Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

A kulisszatisztesség spanyolfala - korrupció IV.

2011.01.22. 21:00 | Treuga Mei | 1 komment

Címkék: korrupció ügyészség gripen polt péter

Bár volna mit írni arról is, hogy Orbán hogyan tud még a kérdéseivel is hazudni – akár az EP színe előtt – és hogyan nézi éppoly tompának a komolyabb testületeket is, mint az itthoniakat, meg arról is, hogy D. T. gyermekkorú szellemi szinten tobzódó kontinentális politikus vajon érti-e, mennyire lejáratja magát és pártját, de nem ez a jelen poszt kérdése.
Hanem ismét a korrupció.
Az ügyészség nem kéri ki a svéd hatóságoktól a Gripen-ügy aktáit.
Nem akarja megismerni őket.
Nyilván arról van szó, hogy a vadászgép-vásárlások nem vetették föl a bűncselekmény gyanúját Polt Péterben és apparátusában. Vagy ha igen, gyorsan elhessegették e gyanút és nem akarják, hogy megint hessegetni kelljen. Az kényelmetlen és munkás ugyanis.
Potemkin-becsület. De folyvást – mint az UD Zrt. ügyében is, Gyurcsány és Orbán kétes bizniszeinél is – a díszletek mögé látunk. Aztán elvárják, hogy úgy tegyünk, mint ha semmiről nem tudnánk. Aki nem hajlandó erre a képmutatásra, azt hol polgári, hol büntetőperekkel fenyegetik.
Most például mind Svédország, mind az Egyesült Királyság komoly nyomozati anyaggal rendelkezik, és csak azért nem került sor náluk a vádemelésre, mert ezen államok lehetőséget biztosítanak az óriási összegű kártérítésre, ami által a hivatalos szervek eltekintenek a büntetőfeljelentéstől. Értsd: súlyos eurómilliárdokért a cégek és közvetítőiek megvásárolták a még nagyobb balhé alóli mentességet. De nyomoztak és terhelő adatokat tártak föl. Holott a brit és a svéd állam aligha károsultja az ügynek. Csak a korrupcióval szemben akkor sem elnézőek, ha államuk – az adóbevételeken keresztül – haszonélvezője egy-egy piszkos ügynek.
A Magyar Köztársaság ügyészsége azonban hosszú évek óta beszédes hallgatásba burkolózott. És amikor még a nyomozást is megtakaríthatja, hisz kész adatok állnak a rendelkezésre más állam ügyészségei révén, elmulasztja azok kiadatását kezdeményezni. Pedig a svédek szinte ajánlgatják a dossziékat. Ők ugyanis tudják: a korrupciógyanús mozzanatok vizsgálatának elmulasztása akkor is bővíti a korrupció terét, ha az ügylet a vizsgálat során tisztának bizonyul.
A tétlenségnek több oka lehet. Mivel országunk európai – és a törvénykezést látva egyre európaibb –, annak van a legkisebb valószínűsége, hogy Polt és elődei a jelenlegi politikai potentátok, gazdasági elit, szürke eminenciások pártpolitikán átívelő maffiáját, esetleg barátaikat, üzlettársaikat, rokonaikat és magukat védik. Ezért ezt a lehetőséget csak a mindent számításba vevő óvatosságunk miatt ne vessük el! Marad két másik lehetőség.
Az egyik az, hogy elkerülte a figyelmünket a forradalmi törvénykezés, így nem észleltük, hogy a) az ügyészség jogkörei és feladatai megváltoztak, így mára nem a bűnüldözés az elsődleges tevékenységi köre, de a bűnelkövetéssel, bűnpártolással továbbra is kapcsolatos b) a közpénzekkel visszaélés az egy lidérces éjen, nemrég módosított, így új közbeszerzési törvény valamely rejtett paragrafusa alapján visszamenőlegesen is kimondottan céllá vált, így az ilyen gyanú föltárása direkte a közjó elleni merény, ráadásul nem jogszabálykövető jogalkalmazás az ügyészség részéről. A másik lehetőség az, hogy az ügyészi alkalmazottak továbbra sem olvasnak sem külföldi, sem hazai híreket, valamint a szervezet munkatársainak immáron nem csupán joga, de kifejezetten kötelezettsége hülyének lenni.
Mert mint tudjuk, hülyének lenni állampolgári jog már régen.
Csak azt nem értem, hogy akik élnek e jogukkal, a jogi pálya helyett miért nem helyezkednek el a köztisztasági, kézbesítői vagy jegykezelői szakma valamely testhez álló szegmensében. Esetleg a mezőgazdasági idényjellegű munkavégzés és az alkalmi kézi földmunkáló és kiegészítő földtovábbító tevékenység is szóba jöhet.
Hátha ott kevésbé volna társadalmilag kártékony a számukra kifizetett közpénz.

-----------------------

Update: Az ügyről - kevés kivételtől eltekintve - néma kuss van a médiában is. Még most is, amikor egy parlamenti képviselő vállalja a kockázatot, hogy fölszólaljon az ügyben. A média tehát így és ennyire képes végezni a dolgát. Vagy gyávák, vagy érdekkörbe tartozók, vagy alkalmatlanok a lapszerkesztők. Az meg nem lepne meg, ha a képviselőről most hirtelen elkezdenék terjeszteni, hogy a) narkós b) pedofil c) meleg-zsidó-cigány-szabadkőműves és bűnöző d) veri a mamáját e) mindez együtt és még valami.

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr72605730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.01.24. 21:53:17

Tessék kérdést intézni (ha már interpellálni nem lehet) a főügyészhez, öntsünk tiszta vizet a pohárba. Hajrá MSZP, LMP, Jobbik!
süti beállítások módosítása