Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Örökölt felelősség

2014.07.23. 01:34 | Treuga Mei | 32 komment

Címkék: rasszizmus zsidók TGM megszállási emlékmű

A meggábrielezett Szabadság téri emlékmű a kinyilvánított, hivatalossá váló közöny giccsdús ércbe öntése. Az, hogy szüleink, nagyszüleink szinte ott sem voltak. Vagy ha igen, akkor is elszenvedői voltak a zsidó-rapportoknak. Hogy akik a zsidó vagyonokra tették a kezüket, azok is csak épp arra jártak.

emlekmu.jpeg

Igen, TGM jól látja, a közöny emlékműve.

Akkor, hetven éve is a közöny volt az, ami legfőbb szövetségesévé vált a hatóságoknak. Az ősbűn nem a közigazgatás szorgos részvétele az elgázosításra egybegyűjtött emberek bevagonírozásában, hanem az a halványan egyetértő, kissé kárörvendő közöny, ami ezt olyan könnyen lehetővé tette.

Ugyanez a közöny munkál ma is romák faluszéli házaikból kilövésekor, hajléktalanok intézményes megalázásakor, nyomorgók éhbérért kényszermunkába kényszerítésekor, melegek vegzálásakor, nyugdíjasok járulékának elvételekor, szegények nélkülözésbe lökésekor, munkások jogainak elvételekor. A félelem is magyarázhatná a szolidaritás hiányát, ami talán valamiféle mentség volna. De sajnos leginkább az öröklött közöny az ok.

Félmillió polgártársunk, félmilló ember pusztulását okozta hetven éve ugyanaz az intézményesítetté tett ok, ami most egy vérlázítóan arcátlan emlékművet okádott sub rosa a főváros egyik frekventált terére. Ugyanaz az ok, ami minden elesett emberi méltóságát gyalulja.

Valóban komolyabb veszély ma az országra nézvést a cigányozók áradata, a szegények elnyomása, mint a zsidózók kitartó révültjei. De a gyökere mindkettőnek ugyanaz.

Szóval bármennyire is jól látja TGM a problémák súlyát, az eredete azonos.

Ezért kell ordítva kikérni magunknak a sas-süvegű önfölmentést.

Nem. Nem mindent lehet örökölni. Mindenki a maga tetteivel számol el.

Nem mi vagyunk a felelősek.

Hanem szüleink.

És ha nem haladjuk meg saját, ránk hagyományozódott közönyünket, előbb-utóbb ugyanilyen mértékben leszünk mi is felelősek.

Mondjuk például a cigányokért, a hajléktalanokért, a szegényekért.

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr776536671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.23. 07:57:25

Hát nem, ennek semmi köze a közönyhöz.

♔batyu♔ 2014.07.23. 17:31:09

Azért nem volt teljes a közöny, hiszen lehetett olyan hangokat halllani, hogy a romák kilövése Gyurcsányék provokációja.

A közöny inkább akkor aggasztó, amikor a cigányok kirabolva, halomra gyilkolják a nyugdíjasokat, már neve is van, "öregezés".

Itt vannak a valós problémák és akkor aggódjunk amiatt, hogy a zsidók a tengernyi kárpótlás és számtalan holokausztnap és emlékmű ellenére ebbe az egybe belekötnek?

E miatt aggódjál te és hat társad.

kvadrillio 2014.07.23. 17:47:28

6 milliárdot kaptak vele a zsidók. A MUNKANÉLKÜLIEKNEK MARADT A 3 HÓNAP SEGÉLY.
NOSZA ! ÚJRA ZENGJEN AZ ÖRÖM ÓDA-VISSZA DEMSZKY BÁCSI ELŐRE MEGÍRT VEZÉNYLETÉVEL ! ÉLŐLÁNCCAL A ZSIDÓK VÉDTÉK EZT A FÖRMEDVÉNYT ÉS NEM TILTAKOZTAK !
ÉS ŐK VOLTAK AZ ELSŐK AKIK, MINT EGY KRIPTA ELÉ, HALMOZTÁK A KÖVEIKET, TACEPAÓIKAT.......a magyaroktól nekik orbán által átjátszott szabaccság téren !
MERT EZEN A TÉREN, ORBÁNNAK NINCS MOZGÁSTERE, CSAK AZ AMCSIKTÓL GYÜTT-MENT ANTI....SEMITIZMUSZ ELLENŐRNEK ! :o))))))))9

A MAGYAROKNAK EGY MÁSIK SZABADSÁG TÉR KELL !
AHOL A MAGYAROK TÖRTÉNELMI ESEMÉNYEIT ÜNNEPLIK !!!!!

kvadrillio 2014.07.23. 17:51:13

....AZÉÉÉÉÉÉA LEGJOBB VOLT A "TÜNTETŐKNÉL" A KÖCSÖG-KURVA ZOLTAI ANDREA NÉNI, MEG A MELLETTE RIKÁCSOLÓ NÉVTELENSENKI NÉNI, AKI NÁLA IS JOBBAN RIKÁCSOLTA KÖRBE MAGÁT ! :o)
...tervezem....hogy párszor kimegyek megfigyelni ezeket az alapítványi "csürhéket" occt belenézek a szemitaszemébe ezekjnek a köcsögkurvázóknak !!!
sokkolót viszek önvédelembűl magammal...:O)))))))))))))))Ö

Éhes_ló 2014.07.23. 17:56:45

Remélem erről is lesz egy post a postertől:
Egy nagyatádi buszmegállóban várakozott egy idős magyar asszony kedden este, amikor egy fiatal férfi a szatyrából ellopta a mobiltelefonját és a pénztárcáját, benne az irataival. A tolvaj elmenekült, de a kifosztott nyugdíjas nem adta fel: leintett egy arra járó autóst, és együtt eredtek a nyomába.

A város határában érték utol, ahol a rendőrök megérkezéséig őrizték. A 20 éves fiatalt előállították a nagyatádi kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd lopás vétsége miatt eljárást indítottak ellene, végül szabadon engedték, mert bizosítani kell számára a felzárkózást és a beilleszkedést.

Vagy erről:
Kitoloncolták Kanadából az ott embercsempészésért elítélt Dömötör-Kolompár magyarországi CIGÁNY bűnszervezet húsz tagját - jelentette be kedden Hamiltonban Steven Blaney kanadai közbiztonsági miniszter. Az izraeli csatlósállam illetékese folyamatosan lemagyarozta a brutális CIGÁNY bűnbandát, és ezt tette a biztosan nem szabad magyarországi fősodor is.

Az észak-amerikai országban a CIGÁNY banda 22 tagját ítélték el embercsempészés és más bűncselekmények miatt. Közülük ketten továbbra is Kanadában maradtak.

A CIGÁNYbűnözők jobb életfeltételek ígéretével csábítottak ki embereket, többségükben CIGÁNYOKAT Magyarországról Kanadába, ahol kényszermunkára fogták és megalázó körülmények között tartották fogva őket. A hamiltoni székhelyű CIGÁNYbanda tagjai rávették őket, hogy folyamodjanak hamisan menekültstátusért, a segélyt pedig elkobozták tőlük.

"Az emberek ilyen kirívó kihasználása a bevándorlási rendszerünkön belül határozott választ követelt. Kanadában nincs helyük olyanoknak, akik elkövetik az embercsempészés szörnyű és aljas bűncselekményét" - jelentette ki sajtótájékoztatóján a kanadai miniszter.

Blaney modern rabszolgatartásnak nevezte az embercsempészést, amely fenyegetést jelent a közbiztonságra és a bevándorlási rendszerre nézve.

A kanadai szövetségi rendőrség 2010-ben fogta le a Dömötör-Kolompár CIGÁNYbanda tagjait, aki valamennyien rokoni kapcsolatban állnak egymással. Azért buktak le, mert az egyik áldozatuk, akinek sikerült megszöknie a fogságból, feljelentést tett ellenük.

A bűnszervezet vezetőjét, idősebb Dömötör Ferenc CIGÁNYBŰNÖZŐT 2012 májusában 9 évi szabadságvesztésre ítélték. Goran Vragovic, a kanadai határőrizet regionális igazgatója a keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a CIGÁNY bűnbanda 20 tagját 2012 májusa és 2014 májusa között toloncolták ki Kanadából.

Kövér Lajos 2014.07.23. 18:11:37

Nagyon jó írás, köszönöm!
Nemzeti karakterünk a közöny (mindenki más bajával szemben, aki nem az én társadalmi csoportomba tartozik), valamint a hibák el nem ismerése és a felelősség krónikus hárítása. Ezt fel kéne ismerni, és szakítani vele, akkor talán tovább tudnánk lépni. Az eddigi kommentek alapján azonban erre még várnunk kell párszáz évet.

lavór 2014.07.23. 18:14:05

Van már rajta orosz medve? Esetleg félhold?

kvadrillio 2014.07.23. 18:17:49

A gugli segít:

Miért vannak kavicsok a zsidó sírokon?

„A zsidó temetőkben a látogatók nem virágot, hanem követ, kavicsot helyeznek el a síron. Mit jelent és honnan ered ez a szokás?”

A hagyomány a korabeli temetkezési szokásokban gyökerezik. Évezredekkel ezelőtt a zsidóság a hajdani Izrael sivatagos vidékén élt. Itt a holtak eltemetése nem volt egyszerű, hiszen a köves talajba mély gödröt ásni nagy nehézséget jelentett. Így hát a gödör kimélyítése helyett/mellett nagy kövekből halmot emeltek a holttest fölött, hogy az nehogy a vadállatok martalékává váljon (innen ered egyébként a sírkőállítás szokása is).

A közösség tagjai úgy tudtak az elhunyt javára tenni, ha vittek egy követ a sírra, hogy az minél erősebb legyen. Ezt a hajdan praktikus szokást őrzi a hagyomány; bár ma nagy kő helyett egy kis kavics is megteszi.

A sírra helyezett kő vagy kavics jelzi továbbá, hogy az elhunyt emlékezete tovább él, a közeli hozzátartozókat jó érzéssel töltheti el, hogy vannak még mások is, akik felkeresik a sírt. A kő továbbá nem múlandó, mint a virág, akár örök emlékként is megmarad.

Forrás: mfk.blogter.hu/441847/miert_vannak_kavicsok_a_zsido_s..

CSAKHOGY.......A SZABADSÁG TÉRI "EMLÉKBORZALOM" NEM SÍÍÍÍR !!!!!!!
EZÉRT NEM KŐNEH MÉTERSZÁMRA KÖVEKET, KAVICSOKAT ODAHORDANI !!!!!

kvadrillio 2014.07.23. 18:18:47

@kvadrillio: MER A VÉGÉN BELEPIK A KÖVEK A SZABACCSÁGOT ! :o)))))))

polgári kór 2014.07.23. 18:23:00

Nem érdekelnek a buzik, cigányok, zsidók kínjai.

Nem vagyok sem önmagam ellensége, sem maszop szavazó, sem cigány, se zsidó, se segélyes buzi.

Probléma?

polgári kór 2014.07.23. 18:24:41

@Kövér Lajos: Tulajdonképpen az fáj, hogy amikor a buzi és cigányvédő zsidóbünöző bolsikat küldtük el a picsába 2006ban és 2010ben, akkor nem volt itten kérem szépen semmilyen közöny.

heheheheeee

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.07.23. 18:40:58

"Nem mi vagyunk a felelősek.
Hanem szüleink."
A Te szüleid, te gyökér. Azok a rothadt nácik...!

kvadrillio 2014.07.23. 18:52:53

Wikipédia: Stern Samu

" A második világháború alatt Magyarország német megszállásakor a náci utasításra és mintára megszervezett magyarországi zsidó tanács (judenrat) vezetője lett, amiért a háború után kollaborációval vádolták meg, ám perbe sosem fogták. Ebbéli tevékenységét halála előtt könyvben igyekezett tisztázni." (...) 1944. március 19-én a nácik megszállták Magyarországot. A Gestapo zsidóügyi osztályának vezetője, Adolf Eichmann nem sokkal később Magyarországra utazott és a bevett gyakorlat szerint Budapesten is felállította a helyi Központi Zsidó Tanácsot. A tanács feladata volt a nácik követeléseit és utasításait közvetíteni a helyi zsidóság felé, valamint betartatni azokat velük. Ennek elérésére rendszerint a helyi közösségek régi vezetőit ültették a tanácsok élére. Stern pénze és kapcsolatai révén elmenekülhetett volna, vagy egyszerűen el is utasíthatta volna az ajánlatot, de úgy érezte, ha nem fogadná el, azzal elárulná saját közösségét, így mikor felajánlották, igent mondott az elnöki székre. Azt remélte, hogy, a németek (és nyilasok) katonai veresége hamarabb következik be, mint a magyar zsidók deportálása, ezért mindvégig az időhúzásra játszott, valamint igyekezett lecsillapítani minden zsidó ellenkezést, ellenállást, ezzel saját szándékaikkal ellentétesen hozzájárulva a zsidók zökkenőmentes tömeges deportálásához. Az Auschwitz-jegyzőkönyvet ő és a tanács a fordította le magyarra és igyekezett eljuttatni Horthyhoz, valamint más magyar vezetőkhöz, majd külföldre juttatták. Ebbéli tevékenysége hatástalannak bizonyult, a jegyzőkönyv napvilágra kerülésével egy időben kezdődött meg a vidéki zsidóság tömeges deportálása, akik elől eltitkolták, mi is vár majd rájuk az „áttelepítő tábornak” hazudott haláltáborban, Auschwitzban. (...)
A háború után sokan követelték a felelősségre vonását, mondván náci kollaboráns volt, aki saját maga és családja, valamint barátai életéért cserébe elárulta a teljes magyar zsidóságot, ám a rendőrségi vizsgálatot követően végül nem emeltek ellene vádat.
A tanácsban betöltött szerepéről és tevékenységéről, valamint magáról a zsidó tanácsról 1946-ban Emlékirataim – Versenyfutás az idővel! címmel könyvet írt, ami után nem sokkal, még abban az évben meg is halt."

KÉRJEN BOCSÁNATOT ASAMÚÚÚ !!!

kvadrillio 2014.07.23. 18:57:27

@Kövér Lajos: MÉLYSÉGESEN EGYÜTTÉRZEK A MAI MUNKANÉLKÜLIEKKEL !!!!!!!
TÖBBEZREN LETTEK ÖNGYILKOSOK, NEKIK KÉNE ÁLLÍTANI SZOBROT !
ÉS LENYAKAZNI AZOKAT A KORMÁNYOKAT, MELYEK EZT ELŐIDÉZTÉK !

J.László 2014.07.23. 19:18:20

Indítványozom, hogy mind a német megszállás tagadása, mint a német megszállás relativizálása legyen bűntett.

vezér01 2014.07.23. 19:25:29

A közöny igazi emlékműve a Vaskefe,amit a maszop-szadesz koalíciótól kaptunk
ajándékba.Az a forradalom leverésére emlékeztető förmedvény,ma már tele szeméttel.nejlon zacskóval,kutyaszarral.

Ambiorix 2014.07.23. 19:32:18

Csak a szokásos magyarozás...

bölcsbagoly 2014.07.23. 19:54:33

Kun Béla és társai felelőssége?

_most_ 2014.07.23. 20:00:48

egyetértek az írással az emberek az Orbán rezsim ámokfutását is közönnyel nézik, lényeg, amíg őket nem érinti, nem foglalkoznak mások problémájával, persze így az ő problémájuk se fog senkit érdekelni.

conchita wurst 2014.07.23. 20:06:36

@_most_: De akkor most ez jó, nem? A cucikat elkergették mérgesen, most meg közöny van.

És az alternatíva a cucik, úgyhogy a közöny abszolút pozitív. Különben is amikor a kormány mellett van tünti akkor azabaj..:)

_most_ 2014.07.23. 20:21:44

@conchita wurst: nem jó, 2010 előtt még lehetett reménykedni abban, hogy talán a fidesz jobb lesz, mint az mszp, de nem lett, most már csak a közöny maradt az embereknek.

Krisz11 2014.07.23. 20:21:46

"Ugyanez a közöny munkál ma is romák faluszéli házaikból kilövésekor"

Talán inkább a Palesztinok lelövésekor munkál ez a közöny bennetek:

index.hu/kulfold/2014/07/21/orvlovesz/

conchita wurst 2014.07.23. 20:23:44

@_most_: Na de ha nem lett jobb akkor hogyhogy nem mérgesek a zemberek mint 2010 előtt?

Honnan ez a pozitív energia amiből a közöny gyün?

_most_ 2014.07.23. 20:40:54

@conchita wurst: nem értem miről beszélsz, ki voltak mérgesek 2010 előtt és miért?

conchita wurst 2014.07.23. 20:43:12

@_most_: a pógárság, aki tüntetett a kormány elqrásai ellen aztán kiszavazta őket a villából.

most is ez van szerinted?

_most_ 2014.07.23. 20:51:21

@conchita wurst: nem vágom milyen tüntetésről beszélsz, öszödi beszéd után volt egy pár ezres tüntetés, de azért tömegek nem vonultak utcára. A fideszre jóval kevesebben szavaztak, mint 2010-ben, ez azért mutatja, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, igazából maradtak a 2002 óta meglévő törsz-szavazói, nekik meg úgyis minden mindegy, csak a fidesz legyen.

conchita wurst 2014.07.23. 20:51:49

@_most_: Ja, elmebetegnek teccik lenni?

bloghal 2014.07.23. 21:09:50

ez a poszt ugyanolyan olcsó onanizálás, mint a tárgya

Andriska_hun 2014.07.23. 21:24:14

Kéne már szervezni ezeknek a megszállás emlékműves megszállott posztereknek egy önostorzó rendezvényt, ahol kedvükre büntethetnék végre magukat és egymást.

bölcsbagoly 2014.07.23. 21:28:38

Azért érdekes, ahogy egy eszement társaság a kettős mércét alkalmazza!
Miközben a magyarokat kollektívan felelőssé teszik a nyilasok és a náci kollaboránsok tetteiért, addig ők semmiféle felelősséget nem vállalnak Kun, Szamuelly és társaik, Rákosi és társai, Pető/Bauer és társaik, Heller, Konrád és társaik, Regős, Landeszmann, Kertész Ákos és társaik tetteiért, szavaiért, viselkedéséért. Hogy is van ez?
A rikácsoló vénasszonynak nincs senki hogy odamondja, hogy az ő felmenőjét a vörös terrort végrehajtó lenin fiuk, vagy az Ávósok pusztitották el? Pedig sokan lehetnének.

Rémbódess 2014.07.23. 22:10:12

Marha egyszeru. Mindenki, aki arra jar, vigyen magaval egy jo nagy darab kovet es tegye az emlekmu tovebe. Ha ezt sokan csinaljak, akkor el lehet temetni az egeszet, hogy ne is latszodjon tobbe. Ha pedig a rendorok elkezdik elhordani a koveket, akkor meg raugrani a temara, hogy "sirgyalazast" kovetnek el, lasd a fenti hozzaszolast a "virag helyett kavics" temaban. Lassuk, fel meri-e vallalni a kormany ebben az erzekeny temaban meg egy vallasi alapokon allo gyaszrituale megszentsegteleniteset is... :)))
süti beállítások módosítása