Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Van válasz

2016.03.24. 02:39 | Treuga Mei | 109 komment

Címkék: terrorizmus biztonságpolitika EU demokráciadeficit

A TEK csúfos kudarcot vallott. Úgy szambáznak át Magyarországon a terroristák, hogy még élőzenekart is fizethetnének hozzá. A sok milliárdnyi adóforint a semmibe hullott. És kerítés ide vagy oda, amiért fölhúzták, arra láthatóan nem alkalmas. Csak a szerencsétlen, nyomorból, háborúból, rettegésből menekülő, biztonságot kereső menekültek nyomorúságának fokozására alkalmas Orbán eddigi tevékenysége. Bár az is igaz, a szellemi terror, amit MMA-stul, MTVA-stul, külpolitikástul ránk és az EU-ra kényszerít, esztétikailag kezd versenyben lenni a robbantók színvonalával.

eu_terkep.jpg


Persze, ez az EU sem egy leányálom. Nem átlátható, nem demokratikus a működése, ezen mielőbb változtatni kell. Jogosak az aggodalmak, hogy egy ilyen szerkezetű Európai Unió nem lehet soha kellő demokratikus kontroll alatt. Annál is sürgetőbb az átalakítása, mivel ahhoz, hogy az egymáshoz ezer szállal kötődő tagállamok működőképesek legyenek, hogy az EU geopolitikai szerepét betöltse a térségben, hogy polgárainak jóléte, szabadsága és biztonsága végre biztosított legyen, számos téren egységesülnie kell.
Evidens, hogy egységes külpolitikára van szükség. Oroszország nyomulása, az amerikai nyomás a TTIP mielőbbi aláírására nem kellően áttárgyalt, nem kellően megvizsgált állapotában, a régió számos biztonsági kockázata mind ezt teszi szükségessé.
Az egységesülő adójog és adózási szabályozás késleltetése súlyos milliárdok kiesését eredményezi összeurópai szinten. A multikkal kötött nemzeti különalkuk csupán egy kis részét hozzák be az elmaradt adóbevételeknek. Az úgynevezett „dupla ír szendvics” úgynevezett adóoptimalizálási játszmája hosszas nemzetközi bíróság előtti pereskedés után talán letörhető, de egységes adójog és egységes adórendszer nélkül folytatódni fog a macska-egér harc.
A brit populisták a helyi Orbán Viktorral, Cameronnal az élen az egységes munkaügyi szabályozás helyett protekcionista foglalkoztatás- és szociálpolitikát kezdeményeznek, ettől remélve – nem is alaptalanul – népszerűségük növekedését. Holott a brit munkásosztály hosszú évszázadok alatt kivívott vívmányait fenntarthatóan csak az összeurópai egységes munkajoggal, a szociális rendszer stabilitását egységes, de legalább konvergáló szociális jogrendszerrel lehet biztosítani.
Az Oroszországnak energetikailag kiszolgáltatott EU-tagállamok kérdése is megoldatlan. Bulgária, Csehország, Szlovákia, Magyarország és a balti államok fölgázszükségletüknek több mint kétharmadát (!) Oroszországból szerzik be. Egy egységes energetikai és nyersanyagbeszerzési rendszer az unión belüli egyenetlenséget addig is megszüntetné (így az Európai Unió döntéshozatala orosz meghekkelésének terét szűkítené), amíg az alternatív, kis fajlagos emissziójú alternatív energiaforrások (szél-, ár-apály-, napenergia, geotermikus energia) fejlesztése és a Norvégia felől növelt gázszállítási kapacitások kiépítése megtörténik. Ez egyben geopolitikai stabilitásunkat is növelné, ami nem elhanyagolható szempont.
És persze a biztonságpolitika. A belbiztonság kérdése. Bár a magyar miniszterelnök arról szónokol, hogy Brüsszel veszélyt jelent a magyar szabadságra, a leszerepelt TEK-je mellett okosabb volna egészen sordino beszélnie a kérdésről. Az Európát egységesen veszélyeztető, a schengeni szerződés következtében szabadon mozgó, sejtekben működő és a szegmentált szolgálatokkal igen nehezen nyomon követhető terrorizmus, legyen az nacionalista vagy iszlamista, az információcserére épp mostanában szerződő nemzeti titkosszolgálatokkal és belbiztonsági szervekkel ugyan valamelyest jobban felügyelhető, ám a valódi hatékonyságnövekedést egy egységes európai belbiztonsági szervezet jelentheti. A terrorveszély-helyzet néven futó törvénytervezet aligha megoldás, ha nem történik egységesd információszerzés és egységes elhárítás. Pontosabban megoldás, csak nem egészen arra, amit állítanak róla az állampárt prominensei. Másra kétségtelenül alkalmas, de a nyílt önkényuralom lehetőségét biztosító törvényt – ha más párté a hatalom – még a szélsőjobb sem támogatja.
Miközben lángoktól öleltünkben a helyi hatalom meg akar menteni minket Brüsszeltől, a kiút kizárólag az átláthatóbb és demokratikusabb uniós működés lehet. Miközben bársonynesz-ingatónkban az otromba, a mentális vulgaritás határait súroló provincialitásban tobzódik az uralkodó állampárt, a szigorú feltételekhez kötött uniós egységesülés lehet csupán a kiút.
Igen, releváns kérdés, amire Orbán rájátszik. Az uniós adózási egyenetlenség, a munkavállalói jogok és a szociális jogok jelentős eltérése mind éppoly megoldandó, a nemzetállamok számára is vizsgálandó kérdés, mint a biztonságpolitika, az átláthatóság és a demokratikus működés.
De ezekre a kérdésekre lehet tisztességesen és hatékonyan is válaszolni.
Mert van jó válasz.
A több Európa.

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr458521826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

para_noir 2016.03.24. 09:42:12

Ó, hát egészen 43 látogatóig jutott ez a kiváló, hiánypótló poszt. Ennyit is ér.

RTB 2016.03.24. 11:11:46

@para_noir: na majd most! Főoldal

a posztírónak üzenem, hogy egy igazi farok, mivel nem szambáztak, hanem kihasználták a menekültáradatot akkor amikor még nem volt kerítés, meg egyébként is, EU-s állampolgárokról besdzélünk, nem? Ha belgák nem jeleznek róla (egyébként valóban nem jeleztek), akkor honann a faszból tudja a TEK, hogy kit kell lekapcsolni. Nekik nincsen rálátauk és infójuk a belgiumi nyomozati, megfigyelési adatokhoz.

blablabla123 2016.03.24. 11:16:37

Erdekes.En ugy emlekszem, hogy pont a szelsobalos indexes sopredek es pereputtya vonyitott leghangosabban a "menekultek" miatt.

Amugy a halottak vere meg fel sem szaradt, de a bal-liberalis index mar orbanozik.Nem semmi szinvonal.

OkoskaTo:rp 2016.03.24. 11:19:39

@RTB: A TEK azért bukott meg, mert Budapest egyik legforgalmasabb helyén tudtak kirabolni egy bankot 2-es terrorvészhelyzet, és ott grasszáló TEK-esek mellett.
És mert Pintér szerint mindez a legnagyobb rendben van.

Gondolatkísérlet: A bankrablók nem pénzes bőröndöt visznek, hanem bombás bőröndöt hoznak be ugyanoda.

A TEK demonstrálhat "erőt" kondiszökevény Janikkal (akik élvezik a helyzetet, hogy teljes felszerelésben grasszálnak és fotózkodnak a városban), de ez ugyanolyan nevetségesen értelmetlen, mint Ferihegyet "megvédeni" a reptéri útra kiállított BTR-rel.

Vittore. 2016.03.24. 11:25:36

Ez csúnya volt: "MMA-stul, MTVA-stul, külpolitikástul"

devilstrueface 2016.03.24. 11:32:20

@OkoskaTo:rp: kering a videó a blahás bankrablóról. teljesen hétköznapi cuccban volt, nem a vállán cipelte a zsákot, hanem zsebre vágta a pénzt.
gratulálok annak aki őt valahogy ott helyben észreveszi és elkapja.

a tek-nek amúgy szerintem nem feladata ilyennel foglalkozni, ezért a rendőrséget lehetne felelőssé tenni, ha már muszáj valakire ráfogni ezt is. de pl, ha az ott grasszálóknak nem szól senki akkor az előbbi írtak miatt lehetetlenség, hogy feltűnjön a dolog.
a bankos ügyintéző gondolom nem szaladt ki az utcára ordibálni...

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.24. 11:51:05

A TEK mérlege (nem teljes, lehet kiegészíteni):

Egy elfogott Jedi
Saját társukba lőnek bele
Wellness szállás a kaját sem kapó katonák, rendőrök mellett
Fegyvertelen migránsok leverése

Csak így tovább...

tekfideSSjobbikkdnp = az emberiség genetikai selejtje

Afrika steht an der Elbe 2016.03.24. 12:08:39

A libsik arcátlanságára már szavak sincsenek.

Netuddki. 2016.03.24. 12:15:19

@devilstrueface: Bezzeg ha jedijelmezben ment volna a bankrabló akkor biztos elkapták volna.

Netuddki. 2016.03.24. 12:16:01

@Afrika steht an der Elbe: A tolvaj bűnöző fideszesek arcátlanságára már szavak sincsenek.

röf 2016.03.24. 12:39:36

Fáradhatatlanul dübörög a migránsmosdató, Orbánozó, össze-visza hazudozó, megélhetési blogger páholy.
És fáradhatatlanul csaholnak hozzá a beidomított fóbiások, a mindig az ellenkezőjét állító hűbéresek, a mindig mindent jobban tudó ostobák.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.03.24. 12:41:16

@Afrika steht an der Elbe: Te viszont nagyon cuki vagy, ahogy mindig kiakadsz ezen. :-)

blablabla123 2016.03.24. 12:47:03

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: Jah, szegeny menekultecskekre tamadtak a csunya gonosz rasszita magyar rendorok :(((((((

Punxsutawney Mormota 2016.03.24. 12:54:49

@blablabla123: Hát tényleg nem semmi szinvonal? És Te mégis ide írsz? Abszolút Téged minősít!
Csak így tovább, vegyülj még a söpredékkel!

Punxsutawney Mormota 2016.03.24. 12:58:40

@Jobban való teljesítés van: Ugyan, hagyd! Teljesen összeakadt a szoftvere, mert soha nem tudja, hogy melyik nickjét használja. Ezt vagy az Ulpius666-ot :)

Punxsutawney Mormota 2016.03.24. 13:08:20

@röf: Próbáld meg a másik oldalt is. Hátha hagyják, hogy értelmes véleményt formálj. Így max a tv2-ős drordnak vagy jó, és annyira is vagy komolyan vehető.

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.24. 13:17:59

TEK eredményei:

-elfogtak egy jedi-t
-lábon lőtték magukat
-számtalan emberiségre igencsak borzasztóan veszélyes marihuána termesztő lekapcsolása
-elképesztő mennyiségű pénz elszórása/ellopása

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.03.24. 13:23:36

eddig nem volt terrorcselekmény Mo-on. (ez jelzi, hogy a szolgálatok és a többi szerv - benne a tek is jól dolgozik) de ahogy nézem annak is örülnétek, csak a napi orbánozási adag meglegyen.
kibaszott aljas férgek vagytok az van.

eßemfaßom meg áll 2016.03.24. 13:27:18

az volt már, hogy a posztoló egy hülye?

eßemfaßom meg áll 2016.03.24. 13:29:25

@OkoskaTo:rp: mi köze a TEK-nek ahhoz ha én besétállok egy bankba és ráfogok egy gázpisztolyt a Marikára aki ad nekem ezért 200ezret kp-ben majd kisétálok?

nyehehe 2016.03.24. 13:30:30

Az osztrákok ellenőrizték őket. ÉS??? Ők sem kapták el. Továbbá ezek a szarok simán éldegéltek Belgiumban. Abdeslam bujkált, de a többiek nem. Arról is a TEK tehet? Mesélj még! Amúgy ha rajtatok múlik, még addig sem jutunk el, hogy kerítést húzunk, úgyhogy vegyél vissza az arcodból.

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.24. 13:31:22

"...a titkosszolgálatnál sokan okkal gondolják, hogy a konditeremben szocializálódott TEK-es „kommandósoknak" lövésük sincs a felderítéshez, terrorelhárításhoz.

Miközben a kormányzat azt kommunikálja, hogy ura a helyzetnek, és Orbán Viktor a Facebook-oldalára posztolja, hogy az Operatív Törzs már kedden kora reggel dolgozik, érdemes közelebbről is megnézni, kik is azok, akik azért felelnek Magyarországon, hogy a terrorista összeesküvéseket időben leleplezzék, megakadályozzák – ha esetleg az Iszlám Állam vagy bármelyik dzsihadista szervezet úgy dönt, hogy éppen a Kárpát-medencében mutatja meg az erejét. Azaz kik azok, akiknek Orbán Viktor még több pénzt és technikát adna a terrorveszélyre hivatkozva."

index.hu/belfold/2016/03/24/esz_nelkul_nehez_lesz_harcolni_a_terroristak_ellen/

Semmi gond azzal, hogy Orbán Viktor a Facebook-oldalára posztolja kik azok, akik az Operatív Törzsben már kora reggel dolgoznak. Legalább jobban megismerhetik a terroristák, kik is azok, akiket érdemes támadni. Gondolom rám egy terrorista sem kíváncsi, én csak járulékos vesztesége lennék egy esetleges támadásuknak.

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.24. 13:33:48

Ja, és majd jönnk a törvények, amik alapján lehallgatják a telefont, internetet, benéznek a gatyákba, bugyikba. Panasznak meg nem lesz helye.

Advanced Flight 2016.03.24. 13:39:11

Szerintem az indexes újságírók írják ezeket a blogposztokat :-)

Muad\\\'Dib 2016.03.24. 13:43:10

@látjátok feleim szümtükkel:
"Ja, és majd jönnk a törvények, amik alapján lehallgatják a telefont, internetet..."
Ezt most is megtehetik.

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.24. 14:00:33

@FILTOL: nem húgyagyúkám, az hogy nem volt terrorcselekmény magyarországon azt jelzi, hogy ez egy jelentéktelen ország ami nem célpont. És képzeld horvátországban, romániában, szlovákiában, lengyelországban, ausztriában, stb sem volt...

@Advanced Flight: szerintem meg soros, saját kézzel, gyurcsány kottájából :D

@eßemfaßom meg áll: az, hogy ugyan ezt megtehetné egy ISIS-es egy bombával ha akarná...

Muzsikok közt 2016.03.24. 14:03:54

Ha a ballib lenne hatalmon ma is ùgy járkálnának itt az arabok mint otthon.

Bravó tek

eßemfaßom meg áll 2016.03.24. 14:14:37

@fidesz maszop dk egykutya: és? valahol azért röhej, hogy a TEK-et kutyázzátok miközben a bezzegnyugati nagyonmenő titkosszolgálatok meg terrorelhárítók országiban robbanak a bombák egyre gyakrabban

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.24. 14:14:54

"A TEK csúfos kudarcot vallott. Úgy szambáznak át Magyarországon a terroristák, hogy még élőzenekart is fizethetnének hozzá."

De nem is nálunk robbantottak. :)

Tájékoztatlak, hogy a határellenőrzés nem a TEK feladata. Továbbá amikor a kerítéssel megszüntettük a zöldhatáron való illegális átjutást, vagyis megszüntettük annak lehetőségét, hogy "átszambázzanak" rajtunk, akkor meg te és a hittársaid, meg Merkel, Fájman, Juncker és a többi geciláda ezen ajvékoltatok.

Döntsd már el, hogy a határellenőrzés vagy annak hiánya miatt óbégatsz.

Végül is neked mindegy, csak orbánozhassál egy kicsit.

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2016.03.24. 14:23:50

Megbukott a TEK, de vajon mennyire bukott meg a belga avagy a francia terrorelharito szervezet? Es a tobbi orszag, amin atszambaztak? Vagy talan teleportaltak?

Afrika steht an der Elbe 2016.03.24. 14:25:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Fogadni mernék, örülnének neki, ha itthon is bombák robbannának.

apro_marosan_petergabor 2016.03.24. 14:28:07

A szerző össze-vissza beszél, nem érti a lényeget.
Ha engedjük ez iszlám bevándorlást, a keresztény értékeken alapuló, 1500 év alatt kialakult Európa 100 éven belül eltűnik. Velünk együtt.
Ezért bizony hasznos a kerítés. Különben egy idő múlva az erőszakos iszlám kisebbség többségbe kerül, elavult nyomuló, diktáló, követelődző intoleráns ideológiájával együtt. Mutti régebben rájött erre, mikor még józan vol ("a mult kulti megbukott") s nem szóltak rá...
A TEK-et ebbe belekeverni dilettantizmusra vall.
Az USA-nak nem kell konkurensként Európa, főleg ha az erősödő oroszokkal szövetkeznének. Ezért ránk engedte az iszlámot.
Mivel az EU védekezés képtelen, magunkat kell megvédjük, erre részben jó a kertíés is, sok más intézkedéssel.
Persze egy önálló EU haderő jót tenne, de ezt az USA fúrja, a NATÓ meg sz@rt sem ér, ezt most Brüsszel(Belgium, NATO ország) megtámadásánál láthatjuk. Az USA irányítja a NATO-t, ezért válasz csapás fel sem merült.

Afrika steht an der Elbe 2016.03.24. 14:30:25

Azért az se semmi, hogy Európa legkeresettebb embere Brüsszel kellős közepén "bújkál" a muterja lakásán, pár száz méterre a saját lakásától, és 4 hónapba telik elkapni. Ezek a nyugatiak olyan embertelen hülyék, hogy az már egy vicc.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.03.24. 14:31:51

@fidesz maszop dk egykutya: Persze, ha nem mozdulnak rá a Jedire, és az elkezd lövöldözni kinyírva pár évfolyamtársát, akkor most azért tépnéd a szád.

A "fegyvertelen migránsokat " pedig nem verték le, csak nem engedték be őket.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.03.24. 14:33:08

A posztoló fighyelmébe ajánlom, hogy Abdeszlamot hónapokig tartott elfogni a belgáknak és a franciáknak, holott teljesen ismert volt előttük, hogy ki is ő..

panelburzsuj 2016.03.24. 14:33:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az is egy megoldás a "hol robbantanak-holnem" kérdésre, hogy - nincs annyi kiképzett és bevethető öngyilkos merénylő, amennyi potenciális célpont.

A létszámukhoz képest viszont így is döbbenetesen "hatékonyak": ott is hatalmas erőket, pénzeket, energiákat, indulatokat tudnak lekötni és gerjeszteni, ahova csak a hírük jut el.

Ha az európai szolgálatok százával tudnának felmutatni elfogott, likvidált, távoltartott terroristákat, akkor elhinném, hogy "aktívan védelmeznek".

De a határon masírozó páncélautókat azért hadd gondoljam mégis inkább a "belföldi hangulat" formálására alkalmas eszköznek, mint mindenre elszánt, mindenre kiképzett gyilkosok "kiszűrésére" alkalmas szerkezeteknek.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.03.24. 14:36:22

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: Ez a ballibákat nem nagyon érdekli, észérvekkel hiába is próbálkozol.
Csak a "fidesszorbánbuzitek" dimenzióban képesek gondolkodni..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.24. 14:37:52

@apro_marosan_petergabor:

"az erőszakos iszlám kisebbség többségbe kerül, elavult nyomuló, diktáló, követelődző intoleráns ideológiájával együtt"

Te totál hülye vagy. A béke vallásának hívei a béke olajágával jönnek hozzánk. Ha behódolunk nekik, akkor béke lesz. De ha nekünk nem kell az ő békéjük, akkor kénytelenek lesznek fegyverrel, terrorral, robbantásokkal, dzsiháddal rákényszeríteni bennünket a békére. Legvégső esetben akár a kiirtásunkkal is.

Ja, hogy otthon is gyilkolásszák egymást?

panelburzsuj 2016.03.24. 14:50:51

@Afrika steht an der Elbe:
Te úgy gyakoroltad már "belülről" a szakmát?

Putyin Oroszországa aligha nevezhető "liberális fészeknek", maga a főnök is eléggé szakembernek tűnik - mégis megizzadnak a "maguk" muszlim terroristáival - és akadt ott néhány "sikeres" terrorakció. Döbbenetesen sok halottal és sebesülttel.

De mondhatnám Törökországot is, ami így messziről nézve szintén nem egy "emberjogi tökölés" felé tartó rendszernek látszik - és mégis...

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.24. 14:53:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ha a határellenőrzés nem a TEK tetves feladata, akkor mi a retkes tekes kurva anyjukért verekedtek a határon? Mi a retkes tekes kurva anyjukat kerestek a nekik kiürített wellness szállodában?

Látod mennyire egyszerű egy hazug fideSSjobbikos droidot megfingatni.
Amúgy kinek a feladata? A határban eltévedő agyhalott jobbikkos seggfejeké akik migránsverőbe mennek?

Afrika steht an der Elbe 2016.03.24. 14:55:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Arról ugye nem beszélve, hogy pont a zsidófétises holokausztvalláshívő libsik ösztönzik leginkább antiszemita holokauszttagadó milliók Európába özönlését. Orwell az asztal alatt kúszik a röhögéstől.

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.24. 14:55:15

@eßemfaßom meg áll: mi röhej?A tek még egy olyan tenoristát sem tudna megállítani aki "robbantani fogok" felirattal járkál hetekig az utcán :D

@A megvalósult amerikai ólom..: mivel a star warsos játékpisztollyal, skywalker jelmezben? :DD LOL mindig meglepsz egy újabb hülyeséggel.

Rébusz 2016.03.24. 14:57:39

A TEK nem valami rendőrpótlék, hogy zsebeseket figyeljen és minden gyanús embert igazoltasson. Ha a titkosszolgálat kap egy fülest, akkor oda lehet rendelni őket egy helyszínre. Abdesalamék autóval jöttek Európán keresztül! Biztos nem szálltak ki az autóból útközben... Nem ettek, nem ittak, nem ...Főleg nem Magyarországon... Sajnos, de. Ott volt a Keleti pályaudvarnál. És hogy az osztrákok nem kapták el, az azért volt, mert nem gondolták, hogy terrorista, mindez ugyanis még a párizsi merénylet előtt volt. Rutin ellenőrzésnél igazoltatták a belga kocsiban ülő férfiakat és továbbmehettek. A kerítéssel kirekesztett menekültek kérhetnének menedékjogot Görögországban, mégsem teszik. A gazdag Németország a cél. Ha valaki még nem vette volna észre. Miért olyan biztosak itt egyesek abban, hogy nálunk jófiúk lesznek a rosszfiúk? A jelen helyzet az, hogy nincsen arcuk. Arcuk akkor lesz, amikor már megtették, amit kellett és ott vannak a címlapon. Engem már csak a két brüsszeli elkövető állampolgársága érdekelne, mert azt eddig még nem említették.

Mr. Neutron 2016.03.24. 15:07:07

Ebben a posztban sok minden össze lett turmixolva, amire válaszolni lehetne, de mivel nem akarok regényt írni, csak egy szálra reagálok: egyetértek azzal, hogy a TEK sok nevetséges bakit elkövetett már, de azt pont nem rónám a terhükre, hogy egy rendvédelmi és titkosszolgálati eszközökkel majdhogynem kontrollálhatatlanul áramló, tízezres menekülttömegből nem tudtak időben kiszűrni néhány olyan személyt, aki később terrorcselekményt követ el. Nem kéne lehetetlent, vagy majdnem lehetetlent kívánni tőlük. Egy ilyen helyzetben a klasszikus titkosszolgálati eszközök alkalmazásától nem várható 100%-os eredmény. Szerintem se a poszt szerzőjének, se a kommentereknek nem áll a rendelkezésre olyan adat, ami alapján kívülállóként megítélhető lenne, hogy ebben az esetben hibázott-e a TEK.

konrada 2016.03.24. 15:13:17

@fidesz maszop dk egykutya:
Tényleg bénák ezek a TEK-esek, ha nem tudják már a telefonos bejelentésből kideríteni, hogy a fegyver játék, vagy valóságos....

...az meg elég vad elképzelés, hogy a határbeléptetőnek kéne megverekedni a sok száz, illegálsan belépni akaró tömeggel...

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.24. 15:15:36

@konrada: ja, főleg, hogy amikor ott voltak, és látták hogy játékfegyver, még is elfogták, vallatták, és kirúgatták a srácot.

panelburzsuj 2016.03.24. 15:18:32

@Afrika steht an der Elbe:
Nyugat is hülye, kelet is hülye: te vagy az ész, aki ezt bátran kimondja.

Az meg még hülyébb, aki egy próba után hozzád szól.

Muad\\\'Dib 2016.03.24. 15:32:32

Egyébként az a legnagyobb baj, hogy ez a blog mérhetetlenül hiteltelen:
"Orbán! Maga akkora lúzer, mint ide Nagykáta! Mi a fenét keresnek még itt a menekültek? Miért nem hagyja, hogy oda menjenek, ahová akarnak, és ahol pont várják és befogadják őket: Németországba?..."
re-akcio.blog.hu/2015/08/31/napirend_elotti_parlamenti_felszolalas

Most akkor az a baj, hogy nem engedte azonnal a menekülteket (csak néhány nap késéssel a felháborodás után), vagy az a baj, hogy nem ellenőrizte őket kellő alapossággal?
Nagyon jó lenne, ha ez a kormány leváltásra kerülne itthon, de az olyan blogok, ahol a szerző enyhén skizo állapotban képes önmagának ellentmondani fél éven belül csak rontanak a helyzeten...

chrisred 2016.03.24. 15:52:06

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: Igazából senki sem tudja, hogy a TEK mire való. De az biztos, hogy bármire is, elég sokba kerül.

Szelid sunmalac 2016.03.24. 15:52:33

@devilstrueface: Mert persze a terroristak "Allahu Akbar!" felirattal a homlokukon fognak grasszalni es messzirol lobogtatjak az IS zaszlajat. Te mekkora barom vagy.

Szelid sunmalac 2016.03.24. 15:54:07

@Rébusz: A problema az, hogy bizony a titkosszaolgalati feleadatok is a TEK-nelvannak. Na akkor ezt magyarazd meg!

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.24. 15:58:52

@Szelid sunmalac:

Mert persze a terroristák kedden robbantanak Brüsszelben, aztán pénteken meg lerohanják a TEK-es jedivadászok mellett Ferihegyet.
Téged sem az eszedért szeretnek. Most robbantottak, 2-3 hónap szünet, aztán amikor a TEK meg a többi valójában láthatóan semmire sem jó szervezet lenyugszik és nem "mivan, mivan, mivan" kiáltásokkal kel s fekszik, akkor jön a következő.

Nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy most próbálkozzanak a következővel, de még hülyébbnek kell lenni ahhoz, hogy valaki elhiggye, a csúti génselejtes migráns cigány TEK féle kutyakomédiás és erődemonstrációs műsora a terroristáknak szól.

panelburzsuj 2016.03.24. 16:04:07

@HaCS:
Ilyenkor mindig fölmerül bennem, hogy ha információ és szakértelem híján a poszt szerzője és kommenterek se tudják pontosan megítélni, mire jó a TEK, mire nem, mire képes, mire nem - (amivel nagyjából egyet értek, mármint hogy az itteni összes szereplő inkompetens, magamat se kivéve) - akkor mi az ördög hajtja ide ezt a sok okoskodást? Az unalom? A bizonyságtevés "vágya" valami ellen vagy mellett? (="önkifejés vágya") A puszta magamutogatás? (klassukus trollkodás) Vagy tényleg fizetett csahosok szedik szét a közbeszédet?

Szóval: végül is mi a fasz megy itt? (meg annyi más helyen...)

Tippek, önvallomások jöhetnek... :)

willcox 2016.03.24. 16:08:18

FILTOL: Magyar szolgálatok gyengék, mint a harmat nem ők óvták meg hazánkat, hanem a jelentéktelenségünk.

5perc 2016.03.24. 16:09:54

@Rébusz:
"Ha a titkosszolgálat kap egy fülest, akkor oda lehet rendelni őket egy helyszínre."
Megjegyzem, most éppen ők a "titkosszolgálat". Ha nem kapnak maguktól füleseket, akkor nehéz róluk pozitív véleményt megfogalmazni.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.03.24. 16:19:55

@fidesz maszop dk egykutya: A denveri tömeggyilkos miben volt? Fotölyből könnyű okosnak lenni kicsi huszár..:)

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.24. 16:26:31

@panelburzsuj:

Tekintsünk el a valóban blamás jedivadász akciótól, de azért az, hogy a saját társát lövi meg, az bizony elég jól behatárolja a megítélésüket.
Kirakatba tolt béna magánhadsereg, nem éppen a legjobbik fajtától.

Éles helyzetben még nem bizonyítottak, és a 130 éves vadászpuskával a félrelépő feleséget fenyegető BélaJakabFeriGergő (nem kívánt törlendő vagy behelyettesítendő) vagy a rozsdás vasdarabokat kiásó relikviagyűjtők lerohanása sem éppen a dicsőségüket tupírozza.

Neked nem tűnt fel, hogy az összes eddigi tevékenységük a magyar nyilvánosságnak (azon belül is főleg az orbán seggét nyelvvel messze elkerülőknek) szóló erődemonstráció, nem pedig valós terroristavadászat.

dukeekud 2016.03.24. 16:54:43

"A TEK csúfos kudarcot vallott. Úgy szambáznak át Magyarországon a terroristák"

UNDORITO HAZUG LIBSI poszt.
Honapokon at magyarorszag volt az EGYETLEN aki, a lehetosegeihez kepest mindent megtett az illegalis bevandorlas megfekezesert, a regisztracioert.
Es mindezt ugy, hogy egesz europa minket fasiztazott, nacizott, meg HOLOKAUSZTOZOTT.
Egy milliardszor elmondtak: A K E R I T E S__N E M__ M E G O L D A S !!!
Es ha igen akkor se, mert ha csak keritessel tudjuk megallitani akkor inkabb ne allitsuk meg.

HaCS 2016.03.24. 16:56:23

@panelburzsuj:

Az én elméletem, hogy a legtöbben nem adott témára reflektálnak, hanem azokat a számukra még nem kellően kibeszélt témákat próbálják minél több fórumon kiordibálni.
Így aztán minden témát megpróbálnak tartalomtól, alapoktól, észérvektől függetlenül beleskatulyázni a saját fehér-fekete világnézetükbe.
Ezért hát jön ide mindenki, és üvöltözi, ami épp eszébe jut.

Mentségükre legyen mondva maguk a posztolók sem mentesek az ilyen hibáktól. Itt is pl. össze-vissza vannak kavarva a dolgok.

A posztoló (azért sajnos feltételezem nem véletlenül) a TEK-ről kezdi az első bekezdését, aztán hirtelen eljutunk az adójoghoz, meg az energetikai rendszerhez. Értem én, hogy kell a kattintás, de eddig a pillanatig nem jöttem rá, hogy ez most miről is akart szólni, és ahhoz hogyan is jön a TEK?

Még jó hogy nem a 14. kerületi 3-as rendőrőrs dolgait hozzuk fel érvként európai politikai vitákhoz.

És csodálkozol, hogy zavar van a fejekben?

panelburzsuj 2016.03.24. 17:06:58

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye:
Nekem az a tűnik fel, hogy az efféle "leleplezős" újságírászat, kommentelés, fricskázgatás tökéletesen hatástalan. Pontosabb legyek: csak kutyákat lehet lehet lázba hozni kutyaugatással, mindenki mást leginkább csak bosszant a vauvau - ha egyaltálán meghallja...

Sőt: még azt is megkockázatatom, hogy ha a TEK a "látványkormányzás" egyik látványos szereplője, akkor minden olyan szó. gondolat, másodperc, amit a madárijesztőnek kitett BTR-ek ócsárlására fordítódik - teljen a kormányzat szándékinek és érdekeinek megfelelően elfecsérelt szó, gondolat, tett. Hiszen pont azért TEKték oda, hogy a körbeugrándozásával lekössenek.

(Meg persze a tévé előtt riadozó mamikák lelkének simizése okából. De pl. az itteni kommentrek között kevés olyat látok, ami tévé előtt riadozó mamikára utaló jegyeket hordozna... )

Rébusz 2016.03.24. 17:08:52

@5perc: @Szelid sunmalac: A TEK kommandósaira értem, hogyha kapnak egy infót a "hírszerzéstől", akkor ott tudnak lenni a helyszínen, rögtön evakuálhatnak, védhetik a civileket. Másként én sem tudom magyarázni a róluk látott képeket. A tank akár szimpla erőfitogtatás is lehet, mert vannak népek, akiknek ez még mindig fontos (tankos felvonulások stb., az IS emberei is szeretik magukat a fegyvereikkel fényképezgetni vagy éppen akció közben). Nekünk nevetséges, túlzás, de ez az egész nem is nekünk szól, hanem az ő észjárásuknak.

Tizenötmillió Magyarok 2016.03.24. 17:09:52

Basszák meg, kb 200 napon át hallgattuk, MINDENNAP UJRA ÉS UJRA, a külföldi és hazai liberók visitását, hogy a rasszista, xenofob Orbán Viktor ne merészelje korlátozni a szegény menekülteket.
Most pedig azért visitanak, hogy Orbán Viktor miért nem tartoztatta fel, mind a két milliót ???

Erre aljaságra inkább nem is mondok semmit.
(illetve mindenki gondoljon ide negyed óra káromkodást)

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.03.24. 17:17:53

@Tizenötmillió Magyarok: Tudod, a nyuszi meg a sapka esete.. Csak már senki nem eszi meg az ócska trükjeiket.

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.24. 17:21:23

@Muad\\\'Dib:

Persze meg, de sokkal szűkebb körben. Azért nem mind egy.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.03.24. 17:24:02

@Rébusz: Van egyébként saját hírszerző csoportjuk is, dehát az IS számos nyugati hírszerző szolgálaton kifogott már. Persze a liberós brigád olyankor nem kritizál..

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.24. 17:24:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Végül is neked mindegy, csak orbánozhassál egy kicsit."

Drága Kovácsné nem teccet még észre venni, hogy 7, azaz HÉT éve nem lehet gyurcsányozni? Pontosabban kilenc, de kicsire nem adunk, nagyban meg 7 éve Orbánozni lehet. Talán erről meg kellen kérdezni Torgyán doktort, ő magától ért hozá.:D

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.24. 17:26:06

@Rébusz: "...az IS emberei is szeretik magukat a fegyvereikkel fényképezgetni vagy éppen akció közben)..."

Ez miféle hasonlat?:O

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.24. 17:42:34

@Muad\\\'Dib:

A csomagból:

"A telefonos és internetes adatszolgáltatást dekódolhatják a magánszolgáltatók, azaz lehallgathatják a telefont, elolvashatják az emaileket. Erről törvényt kell hozni, az egyes kéréseket végrehajtani csak bírói engedéllyel lehet. (Bírói engedéllyel erre most is van lehetőség, de van olyan szolgáltató, amely a forgalmát titkosítja. Ezt az akadályt akarják megszüntetni.)"
index.hu/belfold/2016/03/24/kovacs_zoltan_simicsko_istvan_pinter_sandor_brusszel_merenylet/

panelburzsuj 2016.03.24. 17:44:58

@HaCS:
Egyáltalán nem csodálkozom a fejek zavartságán.

Azon viszont egyre többször elmorfondírozok, hogy vajon teljesen le fog mondani a "hivatásos magyar közélet" nyilvánosan is látható szegmese a még nem teljesen elhülyültek "kiszolgálásáról"?

Panel elvtársat már meg se akarják győzni? Én már szar vagyok? :)

Szóval néha olyan sanda érzéseim keletkeznek, hogy ez az egész párt, politikai, médiacécó olyan mértékig önmagába fordult, hogy már egyik szereplő sem veszi észre, mennyire egymásnak - meg a kocsmaszintnek játszanak.

bloglegelő 2016.03.24. 17:52:20

gratulálok a cím adójának itt is, és köszönöm, hogy megspórolta a cikk elolvasását.

a TEK ugyanis másra való

az önelégült, kényszeres grafomán "publicisták" inkább kérdezzék meg az üres tekintetű Snowden kedvencüket, hogy érdmes volt-e

Semper Fidelis 2016.03.24. 17:59:38

Erőltetett, hiteltelen poszt.

Rébusz 2016.03.24. 18:02:05

@látjátok feleim szümtükkel: Úgy értettem, hogy a tankos jelenléttel a terroristák számára elég egyértelműen reagálnak a brüsszeli eseményekre.

Voznyák Pista2 2016.03.24. 18:40:29

Nem a TEK mondott csődöt, hanem az európai liberál idiotizmus. Mikor szóba került a kerítés építés, európa segítség helyett csak ajvékolt, hogy micsoda dolog.
Aztán mikor megépült, kezdődött az Orbánfasisztázás.

Ha nem is ismeri be a jelenlegi kormány, azért a negativ propaganda blokkolta kicsit a migránskérdés kezelésének lendületét. Ekkor jött, a Horvátoktól jövők továbbengedése. (Teljesen jogosan, megjegyzem, én már az elejétől ezt tettem volna, persze regisztrálás nélkül, mint a Görögök.)
Ha Merkelnek ez kell, hát tessék.

Magyarul, az európai liber idióták ahelyett hogy segítették volna a Schengeni külső határokat biztosítani, még villkommeneztek inkább. Brávóóó. A TEK-nek ehhez az egészhez nem sok köze volt, (mert is volna intézkedni, na akkor durrantak volna nagyot a fasisztázós petárdák.)

Most meg ezzel a simlis dumával jöttök ?
Röhejesek vagytok.

Voznyák Pista2 2016.03.24. 18:45:03

@A megvalósult amerikai ólom..:

"IS számos nyugati hírszerző szolgálaton kifogott már. Persze a liberós brigád olyankor nem kritizál.."

Az ominózus Szeptember 11-es esettel is voltak gondok, már ami az amerikai hirszerzést illeti.

inebhedj - szerintem 2016.03.24. 19:19:47

Nos, ez a poszt annál is gyengébb, amit kritizál(ni próbál), ez pedig kétségkívül figyelemreméltó teljesítmény.

Viszont a reakció szót inkább hagyni kéne az arra érdemeseknek, ha már valami juventus ventus alapú balos blogon pamfletelünk.

hétköznapi libsizmus 2016.03.24. 19:24:44

A szerző annak idején nyilván kiállt az illegálisan belépő, regisztrációt megtagadó migránsok kényszerintézkedés alá vonása - magyarul erőszakos begyűjtése, azonosítása, megbüntetése és visszaküldése mellett

Vagy mégsem?

Netalán László Petra megbüntetését követelte amiért egyet el merészelt gáncsolni közülük?

Akkor most mitől változott meg a véleménye olyan hirtelen? Csak nem a "mindigafideszahibás" jelszó miatt?

hétköznapi libsizmus 2016.03.24. 19:33:54

@bloglegelő:
Snowdent bemártani ebben az ügyben sztem egy elég sportszerűtlen mélyütés a CIA részéről

Arra, hogy a "Big Brother" figyeli az internetet, már sok éve rájöttek a terroristák. Legkésőbb akkor, amikor Bin Laden helyettese, Zavahiri emiatt bukott meg, és ez a tény nyilvánosságra is került. Bin Laden ezután egyáltalán nem használt semmi modern kommunikációs eszközt, nem is ezen bukott

Mi újdonságot mondott Snowden ehhez képest? Hogy egyéb okból (nyilván nem terroristaként) figyelik Merkel és sok más európai vezető, és még sok millió más ember elektronikus kommunikációját? Mi köze ennek a brüsszeli merénylethez?

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.24. 19:34:18

@dukeekud: "mindent megtett az illegalis bevandorlas megfekezesert, a regisztracioert."

Ja mindent, főleg a menekültek buszoztatásával, amit a rendőrök intéztek, és soha hozzá sem szóltak a menekültekhez, nem regisztrálták. Szóval megint hazudsz. Ahogy viktorod is mindig mást mond mint amit csinál.

@A megvalósult amerikai ólom..: nem tudom, de tuti nem egy messziről jól megkülönböztethető játékpisztolya volt :)

hétköznapi libsizmus 2016.03.24. 19:56:51

Viszonylag apró, de lényeges tévedés a szerző részéről, hogy Abdeslaam tettestársai szabadon szambázhattak keresztül az országon. Pont azért halmozódtak fel a migránsok a Keletinél - köztük a már ismert terroristák - mert a magyar hatóságok nem engedték tovább őket regisztráció nélkül

Ami ekkor játszódott, azt az egész világ ismeri, kivéve a szerzőt

Hatalmas zsúfoltság a Keleti környékén, még ennél is nagyobb nemzetközi ajvékolás a szegény Keletiben ragadt "menekültek" "humanitárius krízise" miatt. Nagy nehezen sikerült egy csoportjukat Bicskére irányítani, ahol megtörtént volna a regisztráció, de azok nyílt ellenállásba kezdtek, ekkor rántotta le a sínre a feleségét a kisgyerekkel az egyik migráns, a kép - sok más fake-val együtt - bejárta a világot. Mígnem aztán Merkel mutti szíve megesett rajtuk, és innen datálódik az igazi nagy gond a migránsok kezelésében

Emiatt volt kénytelen Abdeslaam Budapestre jönni a Keletihez és személyesen továbbvinni a tettestársait. Máskülönben saját maguktól érkeztek volna, terv szerint. Persze Abdeslaam nélkül is megérkeztek volna, hiszen például az osztrák aktivisták saját autóikkal szállították őket és még büszkék is voltak hogy kimenekítették a szegény menekülteket a gaz magyar hatóságok kezéből

Gratula nekik, és a többi libsinek, aki segített (és most is segít) nyakunkra hozni ezeket. A libsik úgy nyitogatják az apokalipszis zsilipjét, mint egy részeg gátőr

jet set 2016.03.24. 20:20:59

"a szerencsétlen, nyomorból, háborúból, rettegésből menekülő, biztonságot kereső menekültek "

Hát a jó kurva anyádat, de migránssimogató gyökér!

jágör68 2016.03.24. 20:54:51

Egy uniós országból (Görögország) menekülnek 2-3 másik biztonságos országon keresztül....

Ne vicceljünk már

Nemzeti Dohányos 2016.03.24. 21:17:44

Az első másfél mondattal még egyet is értettem. Aztán elegánsan "elfelejted" azt a tényt, hogy a terroristák a kerítés megépülte előtt csusszantak át.

Én is hibáztatom a kormányt, egyszerűen azért, mert a kerítés elkészülte előtt belpolitikai okokból idézték elő azt a helyzetet, hogy a keleti előtt táboroztak és az autópályákon sétáltak. Mert utána, a kerítés felhúzásával ők lettek a nagy megmentők. De kerítés előtt is lehetett volna, sőt kellett volna sokkal többet tenni.

septem 2016.03.24. 21:22:05

nem úgy volt, hogy a hős antisfasiszták védett házakba vitték az üldözötteket a diktatúra regisztrációja elől? utána meg ott ordibáltak, hogy nó border, nó findzsörprint!

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.03.24. 21:22:53

@Voznyák Pista2: Csak egyetlen kérdés. Miért nem látni olyan videofelvételeket, ahol a repülő a Pentagon felé tart, miközben alacsony magasságon áthaladt egy kétszer három sávos autópálya fölött, valamint a Pentagon környékén is számos biztonsági kamera van?
15 év telt el azóta, miért nem hoztak nyilvánosságra ilyen felvételeket. A kérdés költői..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.03.24. 21:29:10

@fidesz maszop dk egykutya: Ott voltál nagyokos? Nem voltál ott. Annyit tudsz az esetről ,amennyit a ballib újságjaidban összeolvastál. Remélem azt tudod hülyegyerek, hogy a fegyvernek látszó tárggyal való fenyegetés is bűncselekmény. (Csakhogy legközelebb ne lepődj meg ha a rendőr bácsik a porba nyomják az arcod egy hasonló baromkodás után..)

Tisztességes Természettudomány 2016.03.24. 21:41:21

Bezzeg a németek a franciák és a belgák nem engedtek be egyet se. Oh wait...

tralalala 2016.03.24. 22:30:43

@Muad\\\'Dib: Haha, szép találat! :D

Meg is ismétlem. Ugyanez a blog fél éve még azon sírt, hogy a gonosz orbánkormány hogy meri vegzálni a sokat szenvedett menekülteket.

re-akcio.blog.hu/2015/08/31/napirend_elotti_parlamenti_felszolalas

A poszt kezdete:

"Orbán! Maga akkora lúzer, mint ide Nagykáta! Mi a fenét keresnek még itt a menekültek? Miért nem hagyja, hogy oda menjenek, ahová akarnak, és ahol pont várják és befogadják őket: Németországba?"

Most meg: Miért nem figyeltek oda jobban. Úristen. Ezt a gigászi, elképesztő pofátlanságot.

tralalala 2016.03.24. 22:35:07

Ugyanez a blog fél éve:

" Nem dobnánk ki milliárdokat a haszontalan, de csilivili határmenti kerítésére, de a menekülttáborokat sem kellene bővíteni (pedig bőven jutna a kerítésre költött pénzből erre is), mobil wc-ket sem kellene vásárolni, legföljebb néhány millió forintot befektetni információs pultokba, hogy könnyebben megtalálják a szerencsétlen menekültek a müncheni gyorsot."

Most:

"úristen az orbán átengedett terroristákat is"

Altaïr 2016.03.24. 22:50:19

Kicsit lehetne több vastag betűs szöveg a bejegyzésben.

Pukka Pad 2016.03.25. 00:23:30

Asszem, ez ugyanannak a brancsnak (bandita blog) a másik fele, neked is: nem csak hülye vagy, hanem még ocsmány módon hazudozol is. Szánalmas hazaáruló szarházik vagytok.

hétköznapi libsizmus 2016.03.25. 00:52:45

@tralalala:
Megkezdődött az átpozícionálás, most már azért felelős Orbán mert nem lépett fel minden eszközzel a migránsok ellen. Egyelőre még van némi bizonytalanság és ebből fakadó belső ellentmondás mert még várnak a karmester beintésére. De ha az megérkezik, teles hangerővel beindul a rikácsolás pont az ellenkezőjéről, mint amit nemrég rikácsoltak

Ennyire lehet komolyan venni, amit a libsi mond. Kár időt vesztegetni rájuk

Advanced Flight 2016.03.25. 00:58:44

@tralalala: libsikék mindig elfelejtik, de az internet nem felejt XD
Pláne nem fél év alatt.

chrisred 2016.03.25. 04:19:42

@hétköznapi libsizmus: Én úgy olvasom, hogy nem a migránsok, hanem a terroristák elleni fellépést hiányolta. És semmi új, semmi libsi dolog nincs ezekben a felvetésekben. Az LMP tavaly márciusban, tehát egy éve, a Charlie Hebdo merénylet után, bőven a menekültáradat elindulása előtt nyújtott be Btk. módosítást, ami arra vonatkozott, hogy Magyarország tranzitországként tegyen lépéseket, hogy elvágja az emberi utánpótlás-útvonalakat Nyugat-Európa és az Iszlám Állam között. Természetesen a javaslat le lett söpörve az asztalról, a belga és francia állampolgárságú terroristapalánták továbbra is zavartalanul jártak-keltek az országon keresztül, miközben a kormány xenofób szavazatgyűjtő látványkormányzást folytatott.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.03.25. 07:48:32

@jágör68: Igen, hát Magyar Idők RULEZ!

Muhaha.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.03.25. 07:49:51

@Muzsikok közt: Miért, akkor maradtak volna? Annyval jobb lenne az életszínvonal, ha a ballibek lennének, hogy a migrik nem Németországba tartottak volna, hanem itt járkálnának?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.03.25. 07:50:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A fideszes nickeknek a TEK-et is védeniük kell? Meg Habonyt is gondolom és még sorolhatnám. Elég szar meló ez...

hétköznapi libsizmus 2016.03.25. 08:00:06

@chrisred:
Szerinted mi különbözteti meg a terroristát a "menekülttől"? És hogy lehet papírok nélkül bármit is tenni a kiszűrése érdekében? És hogyan lehetne megakadályozni hogy a már schengeni útlevéllel rendelkezők átlépjék a belső határokat?

Az LMP is letette a voksot a migránspátyolgatás mellett, csak legutóbb mutatott be Schiffer egy pálfordulást, de a párttársai szemlátomást nem követik a damaszkuszi úton. Jakabffy Tamás például nemrég is a Keletinél táborozó migránsokat emelte a mennybe. Köztük elvileg Abdeslaam bűntársát

jakabfytamas.blog.hu/2016/03/11/azt_se_tudjak_mi_az_a_migrancs#c29834634

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.25. 13:58:57

@A megvalósult amerikai ólom..:
És ha ott voltam "elvtárs"? Akkor is tovább hazudozol?

Nem fenyegetett senkit te szerencsétlen, és még csak fegyvernek se nagyon látszik egy star warsos pisztoly, maximum egy komplett idiótának, aki még életébe nem látott fegyvert, és fizikából is mindig megbukott. Ha fenyegetett volna is, kiröhögi mindenki, annyira nyilvánvaló

A TEK-esek valószínűleg összefosnák magukat ha egy terroristával állnának szemben. Jedi, és marihuána termelő az oké, de több már nem :)

devilstrueface 2016.03.25. 13:59:22

@Szelid sunmalac: fingom sincs minek pazaroltál erre karaktereket, te idióta kretén.

Balt 2016.03.25. 14:21:11

@RTB: Stimmt.

Amúgy sem értem, hogy jön össze a TEK meg Európa reformja. De legalább egy kicsit most alábbhagy az Európasegíccs visítás.

chrisred 2016.03.25. 15:42:25

@hétköznapi libsizmus: A menekült (migráns, ha jobban tetszik, amennyiben nem vonatkozik rá a genfi egyezmény), ahogy ti lefestettétek tavaly: írástudatlan és nyelveket nem beszélő közel-keleti kecskepásztor, akinek Soros térkép kell, hogy megtalálja Európát, eldobálja a papírjait és csapatokban kóborol az autópályán, miközben GPS-es okostelefont használ.

A terrorista, ahogy a valóságban kiderült: Nyugat-európai születésű, szoros kapcsolatban áll a helyi és az európai szintű szervezett bűnözéssel, autóval és repülővel, hamis papírokkal mászkál az IS kiképzőtábora és az otthona között, az akciók megszervezéséhez új, bemérhetetlen butamobilokat használ.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.25. 17:42:14

@Tizenötmillió Magyarok:

Már kb. fél éve - vagyis amikor minden libsi a kerítés ellen ajvékolt - többen megírták, köztük én is, hogy hamarosan eljön az idő, amikor azt kérik számon Orbánon, miért NEM állította meg a "menekülteket".

hétköznapi libsizmus 2016.03.25. 18:11:59

@chrisred:
Ismerjük a szöveget, ezek szegény menekültek, közük nincs a terrorizmushoz. Aztán több esetben kiderül hogy mégis ... de nem baj, mert Európában is vannak terroristák ... ja hogy azok is pont korábbi menekültek, vagy azok leszármazottai ... akkor ez a befogadó társadalom hibája és így tovább a végtelenségig

Végül is nincs olyan, hogy a dogma a hibás, csak meg kell magyarázni
süti beállítások módosítása