Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Az ellenállás szűk ösvényei

2014.09.25. 11:31 | Treuga Mei | 1 komment

Címkék: pártállam totális ellenőrzés adóbojkott beroskadó állam önkéntes társulások polgári ellenállás

Az állampárt totális ellenőrzésére, teljes kontrolljára irányuló kísérletek javában folynak.

Az RTL Klub, most, hogy bosszúból profitját veszélyezteti a pártállami szabályozás, hirtelen rájött, mi is a sajtó szerepe. A hatalom ellenőrzése. Van már híradójuk. Későn.

A nyomorultakat, elesetteket csupán jelenlétük okán intézményesen elnyomják és még meg is alázzák. (Sose feledjük Kocsis Máté nevét!)

Derkovits.jpgAz állampárttól független tevékenységek, az államot ellenőrző kezdeményezések megfélemlítése, ellehetetlenítése adminisztratív eszközökkel, adóhatósággal, mondvacsinált ügyészségi nyomozásokkal elkezdődött.

A kormány leleplezte már az Oslo – Tel-Aviv – tengely összeesküvését is, amely civileken keresztül bomlasztotta az élő nemzet tisztuló testét. A civil szerveződések tehát mostantól tudhatják, mi vár rájuk.

A rendszeren belüli ellenállásnak alig maradt tere. Bebetonozódott, személyre szabott intézményrendszere és korporatív szerkezete alig hagy rést: alakul a totalitárius rend.

Keresnünk kell a megoldást.

A legális eszközök közül már csak egy maradt: önkéntes társulások létrejöttének ösztönzése. Olyan szövetségeké, amelyek a majdan beroskadó állam közfunkcióit legalább csírájában átveszik.

Szükség van arra, hogy a jogszolgáltatás esetleges bedőlése esetére esküdti vagy ülnöki alapokon legyen kész valamilyen állampolgári – a rendszer működéséig legföljebb a hozzájuk fordulóknak jogi ajánlásokat és békéltetést nyújtó – testületekre. Szükség van rá, hogy csírájában meglegyen valamilyen későbbi helyi közösségi rendeletalkotói és végrehajtói apparátus – önkéntes és jószolgálati alapokon. Szükség van arra, hogy ezeket a közösség – jótékonysági tevékenységük, oktatás-kiegészítő helyi programjuk alapján – legitimálja. Szükség van arra, hogy a helyi polgárőrségek, közösségi egyesületek integrált módon működjenek – az állami-önkormányzati intézményrendszertől anyagilag és személyi kapcsolati szinten függetlenül. Szükség van arra, hogy az egészségügyi ellátás minimális szintjét – mint közszolgáltatást – valahogyan biztosítani lehessen minden állampolgár számára a beroskadt rendszer után is.

Ha nincs anyagi forrás, embereket kell toborozni. Akkor is, ha ez megaláztatást és személyes elnyomást eredményez.

De a legális formák széleskörű polgári ellenállás nélkül csekély hatással bírnak. Mára már kockázatni kell.

A NAV és az ügyészség vizsgálatai egyértelművé tették: nincs mód a formálisan bejegyzett tevékenységre. Itt Azerbajdzsán készül. Köröket, önkéntes, bejegyzés nélküli csoportokat kell tehát életre hívni. Információs csatornákat kell teremteni blogok együttműködésével, nagy felület kialakításával, stencilezéssel.

És ne feledjük: az, hogy Simicska Lajosnak – pontosabban most már Mészáros Lőrincnek, Töröcskei Tibornak, Glattfelder Bélának, Jutasi Zoltánnak – biztosítunk tőkét adóinkból, a puszta adózást is kollaborációvá teszi a rendszerrel! Nem a korrupcióról van itt már szó – az megvolt bőven az emútnyócévben is –, hanem az intézményesített, deklarált, az állami elnyomógépezetet is szolgálatába állító, privatizált állami rendszerről. Egy új, másik minőségről. Lépes György és Werbőczy István döbrögis méltó utódainak birtoka az állam java – a közös javunk.

Az egyetlen, amivel meg lehet fogni Orbán Viktor és tettestársai tevékenységét, az a pénz.

Ezért sürgető egy tudatos, általános, jól megtervezett, szervezett adóbojkott.

A veszélye, hogy a magyar adómorál eleve kritikán aluli. Ezért a be nem fizetett adókat nem megtartani, hanem egy erre a célra létrehozott alapba befizetni – és hogy a jövő rendszerét megalapozzuk, a befizetők által minél nagyobb mértékben előre megcimkézni – kell. Olyan alapba, amit nem ér el a NAV sem, az ügyészség sem. (Jogászok és közgazdászok meg tudják oldani.)

Hallom, amint azt mondja – amint már mondta – Bajnai, hogy ez államcsődöt jelent. A baj az, hogy ami most történik a matolcsizmus és a lázárizmus által, az is azt eredményezi, csak egy lassú, elnyújtott és egyre elviselhetetlenebb rohadást követően. Varga még maradék szakmai hitelét latba vetve és durva megszorításokkal próbálja elkerülni – de nem lesz könnyű.

Kell tehát a kiáltvány új állampolgári, de ezúttal hasznos körök szervezésére.

És adóbojkottra.

És közben el kell kezdenünk megbeszélni, hogy mi legyen utána.

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr436730133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása