010-es kormányváltás után elég durván megtorolta a gazda. A mai rendőrök egyrészt valószínűleg tartanak attól, nehogy egy mostani uraság tyúkszemére lépjenek, másrészt (joggal) tartanak attól, hogy egy következő kormány ugyanúgy büntetni fogja őket valamiért, ami most szabályosnak tűnik. Logikus reakció részükről a semmittevés.

Netuddki. 2018.04.29. 08:50:26

Ha az állam nem végzi el a feladatát, akkor ezeket a feladatokat át kell tőle venni. Ha legközelebb a valtonosokat picsázzák el, senki ellen nem történhet büntetőeljárás. Ennyi.

Különben meg, nem picsogni kéne hanem NEM hagyni, hogy nőket verjenek ezek a balfaszok!

Netuddki. 2018.04.29. 08:53:19

@Voznyák Pista: Pityuka! Az a különbség te meg egy vagyonőr szakember között, hogy utóbbit hiába provokálják, nem jár el a keze. De miután eljárt a keze, ne csodálkozzon ha legközelebb ő kap egy sallert. Vagy, mivel a képe ország világ előtt ismert lett, valahol baleset éri...

Netuddki. 2018.04.29. 08:55:29

Az a baj a lipsikkel, behúzott nyakkal tűrik, hogy tolvaj bűnözők meglopják, megverjék, megalázzák őket. Ezért tart itt az ország. Tudni kéne mi meddig és ne tovább...

morph on deer 2018.04.29. 09:17:42

@midnightcoder2:
“akkor ma is barlangokban laknánk.”

Az legalább illene is a kulturáltságunk azintjéhez. Ezzel szemben manapság a kőbunkó törzsfőnökök palotákba költöznek, a hordájuk meg kipusztít maga körül minent. De legalább nem zavar meg a felvilágosodás a ledlámpák ‘fényében’. Szép is az.

babbaba 2018.04.29. 09:19:30

@Netuddki.: Ha a nő megtámad, te mi teszel? Szaladsz? Akkor is ha rád bíztak valamit? Ilyen alapon teljesen felesleges bármit őriztetni. Csak a csajokat kell odaküldeni akik szétverik az őröket és máris szabad a rablás. Hát nem? (Mondjuk a cigányok csinálják is, ahogy szerencsétlen ismerőseinél is. Aztán jönnek a kanok, hogy bántják az nőket és onnan ki tudja kinek van igaza. Aki a jogait vagy a vagyonodat védi, vagy az őt megtámadónak? Kívánom neked, hogy legyen egy rakat cigány szomszédos, akik ha szólni mersz, hogy ne üvöltessék minden nap hajnalig a zenét, rádküldik az asszonyokat, aki megtépnek, a feleséged elverik, te meg csak állj és kérj elnézést! Mert nőt ugye, ember NEM üt meg. Persze. A lovagregényekben, de ott nem is h(a)rcoskodnak a hölgyek.)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.04.29. 09:20:47

Részben hiszti.de az hogy most vegetációs idő elejen telepítenek at?allitolag hullanak a feszkek,a fakrol madár es mókus is most szaporodik.eleg embertelen dolog ez igy.

babbaba 2018.04.29. 09:21:54

@Netuddki.: De kötelessége megvédeni amit rábíztak. Nem mentesül ez alól, ha nők akarnak lopni akkor se. Ki is rúgnám azt az őrt, aki ha nő akar elvinni vagy megrongálni valamit ami az enyém, hagyná, mert, hogy nő. És biztos lehetsz benne, akinek van védendő tulajdona mind így gondolkodik.

2018.04.29. 09:38:24

A posztból egyvalami maradt ki: ezek a tüntik úgy szoktak menni, hogy a tüntetők elállják a munkaterület kijáratát. Érkezik a kamion, betonkeverő, akármi, az megáll ott keresztbe az úton, mert nem tud bekanyarodni az építkezéshez. 5-10-15 percig megy a huzva-vona, jobb esetben a Dózsa György út forgalma nincs blokkolva. Csak a ligeten áthaladni akaró járművek (köztük a troli) dekkol a Dózsa két szélén.

Én a 2000-es évek közepén szocializálódtam politikailag. 2006-ban, tizenpár éves srácként eléggé beleégett az agyamba, hogy jól szituált értelmiségi emberek feldühödve nyilatkozzák, hogy az emberek ezek miatt a rongyember tüntetők miatt nem tudnak dolgozni menni az emberek. És mi van, ha valakinek sürgősen orvoshoz kell menni, ahova az utcán politizáló söpredék miatt nem jut el... Szembeköpnek minden alapjogot...

Másrészt ha liberális hisztiző lennék, akkor mondhatnám azt, hogy a tüntetés alkotmányos alapjogaimban korlátoz. Én már többször álltam trolival 10 perceket itt, felmerülhet a személyi szabadság korlátozása is. Tehát a tüntetők európai alapjogokat sem tartanak tiszteletben... Hát így gondolkoznak ők Európáról és a dolgozó emberekről!?

De nem vagyok liberális hisztiző, ezért csak röhögök rajtuk. Szar az nekik, hogy 10 éve még jól öltözötten, magabiztosan osztották a csürhülő bunkó "átlaghülyemagyart" (akiből szerintük 6 millió is elég lenne ide). Most meg ott izmoznak a gorillákkal egy szaros építkezésen...

Tempora mutantur et nos mutamur in illis

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.29. 09:42:44

Na most aztán télleg megbukik az Orbánrencer. Vagy azér, mer nem léptek közbe a rendőrök, vagy azér mer közbeléptek, még nem tudom de biztos bukik

2018.04.29. 10:18:40

@European citizen: sajnos nem látod át a dolgot. Itt nem arról van szó, hogy tüntiznek-e, meg elállják-e.
Ha igen, semmi gond, jöjjön a rendőr, és gyűjtse be őket.
De nem ez történt. A rendőr elegánsan visszavolnult, átadva a terepet egy civil szervezetnek, akinek viszont nem kéne jogot adni, hogy bárkit fejbe rúghasson

Gondolom, ugyanígy látod te is. Mondjuk példaként kiflicsücsök Gabikát. Amikor elkapták , hogy kiflit "lop" az áruházban, a biztonságiőr nem verhette meg, ugye? Nagyon helyesen nem oszthatott ki neki egy tockost és nem törhette el a kezét sem.

midnightcoder2 2018.04.29. 10:42:27

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ebben igazad van, csak a dolog ott kezdődik, hogy a rendőröknek már eleve a tüntikézőket el kellett volna vinni. Na most, ha valaki bemegy egy lezárt építkezésre mert úgy gondolja hogy neki joga van, az ne panaszkodjon arra, hogy pofán csapja a biztonsági őr, mert ő pedig úgy gondolja, hogy neki meg ehhez van joga.

morph on deer 2018.04.29. 11:40:10

@midnightcoder2:
Mert szerinted iért kellett volna elvinnie a rendőröknek a tüntetőket?
Olvasd el a cikk kezdetét: “bejelentett tüntetésen részt vevő állampolgárok“ stb.
Tehát?

A másik kérdés az, hogy mi az, hogy nincs tisztázva a biztonsági őr jogköre? Hogy lehet az, hogy “pofán csapja a biztonsági őr, mert ő pedig úgy gondolja, hogy neki meg ehhez van joga.”

“Úgy gondolja”, hogy joga van bárkit pofán csapni, de ez a “jog” csak hasraütésre(!) lép életbe, ha “úgy gondolja”?
Vagy van joga, vagy nincs, ez ennél nem bonyolultabb.

Úgy néz ki, hogy a bunkók továbbra is rendőrnek mennek, de az igazi gyökerek beállnak biztonsági őrnek, mert az az igazi kaland, mi? Tiszta vadnyugat: dulakodhat, pofozkodhat kedvére, és még fizetik is érte...

Megbolondoult V. Orbán pápa 2018.04.29. 12:50:02

@Netuddki.: Hol tart az ország, faszfej? Már 8 éve a tetves geci dúl az országban. Csak nem gondok vannak? Pedig azt hittem az uralkodása alatt eljött a kánaán.

zokogjatok 2018.04.29. 14:11:09

@SpiSi: öreg de sajnállak, itt fősz a levedben és gyalázkodsz hamis nikkeken, ennyi maradt :D

Bár valójában ez ellenzék általános állapota is: becstelenség, kicsinyesség és gyűlölet. Szóval jól csinálod, előre 2022-ért :D

BéLóg 2018.04.29. 14:28:35

nem értem.
MIÉRT tiltakozik egy ligetvédő a filmen is látható, beteg, korhadt, belül teljesen lukas törzsű fák kivágása ellen? Látható, amikor leül és ordítozik hogy "hagyják abba".
Vajon a koszlidérc által elkövetett verbális és neon verbális agresszió jogos?
Szintén látható a filmen, a pofont kiosztó őr ELŐTTE kapott valamit "ajándékba", mert a szemüveg félre van csúszva az arcán.
Koszlidércünk tehát valószínűleg az arcába kapott, mire ő VISSZAKÉZBŐL megpofozta.
Jól tette. Bár én is ott lehettem volna. Csak én nem megyek ilyen helyekre balhézni.

pragmatika2 2018.04.29. 15:34:57

@morph on deer:

"bejelentett tüntetésen részt vevő állampolgárok"

Aha, de egy bejelentett tüntetésen sem tehet meg akármit a tüntető.
Normál esetben ez úgy nézett volna ki, hogy ezek transzparensekkel kiállnak, sőt, még hangoskodnak is, (végül is tüntetés) de nem akadályozzák a munkavégzésben a munkásokat. De ahogy a videón én láttam, ezek kifejezetten arra mentek rá, hogy legyen balhé. A biztonsági őrök, csak biztosítani akarták, a munkavégzéshez a területet. A "tüntetők" meg csak provokáltak.

midnightcoder2 2018.04.29. 16:26:29

@morph on deer: "Mert szerinted iért kellett volna elvinnie a rendőröknek a tüntetőket?"

Nem tudom, de nekem alsó hangon is legalább olyan agresszívnek tűntek mint a biztonsági őrök, csak nem voltak annyira jó erőben. De ez közel sem tűnt valami békés tiltakozásnak. Igen, ilyen agresszív tiltakozók nyugaton is vannak. És ott is pofán csapják őket. Anno nálunk még könnygázt is bevettek hasonló helyzetben a rendőrök, és gumilövedékkel lőttek a tömegbe.

2018.04.29. 17:00:48

@midnightcoder2: nincs joga fejbe rúgni. Nincs joga fizikálisan bántalmazni. A jog és joggyakorlás nem "úgy gondoltam, hogy megteszem, mert" kategória.

2018.04.29. 17:07:38

@midnightcoder2: semmi köze a rendőröket megtámadó tömegnek a biztonságiőröket basztatókhoz. De épp te mondod ki: a rendőrök használtak erőszakot. Nem, a biztonságiőr nem alkalmazhat. Indokolatlant meg főleg.
De a földön fekvőt rugdosni még küzdősportokban is erkölcstelen. Hátulról fejbe pedig a jellemtelen szar senki ismérve.
Nem teheted meg, hogy biztonságiőrként kocsmai indulatokra ragadtasd magad.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.04.29. 18:09:05

"Nincs tovább! Mindenki tegye egyértelművé, melyik oldalon áll!"

Ez a jelmondat kifejezi a posztoló végletes szellemi eltévelyedését. Nem oldalon kellene állni, különösen nem a rendőrségnek, vagy a rendőrség ellen ágálóknak. Nem kell oldalnak lennie, rend legyen, amelyet együtt véd a rendőrség és az állam közrendű állampolgárai. A rendőrrel barátságosnak lenni nem lenne ám olyan nagy bűn, hanem egy megértő és ésszerű viselkedés lenne. Az egyszerű rendőr ugyanis szorongani kénytelen amiatt, hogy mit tehet és mit nem.

Nem pont az a baj, hogy a rendőrség, a hírek egy része szerint, az objektív rátekintés, a közösséget legjobban kiszolgáló jogszerűség védelme helyett húz egy oldalra?

Itt nem az kell, hogy a rendőrséggel szemben álló "ellenzékieket" – régebbi szóval anarchistákat – toborozzanak, hanem arra kellene rávezetni a rendőrség irányítóit, hogy mutassák annak a szándékát, hogy az állam közvetlen szolgálata helyett a konfliktusok életszerű mérlegelésére törekednek.

Egyébként a rendőrség az állam által fenntartott védelmi szervezet, és az állam része a jogalkotó és az igazságszolgáltatás is. Ezek az állam stabil működtetésének érdekében dolgoznak, mint minden normális országban, és nem valamilyen szervezetek, kitűzőtt célok, kiválasztott csoportosulások védelmében. Amikor az állam azoké volt, akik most már jó ideje az úgynevezett "ellenzék" oldalán vannak, akkor az állam védelme a Kiskörúton agresszíven sétálgató családok ellen a jog diadala volt, ha még rémlik valakinek. Az a baj az "ellenzékkel", hogy ők már szintén bemutatkoztak.

A rendőrség hatékonyságát elsőként akkor kezdték rongálni, amikor a rendőrnek attól kellett félnie, hogy jogharcosok bele tudnak kötni a mindig többféle módon értelmezhető, kényes helyzetekben helyben s nyomban hozott intézkedéseikbe, és elkezdték büntetni a rendőrséget a "túlkapások" miatt. A rendőrség akkor kényszerült először a saját védelmével foglalkozni, ahelyett, hogy egyszerűen szétrugdosná a verekedőket, hogy aztán azok a sebeiket nyalogatva immár konstruktívabban elgondolkodhassanak a további teendőkön. Szóval nekem ne a liberálisok magyarázzanak a rendőrség kiszolgáltatottságáról és defenzív hozzáállásáról, mert ők voltak az egész elindítói.

paveway 2018.04.29. 18:52:27

@Voznyák Pista: te hülye vagy. A szekuritis akkor sem viselkedhet így, ha a tüntető egy idióta. Persze ezt egy idiótának magyarázni...

2018.04.29. 19:16:00

@babbaba: De nem a feladatatát teljesítette baszdmeg, a feladata az őrzött területere, vagyis e kerítésen belülre szólt a kopasz tetveknek. A kerítésen kívül egyetlen lehetősége lett volna: az , hogy rendőrt hív.
Ezt képesek vagytok felfogni? Vagy szerintetek mindeki szabadon verhető, megölhető, aki nem ért veletek egyet? Azt sikerült már eldöntetnetek, hogy diktatúrát vagy anarchiát akartok? Mindegyikre van példa a világon , lehet takarodni, ha Európa nem felel meg a kényes igényeteknek.

Bejelentett tüntetés volt, amihez rendőri védelem jár.
De a rendőrök a valtonoskkal történő egyeztetés után levonultak, majd jött a csököttagyú kopaszok által elkövetett attak.
Ez bűncselekmény, akkor is, ha szerinted a ligetvédők megérdemelték a verést.
És nem csak az a bűncselekmény, amit a kopasz gecik műveltek, hanem az is, hogy a rendőrök elhagyták a területet.

CyberPunK 2018.04.29. 19:50:30

@Ylim: Most őszintén, vársz mást a magyar rendőrségtől?

2018.04.29. 21:09:46

@CyberPunK: Tőlük nem, de a kommentem nem is róluk szólt. Persze zavar, hogy egy kibaszott diktatúra lett Magyarországon, de ettől még nem kellene az embereknek is átemnni teljesen idiótába. És nem csak babbaba, hanem bőven vannak mások is, akik szerint a jog leszarható, ha éppen ezt kívánja az érdekük. Egy dolgot felejtenek el: az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.04.29. 21:37:06

@Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe."

Pontosan.
süti beállítások módosítása