Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Magyar felhatalmazási törvény

2015.09.04. 02:29 | Treuga Mei | 26 komment

Címkék: szabadságjogok menekült-törvény náci törvények

1933. március 23-án a náci Németországban megszavazták az ún. felhatalmazási törvényt. A törvény törvényalkotó jogkörrel ruházta föl a végrehajtó hatalmat, hogy törvényt alkosson. Ez a kancellár-államfőnek, Hitlernek teljhatalmat biztosított.

reichstag.jpeg

 

Égünk, mint a Reichstag

 

2015. augusztus 28-án a Fidesz és a KDNP nyolc képviselője benyújtotta Egyes

törvények Magyarország államhatárának hatékonyabb védelmével és a tömeges bevándorlás kezelésével összefüggő módosításáról címen a rendőrségi törvényt módosító javaslatát. A törvényjavaslat szövege többek közt tartalmazza

35/B § A rendőrség a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben, a járványügyi intézkedésk biztosítása céljából

a) útvonalat, közterületet a forgalom elől elzárhat, a forgalmat korlátozhatja,

b) nyilvános és közforgalmú intézmények működését korlátozhatja, magánlakásba – külön írásos

c) utasítás birtokában – ellenőrzés, a helyszín megfigyelése és biztosítása céljából beléphet, és ott tartózkodhat,

d) területet, épületet lezárhat, és megakadályozhatja, hogy oda bárki belépjen vagy onnan távozzék, illetve az ott tartózkodókat távozásra kötelezheti.

A 39 § egy új ponttal egészül ki.

A rendőr magánlakásba bebocsátás vagy hatósági határozat nélkül nem léphet be, illetve nem hatolhat be, kivéve

l) tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben, Magyarország területén jogellenesen tartózkodó személy felkutatása érdekében, ha alaposan feltételezhető, hogy a

magánlakásban ilyen személyek tartózkodnak. (Kiemelés a blog szerzőjétől.)

A törvénymódosítási javaslat az eddig törvények által nyújtott biztonságot meg nem haladó mértékű egészségügyi hatósági kockázatkezelést eredményez. Azaz az eddigi jogszabályok is biztosították a járványveszélyek megelőzését. Ugyanakkor a javaslat egy meg nem határozott új jogi fogalmat kíván a magyar jogba emelni, a a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fogalmát. Ennek definiálását elmulasztja. És ami még fontosabb: nem határozza meg, mely állami intézmény vagy személy jogosult az új válsághelyzet megállapítására. Azaz egy de facto szükségállapot bevezetésének jogköre nincs meghatározva!

Az új rendőrségitörvény-módosító javaslat olyan alapvető társadalmi funkciókat kíván korlátozni, mint a közterületek használata, a közintézmények működése (amilyen pl. a Magyar Országgyűlés is...), emellett a 39 § alapján a magánszféra tiszteletben tartása is megszűnik feltételezés (tehát nem a magyar jogban bevett gyanú fogalma!) alapján!

Az új törvénymódosító javaslat elfogadása kis lépésekben a náci felhatalmazási törvénnyel azonos eredményre vezet. A meghatározatlan jogkörök és az új, definiálatlan tényállás (tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet) egy korlátozatlan és korlátozhatatlan végrehajtói hatalmat eredményez, amely mind az egyéni (magánlakásokba feltételezésen alapuló rendőrségi behatolás), mind a közösségi szinten (közintézmények működésének felfüggesztése) önkényes és definiálatlan szabadságkorlátozást tesz lehetővé.

 

A javaslat a teljes önkény jogi alapjainak ágyaz meg – anélkül, hogy az eddigi jogszabályokhoz képest bármi új társadalmi hasznot biztosítana.

A náci felhatalmazási törvény és a fidáci „válsághelyzet-törvény” közti különbségek számosak. Az utóbbi pl. magyar nyelven íródott. De ez nem menti föl a benyújtókat – és az esetleges igennel szavazókat sem.

A menekültügy: ürügy. A teljhatalom: kollektív szolgaság.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr987759500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.04. 05:40:35

Segítség, a gonosz Orbán már megint bevezeti a diktatúrát! Ez már a 125. alkalom 2010 óta.

kilincs ami nincs 2015.09.04. 05:49:23

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Jó vicc, persze, hogy nem diktatúra. Ahogy sok külföldi vezető, köztük Merkel is megmondta: Orbán egy nagy kaliberű, kíváló taktikai kézséggel megáldott európai politikus aki által nem csak Magyarország de az európai demokrácia is felvirágzik.

mikerbiker 2015.09.04. 16:19:04

Remélem hazafelé a bkv-n szembetalálkozol pár ISIS aktivistával...

megadeth1 2015.09.04. 16:49:40

Tejhatalom maximum a tehenészetben van. Nem is olvastam tovább.

MACISAJT 2015.09.04. 17:04:47

Érdekes, hogy egyesek már megint a nácikkal kelnek és fekszenek..:P
Pedig a nácik 1933-1945 között voltak.

No de bezzeg az USA(amelyik a "demokrácia exportjával" Irakban, Szíriában, Líbiában, Afganisztánba amúgy előidézte a mai helyzetet.És a kijevi Majdan gyümölcse is hullik.)

Na szóval, az USA.
És a 2001-es Patriot Act, az nem ismerős?

Talán inákk azt kellene tanulmányozni.

MACISAJT 2015.09.04. 17:06:59

A USA PATRIOT Act az Egyesült Államok kongresszusa által hozott törvény, amelyet George W. Bush elnök 2001. október 26-án írt alá. A „patriot” szó hazafit jelent, de ebben az esetben egy betűszó is egyben. A teljes cím: "Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism Act of 2001"

A törvény lehetővé teszi a rendfenntartó szervek számára, hogy bírói végzés nélkül figyelhessenek telefonvonalakat, e-maileket, személyes orvosi, pénzügyi és egyéb iratokat, valamint eltöröl több, az országon belüli hírszerzést korlátozó rendszabályt. Kiterjeszti az pénzügyminiszter hatáskörét a pénzügyi tranzakciók ellenőrzésére, kiváltképp a külföldi egyének és szervezetek esetében, és nagyobb szabadságot ad a rendfenntartó szerveknek és a bevándorlási hivatalnak a terrorizmussal gyanúsított bevándorlók letartóztatására és kitoloncolására. A rendelet továbbá meg is változtatta a terrorizmus definícióját úgy, hogy az magában foglalja a belföldi terrorizmust is, ezzel megnövelve azon tevékenységek számát, melyek felderítésére kihasználhatóak az általa nyújtott plusz hatáskörök. Alig másfél hónappal 9/11 után a rendeletet a kongresszus mindkét házában nagy többséggel megszavazták, és mind a Republikánus, mind a Demokrata párt támogatását élvezte.
( Wiki)

kvadrillio 2015.09.04. 17:12:28

Balog és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is a két hónapja először megalakult Karitatív Tanácsot méltatta, ami azért jött létre, hogy egyeztessen a segélyszervezetekkel a migránsok megsegítéséről. Balog arra kérte az önerőből segíteni vágyókat, hogy ne csak úgy össze-vissza, hanem segélyszervezeteken keresztül adakozzanak és segítsenek.

Kitudódott, hogy napi szintű a kapcsolat a kormány és a karitatív szervezetek között. A tájékoztató egy pontján fény derült arra is, hogy a kormány nagy humanitárius igyekezete ellenére miért tűnhet úgy, hogy mégsincs minden rendben:

“Magyarország minden az Európai Unió és a magyar törvények által előírt segítséget megad a menekülteknek, migránsoknak, csak éppen a menekültek nem jutnak el azokra a helyekre, ahol ezt megkapnák, részben a “tájékoztatás zavarossága, manipuláltsága miatt, részben azért, mert nincs meg a kellő tájékoztatás”.

(Magyar Idők)

MON DTA BALOG.....“Magyarország minden az Európai Unió és a magyar törvények által előírt
segítséget megad a menekülteknek, migránsoknak, csak éppen a menekültek
nem jutnak el azokra a helyekre, ahol ezt megkapnák, részben a
“tájékoztatás zavarossága, manipuláltsága miatt, részben azért, mert
nincs meg a kellő tájékoztatás”......AHHA...HJAHHH.....MER AKIK SEGGFEJEKNEK SZÜLETTEK, AZOK SEGGFEJEKKÉNT IS HALNAK MEG !!!!!
BALOGKÁM ! MENJ VISSZA A PICSÁBA LELKÉSZNEK, MERT MÁSHOZ NEM ÉRTESZ !!!!!

NEMTOM..., MOST EZEN NEVETNI KELL ???????
AZON, HOGY NEM KÉPESEK MEGFELELŐEN TÁJÉKOZTATNI A MENEKÜLTEKET ?????
ÉS RZ A KARITATÍV TANÁCS, MEKKORA LÓVÉT KAP A SEMMIÉRT ?????

KUHULIN 2015.09.04. 17:42:31

Az a baj, hogy a zsidesz tele van nácikkal! Höhö! ;)

bkkzol 2015.09.04. 18:06:31

Valahogy csak meg kellene szabadulni ettől a csürhétől... úgy, hogy ne legyen belátható időn belül utánpótlás. Ötletek???

Krisz11 2015.09.04. 18:17:04

"A tejhatalom: kollektív szolgaság."

Analfabéta ballib blog! :D "Tejhatalom"!! :D :D

Én inkább az írástudatlanoktól rettegnék :D

Tudományos libsizmus 2015.09.04. 18:29:44

Na, ezen viszont nagyot röhögtem:
"Ez a kancellár-államfőnek, Hitlernek tejhatalmat biztosított."

Egyébiránt:
Hitler nem 1933-ban, hanem 1934. augusztusában lett kancellár-államfő. Addig kancellár, azaz kormányfő volt.

Hindenburg 1934-ben már alig élt, számítani lehetett rövidesen bekövetkező távozására az élők sorából. Hindenburgnak óriási tekintélye volt a hadseregben, érthető okokból. Hitler attól tartott, a hadsereg nem áll mögé, ha Hindenburg már nincs többé. Ugyanakkor Röhm és az SA kavarta a szart a hadsereg ellen és ő maga hadügyminiszter akart lenni, így Röhmtől hülyét kapott a hadsereg összes tisztje, szintén érthető okokból.

E rendkívül kényes helyzetet Hitler a "hosszú kések éjszakája" során oldotta meg, ami megelégedéssel töltötte el a hadsereget, így nem volt többé akadálya, hogy Hindenburg halála után átvegye az államfői posztot is és feleskesse az egész haderőt saját személyére

Ettől kezdve a hivatalos titulusa vezér és kancellár lett.

Ha cikket írsz egy történelmi eseményről, vagy azt beleszövöd a cikkedbe, előtte légy oly kedves, nézz utána akár a wikin, mert még ott is pár perc alatt rájöhettél volna, hogy Hitler 1933-ban semmiféle államfő nem volt.

2015.09.04. 18:56:58

TELJHATALOM nem tejhatalom
jézusom... :)

Szemita Anti 2015.09.04. 18:57:34

"Hitlernek tejhatalmat biztosított"

Hogy MIT? Tejhatalmat? :DDD

KUHULIN 2015.09.04. 19:08:43

@Szemita Anti: A szerző egy tehén. Más magyarázat nem lehet.

Tudományos libsizmus 2015.09.04. 19:18:21

@KUHULIN:
Kétszer is leírja a cikkben, így: tejhatalom. Az elején meg a végén:D

kvadrillio 2015.09.04. 19:20:35

Nagyvilág
Egy egyiptomi milliárdos szigetet venne a menekülteknek
Origo2015.09.04. 11:21

Nagib Szavirisz Görögország vagy Olaszország partjainál venne egy szigetet, ahol biztonságba lehetne helyezni akár több százezer szíriai menekültet.
Erről tudnia kell
Forrás: Origo
A nap képei szeptember negyedikén
Forrás: Szabó Gábor
Sorra mondják vissza magyarországi utazásaikat a külföldiek
Fotó: Dudás Szabolcs - Origo
Uniós sereget vezényelne Mráz és Török a magyar határra
Magas a havi törlesztőd? Cseréld le hiteled.
www.kh.hu

A telekommunikációs céget birtokló üzletember a Twitteren számolt be az ötletéről.

„Görögország vagy Olaszország elad nekem egy szigetet, ahol én kikiáltom a függetlenséget, befogadom a menekülteket, munkát adok nekik, hogy felépíthessék új hazájukat” – idézte a bejegyzést a Yahoo News.

Menekültek a Keletiben. Egy sziget lehetne az új hazájuk
Fotó: Csanádi Márton - Origo
Megkeresi a kormányokat

Szavirisz egy tévéinterjúban elmondta, hogy az ügyben meg fogja keresni a görög és az olasz kormányt. Az AFP tudósítójának a kérdésére, hogy tényleg életszerű-e az ötlet, azt válaszolta: „Hát persze, megvalósítható.”

Szerinte többtucatnyi olyan sziget található a partok közelében, amelyik jelenleg lakatlan, viszont több százezer ember befogadására is alkalmas.

Tíz-százmillió dollár közötti összegből meg is lehetne venni egyet, de az igazán nagy összeg az infrastruktúra kiépítése lenne – állítja.

Szíriai kislány testvérével egy törökországi menekülttáborban. Új hazát építhetnének maguknak
Forrás: MTI/Anadolu/Ömer Ürer
Maguk építenék fel

A menekültek először ideiglenes szállásokon laknának, míg felépítik maguknak a lakóházakat, iskolákat, kórházakat.

Amikor pedig véget ér a szíriai konfliktus, mindenki eldönthetné, hogy hazatér-e, vagy a szigeten marad – mondta a milliárdos.

Szavirisz azt mondja, 10-100 millió dollárból vehetne egy alkalmas szigetet
Forrás: AFP/Mahmud Turkia
Nem lesz könnyű

Azt elismeri, hogy a terv megvalósítása nem könnyű, nehéz lesz például meggyőzni Görögországot és Olaszországot, hogy adjon el neki egy szigetet.

Szavirisz az Orascom TMT főnöke; a cég a Közel-Keleten, Afrikában és Koreában működtet mobiltelefon-hálózatot, de a családja építette például a népszerű El Gouna üdülőtelepet is a Vörös-tenger partján.
ŰJAHHHHH....ÉS A RÉGI HAZÁJUKBA KI TELEPEDIK BELLLLLLEEEE ???????

Tudományos libsizmus 2015.09.04. 19:23:52

Svájc például tejhatalom. Sőt, tejnagyhatalom!

Szemita Anti 2015.09.04. 19:24:13

@KUHULIN:

"A szerző egy tehén. Más magyarázat nem lehet."

Vagy egy paraszt. A rózsadombi vérvonalból.

Pöff 2015.09.04. 19:31:02

még is mi a faszra várjon a kormány te fizetett blogíró?

1000+ ember megy az M1-esen

baszod

300+ ember kitört a táborból.
kurva nagy gondok vannak és a törvény és a politikusok is arra utalnak hogy békésen kell rendezni a dolgokat.

senki nem lő senkit

az uszító te vagy kedves ballibsi.

György Berta 2015.09.04. 21:08:14

"Tejhatalom", jesszusom! És ez magyaráz az embereknek? A legdühítőbb, hogy ez a tejesember is tudja, vagy tudnia kellene, hogy törvény tiltja, hogy csak úgy továbbengedjuk őket. De azért lázitja a naív olvasót. Egyébként kíváncsi vagyok, hogy mennyivel járul hozzá a migránsokhoz kapcsolható költségekhez. Azt a pénzt szerintem okosabban is el lehetne költeni .

sese 2015.09.05. 00:39:32

@Pöff: Ugye nem lenne baj ha téged is bezárnának egy náci LÁgerbe, mert a birkák nyugodtan tűrik.

sese 2015.09.05. 00:49:56

@György Berta: a törvény nem tiltja. Egyezmények vannak és az nem a nagyítóval keresést határozza meg módszernek. Azt a problémát a kormánydöntés generálta magának. De továbbra se várjunk szakértői kormányt , mert másban sem az. Így az általa generált probléma megoldására, újabb problémát fog létrehozni. :-( Szabályokat akarsz követni? Akkor ne hozz újakat olyanban amit nemzetközileg már elfogadtak és amihez nem értesz,. Főleg ne olyant amiben negatív érzelmek vezetnek.

Treuga Mei 2015.09.05. 09:52:50

Az inkriminált helyesírási hibát javítottam. Köszönet a jelzésért! És köszönet azoknak, akik úgy kommentelnek, hogy nem is olvasták tovább a hibán túl! Mindent elárul szavaik megalapozottságáról.
süti beállítások módosítása