Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Az új barbárság kezdete

2014.04.16. 15:50 | Treuga Mei | 3 komment

Címkék: holokauszt nagyszüleink a pusztítás kultúrája németek kitelepítése új barbárság

Hetven éve félmillió ember elpusztításához asszisztáltak nagyapáink és nagyanyáink. Nagyapáink és nagyanyáink elpusztításához. Néha lelkesen, néha csak passzívan. De asszisztáltak.

Nem volt egy tisztességes, emberséges kor. Kétszázezer embert küldött az akkori „nemzeti” elit, ugyanaz a rendszer a vágóhídra a Don-kanyarba. Olcsó volt az emberélet a társadalom számára. A barbárság diadala volt a korszak.

Hosszú évtizedeken keresztül szakadt szét előtte a társadalom. A nyomorba csúszott milliókat az út szélén hagyta vagy az árokba lökte a rendszer. És az emiatt egyre növekvő társadalmi, szociális feszültség megoldhatatlannak tűnt.

Ekkor lassan végleg teret nyert a könnyű megoldás. A polgáriasult rétegek egyikétől elvették a vagyont, aztán bevagonírozták őket. Tömegek támogatták a könnyű, de fönn nem tartható utat. A nyomorgók némi vagyon, ingatlan rekvirálása reményében zsidó nemzettársaik százezreit küldték elégetni. Nagyszüleink elárulták nagyszüleinket. Rövidtávú célokért a jövőt irtottuk.

A rendszer összeroskadt, az orosz tankok elhozták a megszabadulást – ha a felszabadulást talán nem is. De a rekvirálás és gyilkosság kultúrája néhány év alatt olyan mélyen beleívódott az országba, hogy a háborút követő évben a németeket semmizte ki a nemzet, rekvirálva tulajdonukat, száműzve – és harmadukat elpusztítva.

Nagyszüleink pusztították nagyszüleinket.

Hogy aztán ezen a gyilkos kultúrán könnyűszerrel berendezkedhessék egy gyilkos, magát kommunistának nevező diktatúra.

Ha van tanulsága e korszaknak, az az, hogy az új barbárság csak összeomlásba vezethet. Az ölés és rekvirálás kultúrája könnyen fészket ver, hogy a semmibe vigyen egy nemzetet. Nem engedhetjük, hogy még egyszer önmagunkra támadjunk alantas indulati célok alapján!

És ha van tanulsága ennek, az az, hogy nem lehet az ország harmadát hagyni nyomorba süllyedni. Szükség van rá, hogy szociálisan, oktatásilag és kulturálisan tereljük vissza a társadalom egészét a közösségbe. Hogy az alantas ösztönök ne győzedelmeskedhessenek.

Hogy soha többé ne alakulhasson olyan rendszer, mint Horthy, Rákosi vagy Orbán rendszere!

Mert ha van tanulsága ennek a korszaknak, az az, hogy a zsidók, németek után bármikor jöhetnek a székelyek, a kunok, a biciklisták.

Ne hagyjuk a pusztítás kultúráját újra teret nyerni!

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr646043549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.04.16. 16:36:13

Van egy Martin Roberts könyv, a címe ; 'Az új barbárság kora'.
1900-tól 1973-ig elemzi Európa történetét.Szerintem jó.
Ráadásul sok mindent előre látott.

Phil Co. 2014.04.17. 00:36:25

A facebookon velősebben fogalmazva ez jelent meg:
"A legsötétebb idők. Százezrek vére. Értelmetlenül.
De olcsó volt akkoriban az emberélet. Kétszázezer katonát könnyedén küldött a doni vágóhídra az akkori "nemzeti" elit. És félmillió civilt a gázkamrákba.
Az új barbarizmus rosszabb volt, mint a régi. Nagyapáink és nagyanyáink jobbára közönnyel vagy támogatólag nézték, segítették nagyapáink és nagyanyáink megsemmisítését. Mert mindkét "oldal" a miénk. De az egyik "oldal" némi rekvirált vagyon, ingatlan megszerzése reményében részt vett az ölésben. Könnyen, munka nélkül remélt vagyonhoz jutni.
A magyar "nemzeti" elit évtizedekig elhanyagolta a nyomorgó tömegek felzárkóztatását, aztán végül, amikor már kezelhetetlen volt a szociális feszültség a magyarság egyik felét kijátszotta a másik fele ellen. Ráuszította a régi kiszolgáltatottakat az új kiszolgáltatottakra.
Ezt kell megtanulnunk: soha többé nem hagyhatjuk egymás, önmagunk ellen uszítani magunkat! És soha többé nem hagyhatjuk olyan rendszer fönnmaradását, amiben tömegek nyomorognak és tömegek nem kapnak tisztes szociális, oktatási és kulturális esélyt!
Elég Horthy, Rákosi és Orbán rendszeréből!"
Összecseng, de nincs ellene kifogásom!

Poroszkai Attila 2014.04.17. 00:43:02

Jó cikk, de a németekről szoló rész hülyeség. A németeket nem lökte ki a nemzet. A németeket a győztesek döntése alapján a jövőbeli stabilitás érdekében eltávolították Kelet-Közép Európából.
süti beállítások módosítása