Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Népszavazásba csomagolt pallosjugunk margójára

2016.08.01. 01:51 | Treuga Mei | 6 komment

Címkék: népszavazás menekültek terrorveszély genfi konvenció határőrizet belbiztonság

Elfogadom félelemtől vezérelt, vagy egyszerűen csak szélsőjobboldali borzalmakat is elsajátító polgártársaim némely aggodalmát.

Igen, ki kell szűrni minden potenciális terroristát a háború, a félelem és az éhség terrorja elől menekülők közül.

Persze ehhez a szögesdrót alkalmatlan. Egységes uniós belbiztonsági rendszer, egységes uniós titkosszolgálat szükséges. Minden olyan kezdeményezés tehát, amelyik gyöngíti az Európai Unió közös intézményrendszereinek erősítését, a terrorizmus szolgálatában áll. Kezdeményezze azt Orbán Viktor, Jarosław Kaczyński vagy David Cameron.

De ennél is több kell. A laicizmus kultúrájának elterjesztése is. Minden politikai iszlám (Hezbollah), politikai keresztény (Breivik), politikai zsidó (zsidó telepesek), politikai hindu (Kasmír), politikai buddhista (Burma), politikai ateista (nácizmus) vagy bármely más világnézeti hivatkozású, világnézeti alapú kulturális eszme és mozgalom politikai vagy hatalmi aspirációja és szerveződése bárhol a világon potenciális veszélyforrás Európa és a világ humanista és aufklärista hagyományaira, és bármily meglepő, a keresztény hagyományokra is – és az élhető egyéni és közösségi életre. Arra, amire oly rátartian büszke némely – néha rasszista – szélsőjobboldali erő. Az euro-atlanti „felsőbbrendű” életmódra.

Két dologban kell hát megállapodnunk a kontinensen: a biztonságunkat garantáló intézmények működésének egységesítésére van szükség. De ez önmagában kevés. Ha az életminőségünket oly erősen javító humanista kulturális hagyományainkat meg akarjuk óvni, tovább akarjuk hagyományozni utódainkra, akkor meg kell állapodnunk, hogy az elgyötört, éhes, félelemtől reszkető beözönlő tömegek számára az első, amit adnunk kell, az a humanitárius segítség. Akkor is, ha a hosszú békés évtizedeknek hála már rég nem tapasztaltuk, miért is szüksélgszerű a segítségadás. (Ahogy egy kiváló barátom mondta: ez, a humanizmus eltűnése kultúránk egyik kudarca. Kultúránké, mely, bár nyomokban igyekezett, nem tudta áthagyományozni a jólét és biztonság korába a szolidaritást a kiszolgáltatottakkal. Talán igaza van, de ez most dől el. Attól dől el, hogy mi miképp döntünk: hogyan viselkedünk most.) Tettekben kifejeződő szolidaritásunk után rögtön jöhet, mert kellhet, az alapos és mélyreható biztonsági vizsgálat, de előbb enni kell adnunk, mosdót, és elűzni a félelmet! Csak ezután jöhet bármi más!

Mi is bevándorlók voltunk valamikor, ezerszáz éve - ha mi durván és félelmet keltve, valóban a kor terroristáiként is... Most próbáljunk meg több tisztességgel lenni, mint akkor voltunk!

De egyszerűsítsük le képekbe! Hisz vannak, akik csak ebből értenek!

Keresztre feszítő, embereket élve elégető őrültek, éhínség és rettegés földjéről menekülnek milliók. Innét:

 

aleppo.jpg

És mi így fogadjuk őket:

 

menekultek-reuters-e1464176284503-1024x578.jpg

Isten irgalmazzon a lelkünknek!

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr688927190

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Népszavazásba csomagolt pallosjugunk margójára 2016.08.01. 01:51:24

Elfogadom félelemtől vezérelt, vagy egyszerűen csak szélsőjobboldali borzalmakat is elsajátító polgártársaim némely aggodalmát. Igen, ki kell szűrni minden potenciális terroristát a háború, a félelem és az éhség terrorja elől menekülők közül. Persze ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.01. 05:45:42

"a szögesdrót alkalmatlan"

Akárhogyszor is mondjátok el ezt a hazugságot, nem lesz igaz-

Kampfer 2016.08.01. 13:52:22

"Elfogadom félelemtől vezérelt, vagy egyszerűen csak szélsőjobboldali borzalmakat is elsajátító polgártársaim némely aggodalmát."

Akkor mi ez az ezerhatszázadik migránsmentegető ostobasághalmaz?

"Igen, ki kell szűrni minden potenciális terroristát a háború, a félelem és az éhség terrorja elől menekülők közül."

És ezt hogy oldod meg, ha 'bemondásra' bárki bárminek mondhatja magát akár a 'tranzitzónában' is? Milyen adatbázisból szűrsz ki egy Európába először betántorgó szomáli, szír, afgán vagy paki terroristát?

"Persze ehhez a szögesdrót alkalmatlan."

A kerítést nem is erre találták ki, hanem arra, hogy kényszert jelentsen a migránsnak az ellenőrzött belépésre vagy a visszafordulásra. A kerítést sehol sem szűrésre építik!

"Egységes uniós belbiztonsági rendszer, egységes uniós titkosszolgálat szükséges."

Majd akkor, ha lesz egységes európai akarat is! De nincs! Addig nincs értelme bármilyen közös európai hülyeségről beszélni, amíg a juncker és a merkel be akarja hozni a buckalakókat, a V4-ek pedig be se akarják engedni őket! Előbb meg kell állapodni a szándékokban és a célokban.

"Minden olyan kezdeményezés tehát, amelyik gyöngíti az Európai Unió közös intézményrendszereinek erősítését, a terrorizmus szolgálatában áll. "

Inkább az unió ostoba kezdeményezései gyengüljenek, mint az épeszű államok közbiztonsága és társadalmai! Ha az unió közös intézményei be akarnak fogadni ilyen migránshordákat, akkor azt gyöngíteni és harcolni ellene erény és szükségszerű!

"Ha az életminőségünket oly erősen javító humanista kulturális hagyományainkat meg akarjuk óvni, tovább akarjuk hagyományozni utódainkra, akkor meg kell állapodnunk, hogy az elgyötört, éhes, félelemtől reszkető beözönlő tömegek számára az első, amit adnunk kell, az a humanitárius segítség."

Egy nagy francot! Elgyötört, éhet és félelemtől reszkető tömegeknek már minimum Törökországban és Görögországban sem kell rettegnie semmitől! De Szaúd-Arábiában, Abu-Dhabiban vagy akár az Emirátusokban sem kellene! Nosza, talán indulhatnának oda is! És még Magyarországig sem kellene elbaktatniuk és a sonka sem zavarná őket!

"Akkor is, ha a hosszú békés évtizedeknek hála már rég nem tapasztaltuk, miért is szüksélgszerű a segítségadás."

Megtapasztaltuk. Rengeteg délszláv és később koszovói is itt volt menekültként, amíg helyre nem állt otthon a rend. Aztán hazamentek. Ők valóban közvetlenül fenyegetett területekről jöttek! Ahogy az a menekültügyi egyezményben is szerepel! De egy szír vagy afgán itt már nem menekült, csak egy közönséges migráns! Annak pedig simán mondhatunk nemet!

"Tettekben kifejeződő szolidaritásunk után rögtön jöhet, mert kellhet, az alapos és mélyreható biztonsági vizsgálat, de előbb enni kell adnunk, mosdót, és elűzni a félelmet! Csak ezután jöhet bármi más!"

Fordítva ülsz a lovon! Ostobaságot írsz! Előbb meg KELL bizonyosodni, kicsoda-micsoda a kerítés túloldalán ácsorgó! CSAK EZUTÁN lehet bármiféle segítségben gondolkodni! Továbbá a segítség nem jelenthet nyílt tábort és szabad mozgást! Ez az unió gyermeteg és ostoba döntése, amit el kell vetnünk!!! A tetekben kifejezett szolidaritás NEM LEHET az első! Az a kerítés túloldalán kell maradjon, az NEM a mi kötelmünk! És ha ide is jön, elsírja a baját, még mindig a MI döntésünk, hogy jöhet-e, vagy mehet vissza! Ez van!

"Mi is bevándorlók voltunk valamikor, ezerszáz éve - ha mi durván és félelmet keltve, valóban a kor terroristáiként is... Most próbáljunk meg több tisztességgel lenni, mint akkor voltunk!"

Jah, és minket az avarok plüssmacikkal, migszol-lal és zsohárzsuzsákkal vártak, nem pedig fegyverrel, igaz? O.m.g.! És ezt te komolyan gondolod??? Mennyei atyám, honnan jöttél te?

"Keresztre feszítő, embereket élve elégető őrültek, éhínség és rettegés földjéről menekülnek milliók. Innét:"

Miért ide? És Görögországból tovább minek? Miért nem az Emirátusokba??? Ott még kereszt sincs!

"De egyszerűsítsük le képekbe! Hisz vannak, akik csak ebből értenek!"

Szerintem te is láthattál épp elég képet, amiből pedig te magad is érthetnél! És akkor talán megértenéd az itthoniak ellenszenvét és aggodalmát is! És ez még mindig a MI földünk, a MI ORSZÁGUNK! Ha egyszerűen csak nem akarjuk, hogy itt legyenek ezek a sivatagiak, akkor az a MI döntésünk! Nem egy migránsé vagy egy elvakult ostoba álomkergetőé! Ezer példa mutatja, miért rossz döntés ezeket még ideiglenesen is beengedni! Addig jobb, amíg legalább egy kerítés (vagy kettő) és legalább egy aknamező választ el ezektől!
Továbbá, ha náluk most rossz, mert háború van, ok! Mit gondolnak? Kik fogják megvívni HELYETTÜK a háborújukat??? Majd a NATO? Vagy a Jóisten? Nem fogja! NEKIK KELL tenni azért, hogy élhető maradjon az országuk! Ez NEM a mi felelősségünk! A magyar politika a magyarokért felelős! És ez a felelősség most azt mondatja: 'ne engedjünk be ezek közül senkit'! Addig tanuljunk ebből, amíg nem a saját kárunkon tehetjük!
Kamp.

Ad Dio 2016.08.01. 13:52:49

"Mi is bevándorlók voltunk valamikor, ezerszáz éve - ha mi durván és félelmet keltve, valóban a kor terroristáiként is..."

Nem voltunk bevándorlók. Pláne nem menedékkérők. Honfoglalók voltunk, ami a hódítás egy speciális esete. Honfoglalni tiszta sor: győzzön az erősebb és a gyengébb pusztul vagy beolvad.

A mai migrációnak semmiben sem hasonlít arra amit annak idején mi tettünk. Vagy a blogíró azt állítja, hogy ez egy iszlám hódítás volna? Egy új iszlám honfoglalás? Ugye hogy nem. akkor meg le lehet állni ezzel a durva csúsztatással.

Advanced Flight 2016.08.01. 13:55:06

"Igen, ki kell szűrni minden potenciális terroristát a háború, a félelem és az éhség terrorja elől menekülők közül."

Meg azokat is, akik nem a háború/éhség/félelem elől menekülnek, csak több pénzt akarnak.

Meg azokat is, akik háború elől menekülnek, de nem hajlandók a fogadó ország előírásait betartani és együttműködni.

A maradék, ha türelmesen kivárja a sorát a táborban, maradhat - amíg döntés lesz a sorsáról.

Ad Dio 2016.08.01. 13:56:43

"Ha az életminőségünket oly erősen javító humanista kulturális hagyományainkat meg akarjuk óvni, tovább akarjuk hagyományozni utódainkra, akkor meg kell állapodnunk, hogy az elgyötört, éhes, félelemtől reszkető beözönlő tömegek számára az első, amit adnunk kell, az a humanitárius segítség."

Ilyen egyszerű volna? Francokat. A világon kb. minden harmadik ember "elgyötört, éhes, félelemtől reszkető" a nyugat népével összevetve. Azt gondolja a posztoló, hogy megoldást jelent erre az - amúgy évszázadok óta fennálló - problémára az, ha mindenki idejön laki Európába?

preshaz.blog.hu/2015/09/24/a_hajotorott_paradoxon

Ez nem bölcsész humanizmus kérdése, hanem a rideg matematikáé: nem fér el mindenki a hajón. A legnagyobb jószándékkal sem.

Kampfer 2016.08.01. 14:53:46

Ha már a választható 'opciókat' nézem, néhány gondolat ismét:

Mit tegyünk az Európába özönlő milliókkal?

Az egyes opció valóban elég radikális, de a világban alkalmazzák. A megítélése kérdéses, a hatékonysága nyilván nem. Önmagában véve a tűzfegyvereket semmiképp nem alkalmaznám, de egy komplex rendszer részeként MINDENKÉPP!

A kettes opció a leginkább racionális. Valóban meg kell(ene) értetni velük, hogy itt nincs helyük, ez nem az ő világuk, rossz választás, ha ide akarnak jönni. Ennek több módja is van, szerintem a komplex rendszer a hatékony. Vagyis egy jogi, egy politikai és egy fizikai értelemben vett akadály, ami egy közös célt szolgál. Vagyis a fennálló etnikai, kulturális és társadalmi rendet. Politikai célként a migráció visszaszorítását kell kitűzni, ehhez pedig jogi és katonai eszközöket is igénybe venni. És mindezt jól érthetően és világosan kommunikálni a migránsok felé!

A harmadik opció is hasonlóan logikus és racionális. Az ő saját földjük szabadságát, élhető viszonyait nekik kell megteremteniük. Azr egy migráns sem várhatja, hogy mások vívják meg a háborújukat HELYETTÜK! Egy szomáli vagy afgán miért egy európai országtól várja a megoldást arra, amit önnön saját népe otthon nem képes (akar?) elérni?

A negyedik opció számomra azért problémás, mert ez nem lehet egy európai döntés! Ahogy egy magyar sem tűrheti, hogy más mondja meg, itt mi történtjen, úgy én sem mondhatom meg, hogy Törökországban mi történjen, vagy hogyan kezeljék a migránsokat! Ha a törökök úgy döntenek, hogy legéppuskázzák a migránsokat a határon, akkor ez az ő döntésük, szuverén állam, úgy védi a területét és az integritását, ahogy jónak látja és tudja! A morális oldalát lehet feszegetni, de nem érdemes! Addig, amíg ez a törökök döntése (és az ő döntésük), addig ezzel kár foglalkozni. Mellesleg a menekültügyi egyezmény így épp Törökországra érvényes, hiszen ODA érkeznek KÖZVETLENÜL háború sujtotta területekről!

Az ötödik opció sajnos logikusnak tűnik, de utópia! Ezek szerint BÁRKIT, aki nem tudja magát egyértelműen igazolni, azt azonnal erővel és kényszerrel vissza kellene fordítani! (Megjegyzem: ebben sem látnék semmilyen problémát, de az adminisztratív terhek nagyok lennének, továbbá ez feltételezne egy VALÓBAN MŰKÖDŐ uniós határőrizetet, ami nem létezik. Így ez az opció csak elmélet!

A hatodik pont badarság! A genfi egyezmény szerint ezek NEM MENEKÜLTEK! Közönséges migránsok! Ezek még Törökországban, Pakisztánban, Indiában és Egyiptomban menekültek lennének, de itt már csak közönséges bevándorlók! Nem KÖZVETLENÜL háborús területekről jöttek, hanem átvándoroltak egy sor országon, ahol valóban elég nehéz a soruk, de ez már eleve a sorsukból fakad. Ahol káosz és háború van, ott sajnos ezek a körülmények vannak, ahol pedig menekültekként vannak IDEIGLENESEN, ott nem számíthatnak egzisztenciára és fényes perspektívákra. Védelemre igen. Másra nem!

A hetedik pont agyrém, el kell utasítani, minden eszközzel harcolni kell ellene! NINCS semmiféle családegyesítés! Az hiányozna, hogy az itt megtűrt ahmed a nyold feleségét és a harminc purdéját is idehozza! Egy francot! Semmit! Tiltani és elutasítani minden ilyen javaslatot is!

A nyolcadik pont is közröhej, az előterjesztőit is szankcionálni kellene! Minden migráció megállítható, csak szándék és eszközök kérdése! Aki pedig integrációt erőltet és szorgalmaz, minimum elítélendő, de inkább szankcionálni kell! Bármilyen eszközzel el kell utasítani és megakadályozni az integrációt, megelőzve ezzel a nyugaton látott problémákat!

A kilencedik pont nem komolyan vehető! Aki ezt gondolja, az síkhülye! VAN mit tennünk, csak legyen elszántságunk meg is tenni azt! Ennyi!

A tizedik pontra: vége a civilizációnknak, ha nem harcolunk a liberálisok és a liberalizmus ellen! Ha erővel lépünk fel a liberalizmussal szemben, akkor van jövőnk! Liberális jövő valóban NINCS!

A tizenegyedik ponthoz: először is - qrvaanyád! Már mások is írtak róla, miért ostobaság! Másodszor: nem bevándorlók voltak a magyarok, hanem honfoglalók! Persze, hogy a poszter ősei mik voltak, az megint egy másik kérdés...!

A tizenkettedik ponthoz: én pedig csak annyit kérek, hogy húzz el innen, ha bevándorló vagy! Húzz el oda, ahonnan jöttél akkor is, ha ott lőnek és éhezel! Nincs közünk hozzá, neked sem hozzánk! Olaj!

Tizenharmadik ponthoz: le kellett volna géppuskázni a tengeren a csónakoddal együtt! Hősi halállal nem tudunk szolgálni, de halállal igény esetén mindenképp! ;-)

Tizennegyedik poszthoz: ne örülj, van véleményünk! Ha kell, a népszavazáson is elmondjuk! És igen, remélhetőleg egyszer majd viktorról is elmondhatjuk!
Kamp.
süti beállítások módosítása