Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Az elterelés profitja

2015.06.08. 16:33 | Treuga Mei | 24 komment

Címkék: plakát elterelés gyűlöletkampány nemzeti konzultáció

A gyűlöletkampány elterelés. Ebben igaza van Vágó Gábornak. Minden – egyébként ügyes, szimpatikus és tisztességes – plakátmém, minden fölhorgadó ellenzéki virnyantás háttérbe szorítja az új közbeszerzési törvény, a Questoron keresztül kormányközeliek által kiforgatott szerencsétlen állampolgárok, az érzéketlen és minden gátálás nélküli közpénzharácsolók, a gyermekéhezés döbbenetes elterjedtsége, a hazánkban régiókat sujtó afrikai nyomor ügyét.

 

elquestoroz.jpeg

Még Gréczy Zsoltnak is majdnem igaza van: a kialakult rendszer posztmodern-fasisztoid, ha Orbán nem is fasiszta diktátor, csak egy szánni való, hatalommániás nyomorult. De amíg ilyen általánosságokról beszélünk, a devizahitelesek sanyarú helyzete, az államilag irányított bűszövetkezet elburjánzása, a legfőbb ügyészség gayanított bűnpártolása, az MNB-n keresztül ennek kifizetése, a vidék élhetőségének végleges fölszámolása az új, fideszes grófok mohósága, latifundiumai által, az egészségügy teljesen fizetőssé válása, az oktatási rendszer halála, mindaz, ami a népharagot a zsebnáciktól a liberálisokon keresztül a rendszerkritikus baloldalig egységbe forrasztaná, hogy ezt a szemetet, amit NER-nek nevezünk, eltakaríthassuk közösen – mindez háttérbe szorul.

Igen, tudjuk jól, amit a szélsőjobb képvisel, az nem ennek a rendszernek a fölszámolását, hanem a kiteljesítését eredményezné. Igen, tudjuk jól, hogy sanda gazdasági és hatalmi szándékok húzódnak ott is a háttérben. De azokat, akik rájuk szavaznának, nehéz másként ráébreszteni a valóságra, mint hogy bevonjuk őket közös dolgainkba. És hogy egészen tisztán tapinthatóvá tesszük a számukra is: minden gyűlöletkeltés a mély problémák elrejtésére, elterelésére szánt eszköz, ami a megoldások ellehetetlenítését eredményezi.

 

Így hát igaza van azoknak, akik a paprikajancsi-bohózatot a halálbüntetésről legföljebb kiröhögték. Orbán meg akarta beszélni, majd miután jól megbeszélte magával, eredményre jutott: erről nincs mit gondolkodni. Ahogyan az idegenellenes idiotizmusnak is így eséllyel ilyesmi lesz az eredménye. (Hogy mennyit árt mégis mindevvel a kultúránknak azáltal, hogy a primitív, animális tahóságot legitimálja, érdemes lesz majd mielőbb beszélnünk, amint túlvagyunk ezeken az embereken – meg szerencsésebb esetben a tisztességes nép- és bírósági ítéleteken.)

Igen, sokat árt ez a gyűlöletkampány „tematizálásával” és kultúrarombolásával. Mégis hozott valami hasznot.

Két ember, két olyan tisztességes állampolgár, aki meg akar szabadulni a kollektív hallgatás bilincsétől, aki át akarja törni a lassan ránk szoruló félelem falát, polgári engedetlenséget kezdett.

Tettük által csak úgy mellékesen nyilvánvalóvá vált, hogy a hatalom letéteményesei az elherdált pénzekből megvalósított, két büntető törvénykönyvi tételt (a közösség elleni uszítást és a hűtlen kezelést) is fölvető cselekmények tárgyait kispályás autoriter rendszerekre jellemző módon védik a nem alapvetően erre kitalált állami erőszakszervezetekkel. Explicitté vált a sunyi elnyomás, így újabb társadalmi hozamot eredményeztek akciójukkal.

 

Ők ketten méltó harcostársaiként a fiatalon elhunyt Rózsa Milánnak a békés polgári engedetlenség kultúráját tartják fönn az autoriter idiotizmussal szemben. Bár a kormány és tettestársaik azt gondolták, elterelhető a figyelem gyűlölettel és ostobasággal, tévedtek. A nyílt és egyszerű, őszinte állampolgári megnyilvánulás mindig sok eredménnyel jár. A hazugság- és elnyomásháló láthatóvá tétele mellett most is valami hosszú távon jelentős és reményt keltő fordulatot eredményezett a sivár kampányukkal szembeni ellenállás: spontán kialakult egy polgári engedetlenségi mozgalom. A polgári öntudat kultúrája született ismét újjá. Jelentős hozama lesz még ennek az ország számára.

 

Kalocsai Kinga és Szeles András a reményt adták meg ennek a hazának. A reményt arra, hogy van eszköz Orbán Viktor rendszerének ellenállni. Hogy meg lehet szabadulni a félelem fogságából.

 

Kövessük őket, vigyázzunk rájuk! És segítsük, ahogyan csak tudjuk, megtartani a tisztesség, az állampolgár kultúráját!

Köszönjük, Kinga, köszönjük, András!

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr87526836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.08. 18:14:49

A fasiszta cigány Orbán nem akar beengedni többmillió afrikait és arabot??? De hiszen ez felháborító.

Manír Feri 2015.06.09. 00:01:45

@maxval bircaman szerkesztő: Egyébként ha a nevezettek elözönlenék az országot, vajon a ballibsik akkor is rendezhetnének-e köcsögmenetet? A kérdés persze költői...

Trackers 2015.06.09. 09:26:25

" Igen, tudjuk jól, hogy sanda gazdasági és hatalmi szándékok húzódnak ott is a háttérben. De azokat, akik rájuk szavaznának, nehéz másként ráébreszteni a valóságra, mint hogy bevonjuk őket közös dolgainkba."

Most tényleg az évi 100.000 bevándorló behozatala melletti kampánnyal, és buzikkal, meg ballib plakátrongálókkal akarod a szélső jobboldaliakat bevonni a "közös dolgaitokba" ??

Miféle közös dolgod van neked bármelyik jobboldalival te szerencsétlen ?

Az egyetlen közös az lesz bennetek, hogy a plakátjaitokat épp olyan lelkesen fogjják tépkedni (igaz tízszer annyian), mint ti most ahogyan teszitek.
Hisz legalizáltátok a plakátrongálást, mint újabb politikai kúltúrpontot árokásásügyileg.

nnnnnnnn 2015.06.09. 09:41:08

Szerintem helyesebb lenne, ha a libsik ellenplakát kampányba váltanának át.
Zöld háttéren nagy feliratokat kéne elhelyezni. Segítenék is néhány szlogennel:

"Szeretnénk ha az országban maradna sok írástudatlan munkaképtelen külföldi."

"Mi magyarok szeretjük ha idegenek lepik el a parkjainkat és ott is alszanak, oda is szarnak!"

Zár Balta 2015.06.09. 11:07:51

Szarevők idegyűltetek a koncra ? :)

Nicktolvaj 2015.06.09. 11:54:43

Ügyesen tanul a ballib a zsidóktól.

Ha Izrael népének a politikáját bírálod = gyűlöletlkampányt folytatsz, aniszemita vagy, sőt nácifasiszta

Ha a liberális csürhe bármilyen szívügyét bírálod = gyűlöletlkampányt folytatsz, rasszista vagy, sőt nácifasiszta

Nicktolvaj 2015.06.09. 11:58:32

@$$$=$$$:

"Szerintem helyesebb lenne, ha a libsik ellenplakát kampányba váltanának át."

Még szerencse, hogy a vén szaros zsidó, amelyik hobbiból "terjeszti a demokráciát" az ostoba csicskáival abból a pénzből, amit a feltörekvő országok valutája elleni spekulációkon összeharácsol, ez a szaros zsidó most jól megtámogatja 9 millió (!) forinttal a libsik kormányellenes plakát-ellenkampányát.

A Vastagbőr blog egyik nap meghirdette a pénzgyűjtést az ellenkampányra, a másik nap már a számlájukon is volt 9 millió forint.

Persze lehet, hogy tévedek, és a 9 millát a liberális érzelmű magyar emberek dobták össze EGYETLEN nap alatt 1000 forintjával.

Gyorgy Nagy 2015.06.09. 12:38:08

Ma a parlamentben a plakát tépöket LENÁCIZTA TAPLÓ Mr 20% Kosa Lala! De ez a PÖCS azt nemtudta hogy a felesègének a romain a lakása szàz millcsi! Miböl Lala? A gyorskocsiban majd válaszolni fog a dadogo seggnyaló.

sanyix 2015.06.09. 12:45:28

@Nicktolvaj: pedig én úgy tudom hogy az orbán egy finkelstein nevűtől tanul, sőt ez a bizonyos finkelstein találta ki ezt a bevándorlós témát is :)

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.09. 13:07:32

Engem többen lehülyéztek, mikor megemlítettem, hogy ezek a dolgok csak lepleznek valami egyéb disznóságokat. :D
Pedig biztos vagyok benne, hogy ez az elsődleges cél.

Trackers 2015.06.09. 13:23:31

@pythonozok:

Azért hülyéznek le, mert ez hülyeség.

A bevándorlók okozta problémakörrel nem az a gondotok, hogy nem létezik.
Ellenkezőleg.
Az a gondja ezzel a ballib tábornak hogy nagyon is létezik, hisz évente több, mint 100.000 bevándorló érkezik hazánkba jelenleg.
Ez pedig probléma.
És hiába az ellenkampány, meg a pénzgyűjtés, az emberek igen nagy része, azzal ért egyet, hogy ki kell őket toloncolni az országból.

Mégpedig azért, mert ez az egyetlen járható út.

A többi ügynek nincs két oldala. Nincs alternatíva.
Korrupciós ügyben, elkúrásban nincs védekezés, plakátkampány, vita.

Itt van.
És vesztésre álltok !

Trackers 2015.06.09. 13:26:12

@Gyorgy Nagy:
Én pl alig várom a vastagbőr plakátjait.

Tutira letépek vagy 2-3 darabot ezekből, és én is feladom magam, és még a TASZ segítségét is fogom kérni !

Egész egyszerűen érdekel van-e kettősmérce plakát letépegetésben !

sanyix 2015.06.09. 13:35:03

@Trackers: nem hülyeség. Eddig senki sem beszélt a bevándorlókkal, még ti fütyiszmajmok sem. Aztán benyögte a pártotok, hogy leplezze a mutyijait, mire ez lett a téma. De ez is olyan mint a halálbüntetés, és a többi terelőtéma. Elmúlik.
Ha 100000 bevándorló érkezne, akkor nem fogyna magyarország lakossága ;) szóval kamu.

Trackers 2015.06.09. 13:38:47

@sanyix:

Nem kamu.. A ténytárban is ugyanezeket a számokat olvashatod, pedig az erősen ballib blog.
Ha szerencsénk van a bevándorlókat kitoloncolják, és soha nem kapnak állampolgársági státuszt, azaz nem számítanak bele a lakosság számába később sem.
Ha nincs, akkor hazánkat ellepik majd a szír, és afgán gettók , több tízezeres számú magyarul nem beszélű képzetlen muszlim fomrájában.

www.napigazdasag.hu/cikk/45825/
Az elsősorban a déli határon át érkező bevándorlók száma ijesztő mértékben növekszik: míg tavaly egész évben 43 ezren léptek legálisan vagy illegálisan Magyarország területére, idén májusig több mint 50 ezer bevándorló érkezett, és az év végéig számuk akár a 100 ezret is elérheti. További aggasztó jelenség, hogy Ausztria és Németország napokon belül megkezdheti 15 ezer, korábban hazánk irányából nyugatra érkező migráns visszatoloncolását Magyarországra, a jelenlegi uniós szabályozás szerint ugyanis a menekülteket és a bevándorlókat abban az országban kell ellátni, amelynek határát átlépve az EU területére érkeztek.

sanyix 2015.06.09. 14:08:21

@Trackers: de kamu, mert ezek nem letelepedni akarnak, csak átutazni. Nagy a különbség. Egyébként most az a mondás hogy "nem szabad bezárkózni" ugyan az a menetrend, mint a halálbüntetéses faszsággal, ott is nyomta a vezéred egy ideig, majd kijelentette, hogy nem lehet halálbüntetést bevezetni.

Ti meg még mindig fullba nyomjátok a kretént :)

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.09. 14:24:22

@Trackers: hát persze, herr obersturmführer! Azért van, hogy pár óra alatt hat-hét ilyen posztot találtam a blog.hu-n.
Biztosan hülyeség ha a fideSS-t egy náci takony a védelmébe veszi úgy, hogy még a megszokott szerepéből is kiesik. :DDX

Nicktolvaj 2015.06.09. 14:43:47

@sanyix:

Na látod :)

Amióta a Fidesz a zsidó házaspárral boltol, azóta a Fideszt nem lehet vádolni se zsidófóbiával, se buzifóbiával :)

sanyix 2015.06.09. 14:54:18

@Nicktolvaj: igen, ez a tipikus fütyisz köpönyegforgatás, mint amit a ruszkikkal is eljátszottatok. Egyik nap ezt mondjátok, másik nap meg az ellenkezőjét.

Gyorgy Nagy 2015.06.09. 15:39:55

@Trackers: Kicsi Viktor az eladott fidesz székházból LENYULT ( volt tisztiház )"saját" pènzből finanszirozza a plakátokat de ne a mi adonkbol! Vagy apuka bányàibol ! Mi nemadtunk FELHATALMAZÀST hogy el b.szon 300millió forintot amikor a korházak levannak robbanva a nővérek béréről nembeszélve.Rohadjanak meg akik ezt kitaláltàk! Mr 20 % Kosa Lala meg kussoljon ne nàcizzon inkább mondja meg hogy a feleségènek miből volt megvenni a rommain 100 millcsis lakást a debreceni TAPLÓ erröl referáljon!

Nicktolvaj 2015.06.09. 17:18:53

@sanyix:

Ti csak ne oktassatok senkit köpönyegforgatásból.

Ti, akik 1989-ben még vérkomcsik voltatok, az oroszok seggébe bújva, 1990-ben meg már vérlibsik voltatok, az USA seggébe bújva.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.09. 17:26:53

@Nicktolvaj: azért elég vastag bőr van a pofádon, azt ugye tudod? Spionfióka Pokorny, Orsós... izé Orbán család, Köteles Laca, Pozsgay stb. stb. stb.
És akkor arról még szó sem volt, hogy a gengszterváltás előtt lelkes KISZ tagokból hogyan lett liberális, majd konzervatív, rákosista komcsin át a legújabb fideSS...

Treuga Mei 2015.06.09. 18:25:38

Mindazoknak, akiknek erről is csak a zsidók, cigányok, buzik, négerek, sánták, biciklisták, nyuggerek, ufók és szemüvegesek jutottak eszébe, nos mindazoknak köszönet: bemutatták, hogy nekik nincs erről véleményük. Ők tehát ebben a diskurzusban nincsenek. Azaz jelen esetben nem léteznek. (Hogy a kognitív disszonanciákról szót is alig ejtsünk. Hisz Finkelstein sem zsidó és meleg identitása, hanem a szakmai berkekben is gyakorta undorral szemlélt, "értéksemleges" és "szakmai" gátlástalansága szomorú jelenség, Pozsgay és Farkas Flórián sem politikai múltja vagy kisebbségi volta, hanem az utóbbi időszakban elkövetett tevékenysége folytán az, aki - kivéve persze a lelki nyomorékok számára. De ők - mint jeleztem - nincsenek.)
Azok, akik releváns véleményt fogalmaztak meg, kérem, vegyék tekintetbe, hogy a polgári engedetlenség épp arról szól, hogy vállalja a törvénysértés ódiumát, mivel más lehetőséget - jogi, politikai, társadalmi megoldást - nincs módja használni tiltakozása kifejezésének. Vannak országok, amelyekben az elnök nyilvános megsértése is már polgári engedetlenségnek tekinthető a jogaszabályi környezetnek betudhatóan (az Egyesült Államok, Törökország), vannak, amelyekben a politikai tüntetés is az az erőszakszervezetek pártpolitikai hatalmi eszköz volta okán (Azerbajdzsán, Oroszország, Szingapúr - és sokak szerint a 2006-os Magyarország), vannak, amelyekben a pártpolitikai propaganda kormánytájékoztatásnak álcázást rongálás az a gazdasági és/vagy korrupciós erősviszonyok, valamint a társadalmi kontextus miatt (a mai Magyarország, de éppígy Hollandia vagy Nagy-Britannia).
Ajánlom mindemellett a trollok figyelmébe a Kétfarkú Kutya Párt kezdeményezését - amit magánszemélyek aligha szervezhettek volna meg ily hatákonyan, így ez a polgári engedetlenség legitimitását vajmi kevéssé befolyásolja (mielőtt a vérmagyarisztániak megpróbálnának erre hivatkozni). Ez ellen aligha volna polgári engedetlenséget legitimáló érv...
Mindenesetre igen megtisztelő, hogy egy alacsony olvasottságú blogra is ilyen dolgos és intenzív kommentmunkás kormányzati források jutnak. Bízom benne, hogy ez azt jelzi, az egészségügybe is jut elég pénz - ha már erre is jut.

sanyix 2015.06.09. 20:43:26

@Nicktolvaj: ó te húgyagyú 1 bites fütyiszkommer, hogy felköptél és alá álltál :D

"vérkomcsik voltatok, az oroszok seggébe bújva, 1990-ben" mit is mondott a vezéred (és te is) 2007-ben a ruszkikról? Aztán mint szajkóztok róluk 2012 óta? Van pofád ezt felhozni? Nem semmi... Erről nem is beszélve: pret.hu/hirek/politika/fidesz/fidesz-hazugsagok/2012/01/kommunista-fideszesek/

Az a másik probléma, hogy nem olyan egyszerű a világ mint amennyire a gondolkodásod, így ahol nem ti vagytok nem biztos hogy a nagy képzelt ellenségetek van.

Mivel én veletek ellentétben nem vagyok köpönyegforgató, én pont annyira utálom a rettegett ellenségeidet (a "ballibsiket"), mint a kibebaszott fütyiszedet, mert bizony ez a 2 csoport igazából egy csoport :)

Bár lehet, hogy '89-ben beléptem az mszmp-be, de nem emlékszem, hiszen 3 éves voltam ;)

Rudi Kató 2015.09.01. 04:15:37

A "gyűlöletkampányt" ti csináljátok a Magyar nép ellen patkányok!
süti beállítások módosítása