Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Republic Forever!: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Hárítás

2012.06.01. 00:41 | Treuga Mei | Szólj hozzá!

Címkék: média konzultáció részvétel éhséglázadás Orbán-interjú Rakaca

„2010-ben bevezettük a bankadókat és bevezettük a multiadókat, és ma mindenki arról beszél, hogy azokat nem tudták áthárítani...”

 

A miniszterelnök úr nyilatkozott. Megint konzultál a nemzettel. Megkérdez minket. Az embereket. És ad egy őszinte interjút, olyan őszintét, hogy Gy. Fletó őszödi emléke elsápad belé. Hisz nem tudták áthárítani, mindenki érzi, ugye?

 

Konzultál. A kérdések kialakítását ugyan nem előzte meg egy deliberatív, állampolgári részvételt biztosító társadalmi vita. A miniszterelnök arról kérdez meg minket, amiről ő akar. Akkor is, ha kérdései nem érdeklik a tömegeket, vagy ha hamisan sugalmaz már a kérdés módja is.

 

Megkérdez. Így van mire hivatkozni majd, lehet hárítani a felelősséget.

 

És amikor az újságíró – aki kivételesen és meglepő módon nem minden alkalommal kérdez alá, bár időnként elfeledkezik egy-egy válaszokból nyilvánvalóan következő további kérdés föltevéséről – megjegyzi, hogy felmérések szerint már minden második fiatal külföldön képzeli el jövőjét – nyilván arra utalva, hogy a megszorítás és a jövőkép kezd elviselhetetlen méreteket ölteni –, egy szívhez szóló, könnyes szemű gesztussal választ kaphatunk: ne tegyék, hisz ez nem helyes dolog, itt élnedhalnod, szóval rendületlenüllégyhíve, meg hát a szülők is, ugye! De majd néhány év múlva mindenki haza jön, oly jó lesz itthon. Tán még norvég és luxemburgi vendégmunkásaink is lesznek. Hála kormányunk rendíthetetlen erőfeszítéseinek a gazdaság, az oktatás, a kultúra, a munkaerő-piac fellendítése érdekében.

 

És a miniszterelnök úr szerencsére azt is megjegyezi, hogy a demokrácia bővítése a cél. Az ideiglenes közjogi és intézményi intézkedések bizonyára kizárólag ezt szolgálják. A statáriális törvénykezés is.

 

Hogy mi a részvételiség, a képviseleti elvvel szembeni közvetlen demokrácia valós formája, arról most ne értekezzünk. Minek?! Az occupy-mozgalom és a helyi és országos népszavazások intézményesített rendszere – no meg a levelezőn folytatott konzultáció helyett a mindenféle valós és interaktív állampolgári viták hálózata vagy a civil mozgalmak támogatása – elvi értelemben is marginális és elhajló (veszett) követelés a Nemzeti Együttműködés Rendszerének bölcs és mérnöki pontossággal levezetett forradalmi demokrata útjához képest.

 

Vannak itten mindenféle népek, akik bele akarnak szólni már a kérdésfölvetésbe is.

 

Vagy csak alapvető érdekeik érvényesítésébe.

 

Ha valaki nem értené még: ma a rakacai éhséglázadás az igazi részvételi mozzanat. Akkor is, ha majd megkísérli a kormánypárti médiagépezet ráfogni idegen titkosszolgálatok, a szabadkőművesek, a zsidók vagy a prokarióták tevékenységére. A simicskák által elsíbolt pénzek tizedével is megelőzhető lett volna a ránk települő nyomor. De azt hiszik, majd kikommunikálják.

 

Egy borsodi kistelepülés úttörő lett.

 

Rakacán elkezdődött az első itthoni éhséglázadás, amiről már a mainstream média is beszámol. És nem az utolsó. Mivel a devizahitelesek nagy részének még van otthona. Még. De előbb-utóbb ők is csatlakoznak majd.

 

Arról is be fognak számolni.

 

A demokratikus médiafelügyelettel a nyakukban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr564558370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.