Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Petíció a törvényes EP-választásokért

2019.05.17. 17:16 | Treuga Mei | 2 komment

Címkék: petíció törvénytelenség EU EP EP-választások tisztességtelen választások

Az illegitim és a törvénytelen EP-mandátumszerzés megakadályozása a cél.

Az aláírható petíció linkje a bejegyzés végén található.

Az Európai Unió, és így az Unió polgárai életét hosszú távon befolyásolják azok a választások, amelyek az Európai Parlament összetételét határozzák meg.

Felhívjuk az Európai Unió közvéleményének figyelmét, hogy az Unió egyik tagállamában már most biztosan tisztességtelen választásokat bonyolítanak le. Számos jel mutat arra is, hogy az ez évi májusi, az Európai Unió minden polgárának sorsát befolyásoló választások törvényessége sem garantált ebben a tagállamban. Így várható, hogy az Európai Unió működését és ellenőrzését végző testületben illegitim, akár illegális módon szereznek mandátumot képviselők.

Magyarországon a választások szabadsága előfeltételének tekinthető szabad és teljes tájékozódást a pártállami jellegzetességeket mutató kormányzat majdnem totális ellenőrzése alatt álló országos sajtó akadályozza.

Számos valótlanságot juttat el tömegekhez tényként kezelve azokat. Többször vetült fel a rémhírterjesztés gyanúja is. A pártok kampányhirdetéseit a köztereken a kormányzathoz kliensként kötődő cégek határozzák meg. A kormány „tájékoztatás” címén évek óta pártpolitikai kampányt folytat. A közmédia kormánypárti egyoldalúságát több nemzetközi szervezet is megállapította. A médiahatóság az egyoldalú és gyakran a tényekkel szemben álló propaganda megakadályozásával szemben a közmédiában sem lép föl.

A pártok gazdálkodásának ellenőrzésére létre hívott, korábbi kormánypárti képviselő által vezetett állami szerv, az Állami Számvevőszék az ellenzéki pártok finanszírozását kisebb vagy nagyobb megalapozatlansággal törvénytelennek minősíti, így állami támogatásukat megvonja. Ugyanakkor a kormányzó pártok tevékenységének vizsgálatát időről időre megtagadja. A választások lebonyolításáért és ellenőrzéséért felelős szervek, a Nemzeti Választási Bizottság és a Nemzeti Választási iroda tevékenysége kimerül abban, hogy az utóbbi években látványosan a kormányzó pártok érdekvédelmét folytatja akár a törvény betűjével szemben is. A határon túli magyarság szavazási szabályai oly mértékben leegyszerűsítettek, hogy a létszámuk megállapítására sem alkalmasak. A z országgyűlési választásokon kiderült, hogy a választásokra időzítve ezres nagyságrendben jelentkeztetnek át embereket (ebben több esetben nyomoznak, pedig csak a kirívó eseteket volt hajlandó az ügyészség vizsgálni).

europai-parlament-1024x512-1000x512.jpg

Fontos tájékoztatnunk az európai közvéleményt, hogy a kormányzó párt bevezette a magyar jogrendbe a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. A válsághelyzet a jogrendszer általános szabályaitól való eltérést vonja maga után, elsősorban az állampolgári szabadságjogok biztosítását korlátozza. Így például a rendőrség magánlakásba – külön írásos utasítás birtokában – ellenőrzés, a helyszín megfigyelése és biztosítása céljából beléphet, és ott tartózkodhat. A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet előfeltételeinek mindegyike hiányzik, ennek ellenére az országban a kormányzat kihirdette, azt a kampány időszakában is fenntartja. Ez fenyegetőleg hat a politikai és a civil csoportok egy részére.

Számos egyéb körülmény, például az Alkotmánybíróság kormányzati kötődéssel bíró személyekkel feltöltése, a civil szervezetek kampány tisztaságát célzó tevékenységének bürokratikus és adminisztratív akadályozása, az erőszakszervezetek cégek számára kiszervezett, állami erőszak-monopóliumot felülíró tevékenysége és az ezt üldözés bűnüldöző szervek általi elmulasztása, a határon túli szavazók számának és részvételi jogosultságának ellenőrizhetetlensége szintén a törvényesség lehetőségét kérdőjelezi meg.

Mindezek alapján felhívjuk az Európai Unió Tanácsa, Bizottsága, Parlamentje és az egész Európai Unió közvéleménye figyelmét, hogy közös Európánkat meghatározó közös testületünk, az Európai Parlament magyar tagjainak mandátumai az Unió választópolgárainak valós akaratát nem tükröző, nem tisztességes és nagy valószínűséggel nem törvényes választások révén jönnek létre. Ezért kérjük az Unió polgárait, hogy helyezzenek nyomást politikai elitjükre a magyarországi mandátumok visszaigazolásának megtagadására, törvényes és tisztességes választások előfeltételeinek megteremtésére, uniós ellenőrzés és felügyelet alatti ismételt választások megrendezésére!

Közös Európánk csak a szabad és tisztességes választások alapjain irányítható és ellenőrizhető!

A tét, hogy az EU sorsáról döntő, új EP minden képviselőjének mandátuma törvényes alapokon nyugodjék, egy, közös Európánk sorsát meghatározó EP-képviselő se juthasson méltánytalan vagy törvénytelen úton az európai döntéseket befolyásoló mandátumhoz.

Kérjük, csatlakozzon petíciónkhoz!
Kérjük, terjessze petíciónkat!

A petíció linkje:

https://szabad.ahang.hu/petitions/peticio-a-szabad-es-torvenyes-ep-valasztasokert?fbclid=IwAR1_KDchfZj_K9k7OOfZ3hRjACUO7D90UtrUeJpp4PdvglDpZZSOCB_Sm0w

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr1414816680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Treuga Mei 2019.05.17. 22:04:05

@MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-összeesküvése.
Azért tehetségesebb trollt is küldhettek volna, ez nem csak hiteltelen, de sivár is egy korméánypropagandistától! ;)
süti beállítások módosítása