Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

DER: Demokrata Együttműködési Rendszer

2014.10.15. 02:22 | Treuga Mei | 7 komment

Címkék: összefogás Gyurcsány NER demokrata gyűjtőpárt

Gyurcsány Ferenc ismét ellenzéki gyűjtőpárt kialakítását kezdeményezte.

Az remek volna, ha Gyurcsány (vagy az embere) mögé beállva (mert Gyurcsány ezt javasolta és csak erre hajlandó, ne értsük félre!) már most megkötnék a megállapodásokat! Mindenképp ajánlott még ma megegyezni, és már egy hét múlva fölépíteni az országgyűlési és az önkormányzati választásokra a közös jelölteket!

önimádó gyurcsány.jpeg
1.) Pragmatikus szempontok
Mint április 6. is, október 12. is megmutatta, utólag nem próbálják meg egymást ledarálni a partnerek sajtójukkal, hálózatukkal, egyéb erőforrásaikkal, amikor épp jobban állnak egy fél százalékkal a közvéleménykutatásokban a többieknél. Szinte bizonyosan nem kívánják, hogy a többiek lépjenek vissza itt-ott, de ha lehet, mindenütt a javukra! Az is kizárt, hogy az alapprogram megvalósítását abortálják - a NER lebontását is beleértve ebbe. Talpig becsületesek, és kizárólag a NER lebontása érdekli őket, nem a saját pártjuk kényelmes vezető ellenzéki szerepe a NER-en belül.

2.) Szavazatgyűjtési szempontok
Mint április 6. is, október 12. is megmutatta, együtt sikerül ezeknek a hiteles és jószándékú, önérdek nélküli politikai ágensekkel és személyeknek kisebbségbe szorítani a NER-t. Ha az áprilisi és az októberi szavazati arányakot megvizsgáljuk, jól látható, hogy szinte mindenütt csak egy hangyaszőrszálnyira maradtak le a Fidesztől. Még Budapesten is, nemhogy Debrecenben. Ezért ez igen életképes együttműködésnek ígérkezik, ha időben megállapodnak. Az szinte bizonyos, hogy ha Simon Gábort, Garabits Károlyt, és minden egyéb, az MSzP, a DK vagy az Együtt által delegált politikust még novemberben elkezdik fölépíteni, szabadlábon fog tevékenykedni mindegyik az élete végéig. Nem csupán azért, mert a független ügyészség sosem kreál büntetőjogi tákolmányokat, de azért is, mert ezek az emberek büntetőjogilag köztudomásúlag támadhatatlanok!

3.) A NER lebontása
Mint április 6. is, október 12. is megmutatta, a kétharmadra is komoly esélyük van, ami nélkülözhetetlen a beépített intézményi aknák kiküszöbölése szempontjából, annak érdekében, hogy fél évnél tovább kormányozzanak, ne pedig fél év alatt hétötödös többséget teremtsenek a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, esetleg a Jobbiknak. Ezért első lépésben meg kell egyezniük a választók szemében őket oly hitelessé tevő többi demokratával, ami biztosítja az inaktívak választási hajlandóságának növelését. Időnként pedig le kell ülniük beszélgetni a Farkasházy Teddyvel, hogy néhány stratégiai tanáccsal ellássa őket.

4.) Választási rendszer
Mint jól látható, a Fidesz a kétharmadával semmiképpen nem él vissza, így bizonyosak lehetünk abban, hogy amennyiben április 6. és október 12. tanulságát okosan levonva virágzó együttműködésük szárba szökkenése által a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy győzni tudnak, egy héttel a választások kiírása előtt a parlamenti minősített többség semmiképpen nem változtatja meg hátrányukra a választási törvényt.

5.) Mi különböztet meg őket egymástól?
Minden bizonnyal elsősorban az, hogy ők feltétel nélkül és a NER lebontásának esélyét nem latolgatva csupán azért működnek, hogy mindenképpen, az összefogás esztétikai élményéért mint öncélért dolgozva, minden egyéni ambíciót sutba dobva tevékenykedjenek. Alapvetően ők is a Fidesz, csak demokratában.

Nagyon várom már, hogy Gyurcsány mögé állva végre egy tábort alkossanak!

Mert akkor aztán jajj a NER-nek!

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr956793777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ebella 2014.10.16. 14:09:15

Gyurcsányi nem érti meg, hogy ő az aki nem kell. Épp mintha a Fidesz bérelte volna fel.

Deep Throat 2014.10.16. 14:14:21

@ebella: Nem tudom, hogy ez Gyurcsány vezeklése az elkövetett bűneiért, vagy a Fidesz fizeti/zsarolja, de az kétségbevonhatatlan tény, hogy elévülhetetlen érdemei vannak az MSZP szétverésében és a baloldal szétzilálásában. Én mindenesetre őszintén drukkolok neki!

Leone_510 2014.10.16. 15:06:53

szerintem minden jobboldali és független polgár remekül szórakozott ezen baloldali nímand emberek előadásán, arra kérem őket, hogy továbbra is örvendeztessenek meg minket , várom ahogy Gyurcsány elkezdi levadászni a szocikat Szanyinak már adott egy sallert a beszólásai miatt :)

berne 2014.10.16. 17:54:25

Egyszer majd csak megértitek, hogy amíg Feri ennyire a porondon van, addig nemhogy nem lesz jaj a NER-nek, hanem pont hogy virágozni fog.
Igazán leeshetne már három választás után.

Szúnyog 2014.10.16. 18:20:45

Gyurcsány a legnagyobb magyar: szétverte az mszp-t. :))

nyelv-ész 2014.10.16. 18:37:45

Ezen a cikken sírva röhögtem :-)

Én is nagyon várom már, hogy a sok önzetlen és önfeláldozó végre beálljon a mi hős Ferink mögé, aki szintén teljesen önzetlenül életét és vérét a NER elleni harcnak szenteli.

Majd miután sikert sikerre halmoz, szerény mosollyal átadja vezetői helyét egy demokratikusan megválasztott főbaloldalinak, aki nyilván csak a teljesen demokratikusan és megalkuvásmentesen kialakult baloldali pártsruktúra történelmi szükségszerűsége folytán fog megegyezni Feri jelenlegi pártjával, és ugyanezen okok miatt fogják a vezetőjét Gyurcsány Ferencnek hívni.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2014.10.16. 21:10:40

Ennek a blogbejegyzésnek sem volt semmi értelme.
Kár volt ennyit izzadni emiatt.
süti beállítások módosítása