Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Republic Forever!: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Mai Pilátusok

2016.03.31. 01:16 | Treuga Mei | Szólj hozzá!

Címkék: polgári engedetlenség Palkovics Tanítanék

Palkovics államtitkár elvárja a kerekasztal konzultációira a tiltakozó tanárokat. Mint nyilatkozta, ott folyik a munka, hisz ott vannak a szakemberek!

 

Igaza lehet. Szavait alátámasztja, hogy ott ül a Magyar Művészeti Akadémia is, ez a kiváló köztestület, ami véletlenül sem egy – egyébként tényleg szeretetre méltó, gyakorta tehetséges emberekből álló – baráti társaság és egyesület istenivé magasztosulása, hanem a magyar művészeti élet koncepciózus megújítója. Meg ott ülnek a nagycsaládosok képviselői is.

Hiteles.

Talán csak a Bajcsy-Zsilinszky Társaság hiányzik onnét, mint a rendszerváltás idején. Esetleg a Gyalusok és Asztalosok Országos Söregylete.

Mert hát ők is szakemberek, nem?!

A Tanítanék mozgalom belekényszerült a polgári engedetlenségi mozgalom kezdeményezésébe. Az ország jogrendje és jogalkalmazása a törvényesség határmezsgyéire szorítja mind az alapvető állampolgári véleménynyilvánítás, mind az alkotmányos gyülekezési joggal összefüggő, mind a bűnüldözési szervek állampolgári segítését célzó tevékenységek, a felelős honpolgárok komoly hányadát. Láthatjuk ezt a szegény, kiváló Rózsa Milán tetteiből éppúgy, mint Hadházy Ákos és Juhász Péter harcaiból, vagy a két volt MDF-elnök esetéből. Vagy mint a ligetvédők igyekezetéből látszik.

 

tanarsztrajk.jpg

fotó: index

Igaza van – már megint – TGM-nek, amikor néhány nagyobb pedagógus szakszervezet legalista álláspontját – és azt, hogy ez kell legyen a legalista, azaz a törvény betűjéhez a törvény szellemével szemben is hű magatartás – a szakszervezetek, közvetve a társadalmunk csődjének, vagy legalábbis annak egyik fénylő tünetének minősíti. Ők, ezek a szakszervezetek és vezetőik korunk Pilátusai: mivel a princepsztől, az általa keresztülkényszerített törvényektől kapták magas hivatalukat, kénytelenek tartani magukat a törvényekhez. Mossák kacsóikat.

Volt néhány kor, melyben nem voltak ily megfontoltak. A bostoni teadélután egy meghatározó nemzet, de legalábbis hosszú évtizedeket meghatározó állam megszületését eredményezte. A mocskok, nem akartak adót fizetni a semmire a brit koronának. A rebellisei!

1848. március 15-én néhány nyikhaj Pestről fölment Budára a politikai foglyok kiszabadítására (két fogoly volt, aznap csak az egyik cellaajtaját nyitották ki). Ez már-már az alkotmányos rend elleni nyílt felkelés! Ha valamelyiküknél bugylibicska volt, akkor fegyveres!

1956 ősze durva, a hatályos jogszabályokat is figyelmen kívül hagyó tevékenységből eredt, nem is csoda, hogy – mint azt minden tisztességes munkás-paraszt megtudhatta a Fehér Könyvből – brutális ellenforradalom lett belőle!

1988 novemberében komoly tömegek gyűltek össze a Keleti-pályaudvar környékén, demokráciát kiabáltak, miközben polgári engedetlenségi mozgalmuktól részegülten akadályozták a szabad közlekedést. A motoros és a lovasrendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően keményen szét is verték a fantasztákat és a megtévesztett csőcseléket (öntudatos csőcselék a tüntetők ellen vonul, nem velük)!

De minek folytatni? Tudomásul kell vennünk: ahol a törvény az önkény eszköze, ott a törvény határain túli – és amíg csak lehet, mindig békés – eszközök maradnak csak az elnyomottak kezében. És nem csak az elnyomottakéban: minden öntudatos honpolgáréban.

Persze ehhez öntudatra kell ébredni.

Tömegesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr618547706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása