Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Hozzáférés megtagadva

2018.04.21. 18:24 | Treuga Mei | 30 komment

Címkék: választás köztársaság tüntetés demokrácia alkotmánymódosítás

Ne vegyétek át a mandátumot!
Ettől az aktustól nem csupán morális gesztusként várható bármi. A mandátumok visszaadása teret nyit a rendszerellenes tevékenységnek, míg a mandátumok felvétele elszív minden levegőt a rendszerellenes tevékenység elől. A mandátumok visszaadása az egyetlen térbe kényszeríti a politikát, ahol van még esélye: a parlamenten kívülre, míg a mandátumok felvétele a kulisszademokrácia látszatainak további fönntartását eredményezi.
2015-05-03_kepviselok-12_1.jpg
A költségvetési tanács fölállítása óta a legalapvetőbb és legősibb funkcióját, az adózás ellenőrzését sem tudja teljesíteni a honi "parlamentarizmus", de a nemzetbiztonsági tanács állampárti ellehetetlenítése óta és a cinikus és semmitmondó kormányzati válaszadások óta a minimális, legcsekélyebb szerepét sincs esélye betölteni: a kormányzat ellenőrzését. Teljesen funkciótlan mind alkotmányosan, mind közjogilag, mind praktikusan az országgyűlés. Semmilyen feladatot nem lehet ellátni képviselőként. Semmilyent.
Az ellenzéki pártok ellenzékiségének önfelszámolása, hogy képtelenek Orbán Viktor miniszterelnök úr - adóforintjainkból juttatott - könyöradományai nélkül létezni. Amikor akarja, vazallusaival, például az Állami Számvevőszékkel vissza is vonathatja - akár jogszabályellenesen is - e Péter-filléreket. Kell-e ennél nyilvánvalóbb bizonyíték arra, hogy az ellenzéki pártok a rendszer részei? Ezek az ellenzéki pártok nem támogatnak új kezdeményezéseket, alternatív sajtót, rendszerellenes mozgalmakat, hanem elfojtanak! LMP, Momentum, Kétrfarkú Kutya - hogy csak példákat mondjak a múltból (bár mára ezek is a rendszer részeivé váltak). De ha nem volnának aktívak, akkor is puszta létükkel társadalmi erőforrásokat vonnak el az alternatíváik - így a rendszer alternatívái - elől. Egészen addig, amíg ki nem lépnek a rendszerből ez így is marad.
Lehet azt mondani, hogy a választók magas részvétele legitimálja a választást, és elvárja a képviselőktől, hogy átvegyék mandátumaikat. Lehet azt mondani, hogy a magas választói részvételnek eleget kell tenni, ezért be kell ülni a Parlamentbe. De Észak-Koreában még nagyobb arányú a részvétel. Igaz, ott nem a közmunkát veszítik a nem szavazók, hanem az életüket, de ez - bár egyéni életvitelben minőségi - politikai értelemben csupán stiláris különbség. Ez tehát aligha érv.
Ahhoz, hogy valódi rendszerellenzék alakuljon ki, mára nem csak Gy. Ferencnek, az MSzP-nek és a Hazafias Népfrontnak kell eltűnnie, de a Párbeszédnek, az LMP-nek és az Együttnek is föl kell adnia a "belülről bomlasztok" kollaborációba fúló stratégiáját.
Pont az ellenzéki pártoknak nincs _stratégiája_! Taktikájuk van, hogyan lehet túlélni valahogy a NER keretein belül, de azt nem látom, hogy akadna bármilyen stratégiájuk a NER megdöntésére a "majdcsak lesz valahogy"-on és a "talán 4, ha nem, akkor 8, esetleg 60 év múlva csoda történik"-en (meg "az egy jó zaftos főpolgármesterség azért a rendszeren belül is jól jönne, hátha lehetek az új Demszky"-n) kívül.

De talán érthető, ha ez nem tekinthető tőről metszett ellenzékiségnek! És ha nem volnánk kénytelen finanszírozni, talán a finanszírozását is hanyagolnánk a stadionokéval együtt.
Ne vegyétek át a mandátumot! Ne üljetek be!
Megszületett a Ne üljetek be! mozgalom a facebookon.
Csatlakozzatok!

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr1113853576

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy meg nem valósult bojkott margójára 2018.04.21. 19:13:42

Az újrendies rendszer bebetonozódott. Nincs jelentősége, hogy 100%, 67% vagy 51% az állampárt többsége. Álságos a számolgatás. Főként ilyen alaptörvénnyel, ennyire kiürült parlamentarizmussal, ilyen médiával és ilyen intézményi pártállami struktúráv...

Trackback: Hozzáférés megtagadva 2018.04.21. 18:49:45

Ne vegyétek át a mandátumot!Ettől az aktustól nem csupán morális gesztusként várható bármi. A mandátumok visszaadása teret nyit a rendszerellenes tevékenységnek, míg a mandátumok felvétele elszív minden levegőt a rendszerellenes tevékenység elől. A man...

Trackback: Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre 2018.04.21. 18:46:38

Polgártársaim! A választásnak vége, a pártállami rendszer immár formálisan is bebetonozódott. Az ellenzéki pártok úgy döntöttek, részt vesznek egy látszat-demokrácia potemkin választásában. Naivitásuk becsülendő, de sikertelenségük kódolva volt a rend...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2018.04.21. 21:56:59

Most?
A valóság az, hogy ennek az ideje 2010 volt!

2014-ben már a szavazást kellett volna bojkottálni ahhoz, hogzy legyen valamiféle hatása is, azaz ‘impact’, ha már...
Most?

Too little, too late!
Azaz túl kevés, túl későn!

Most már be kell menni és elküldeni az ... ahová való! Ennek talán lesz valami média lenyomata, vagy esetleg még ennek sem.

Bojkott viszont csak akkor jelentene bármilyen visszhangot is, ha mindenki részese lenne. Az LMP féle hajlékony gerincű népet nézve viszont ez elképzelhetetlen manapság, hiszen az ő életelemük az orbáni “magyar valóság” - így miről is csacsogunk?

Be kell menni és ütni-vágni a geciket!
Óh, bocsánat!
Spermáról jót, vagy semmit, tartja a(z én€ mondás(om)!

De ettől még igaz!

Retteg is orbán egy Gyurcsánnyal való konfrontációtól, ez tisztán látszik is, hiszen megpróbál mindent, hogy ne is kerülhessen erre sor!

Csak éppen ez esélytelen.
Pech, mndaná Kohn bácsi.
Én meg ezt mondom:
youtu.be/FWAekbh0J9U

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.21. 22:08:37

A javaslatot könnyű lesz megfogadni azoknak, akik alulmaradtak a választáson. Ők a viccbeli sánta, aki dühösen kiabálja be a balettiskola ablakán: én ide be nem teszem a lábam, hiába is akarnátok!

Bermuda (törölt) 2018.04.21. 22:09:26

Imádom az ilyen bejegyzéseket, egyszer kéne belőlük egy random mozgalmár beszéd-generátort csinálni.

Ekrü 2018.04.21. 22:24:58

"Ne vegyétek át a mandátumot!"-Hihihihihahaha!!!! Van egy rossz hírem.Át fogják venni.Kivétel nélkül mindegyik.Nem fognak a saját zsebük ellenségei lenni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.21. 22:41:15

Lassan bele kellene törödnötök, hogy elvesztettétek a választást.

2018.04.21. 23:31:14

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Elcsaltátok a választást, akárcsak négy éve. Ha nem így lenne, akkor nem itt vernéd magad, tolvajok szolgája.

2018.04.21. 23:37:17

@morph on deer: "Be kell menni és ütni-vágni a geciket!"

Nem jó ötlet. Majd az lesz, hogy Gyurcsány előadja magát a megszokott drámai módon, amire Orbán úgy fog reagálni, hogy "boldog karácsonyt". A kétharmad meg röhögni fog. Ezt akarod látni?

2018.04.22. 00:05:59

Eddig már a kiemelt kollaboránsok ki is jelentették, hogy beülnek statisztának Orbán gyülekezetébe. Vona Gábor és Hadházy bizonyította eddig, hogy nem kollaboráns, talán Gyurcsány és Karácsony sem az. Pártjaik viszont egyértelműen mandátumokra játszottak, az összefogás paródiáját pedig Márki-Zay váratlan sikere miatt voltak kénytelenek eljátszani. Ehhez pedig visszaéltek a szavazóik bizalmával, ugyanakkor a bizonytalan fideszes szavazókat meggyőzték arról, hogy újfent Orbánra szavazzanak.
Szép volt, ahogy Vona lapot húzott a 19-re, remélvén, hogy ha nem fog össze baloldali pártokkal, akkor remélhet fideszes átszavazókat. Vesztett: az ulrajobbosok mind átvándoroltak a fideszbe, visszalépések nélkül meg a jobbikosok is mentek a levesbe.
Hatalmas volt Kunhalmi Ágica is, a kukába való szavazatokkal. Jobban még Rezsiszilárd sem mondhatta volna. És ezek után volt képe azt mondani, hogy beül a parlamentbe. Nekem volna ötletem, hogy hova üljön, ha nem is a bábolnai tenyészcsödör lengő csapszegére, de inkább nem mondom...
Nem véletlen, hogy listán nem szavaztam a szocikra, de az LMP-re sem. Ezek kimondottan a bejutásra hajtottak, mint mindig (ilyen dumával, hogy Szél-kormány). Nem mondom, hogy nem kell a parlamentbe ilyen semmi kamupárt, csak egy baj van vele: mindig kétharmadot biztosít a fidesznek.
Szóval, lófaszt más a politika.
A szocikra kár szót pazarolni, ők mindig is meg akarták lovagolni az összes ellenzéki összefogást Bajnai óta. Egyéniben szocira szavaztam, bejött.
Gyurcsány a jolly joker. Kutyapárt helyett éppen megfelelnek Orbánnak.
Na szóval, lehet ezeket hagyni, hogy legyenek orbán statisztái, ha már így is arcon köpték a választókat. Majd a többség csinál magának az utcán egy igazi emberkeből álló ellenzéki pártot. Akkor majd eldönthetik a leendő kollaboránsok, hogy csatlakoznak vagy inkább felveszik a fidesztől a pénzt.

Kelly és a szexi dög 2018.04.22. 00:29:44

Nehéz elfogadni a demokráciát ha a többség nem azt akarja amit te?

2018.04.22. 00:37:15

@Kelly és a szexi dög: Amikor Gyurcsány győzött, te elfogadtad a többség döntését?

Nincs közöttünk csicska 2018.04.22. 01:22:42

nyugotan lehet tüntetni, de következménye lesz

1 féket és 1 ellensúlyt a Dunába lövünk minden lázadási kísérletre

Ménár Atya 2018.04.22. 06:00:56

Ez tényleg jó ötlet.
Ne üljetek be.
És akkor majd orbán jól meg lesz félemlítve, és elbújik a kamrába...........
Most nem azért de ez elég gyerekes.
Ráadásul félrevezetik az embereket ezzel a marhasággal.
Okos ötlet megszüntetni, a nép képviseletét?
Az előző kétharmadoknál mi lett volna, ha nem ülnek be?
Semmi.
Ettől orbánék még vidáman kormányoznak, sőt szerintem még jobban mint eddig, és akkor mondjuk 1-2 év múlva azt mondják az emberek, lám-lám, tényleg csak soros bérencek ezek, és feszültséget akarnak.

Tisztességes Természettudomány 2018.04.22. 07:31:15

Ha nem veszik át, akkor 10 nap múlva kihozza még egyszer a posta. Ha akkor sem veszik át, akkor visszamegy címzett ismeretlennel a feladónak. A feladó pedig a magyar választó, aki az ellenzékre szavazott. Biztosan jól fog neki esni, hogy a képviselő, akire szavazott, megtagadja a munkát. Biztosan felnőtt dolog az, hogy amíg Orbán leváltásáról volt szó, addig mindenki a parlamentbe akart rohanni, most pedig, amikor az ellenzéknek értelmes programmal, saját ötletekkel, bizottsági munkával kellene 4 évig a Fidesztől különböző jövőképet felmutatni, ne akarják átvenni a mandátumot? Így nullázza le magát az ellenzék, néhány álmodozó pesti véleményvezér miatt?

Rendben, én benne vagyok, de miért lenne ez jó az ellenzéknek?

nemecsekerno_007 2018.04.22. 08:18:54

"Ne vegyétek át a mandátumot!"

Te meg ne vedd fel a fizetésed.

Mintegy így tiltakozva a .............. -ért

A naivitás is állampolgári jog.

morph on deer 2018.04.22. 09:01:12

@a ribancok is kidobják a csikket:
....amire Orbán úgy fog reagálni, hogy "boldog karácsonyt"

Kiváncsi lennék, hogy ismer-e még pár ünnepet, vagy marad a karácsonynál, még így Karácsony után is.

Alick 2018.04.22. 09:20:01

Át fogják venni, nem akartak ők mindenáron leváltani, csak annyira, hogy a kényelmes fotel és a képviselői juttatások azért megmaradjanak.

Emmett Brown 2018.04.22. 09:36:00

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: amíg az elemi matematika magas neked, addig felesleges téged ilyenekkel terhelni.

Emmett Brown 2018.04.22. 11:25:54

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: utoljára visszatérve az extra lapokra: ha egy körzetben 50-20-15-10-5 lett az eredmény, de van 10 extra lap, akkor melyik módosított eredmény az igazságos? 40-10-5-0-0, vagy 45-18-13.5-9-4.5?

Emmett Brown 2018.04.22. 11:58:38

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: szóval melyik a kettőből? Fix levonás, vagy arányosítás? Egyszerű eldöntendő kérdés.

Emmett Brown 2018.04.22. 12:52:31

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: azt érted, hogy a végén az abszolút szavazatkülönbség semmit sem jelent, csak a szavazatok aránya ami fontos?

2018.04.22. 19:05:10

@Ménár Atya: @nemecsekerno_007: @Tisztességes Természettudomány: Amint elnézem, vannak olyan hülyék, akik nem fogták fel, hogy mit akar a tüntető ellenzéki többség (csak mert amikor a békamenet felvonultatta a hónapokig szervezett magyar és lengyel munkásőröket, akkor az itt kommentelő fideszes észkombájnok megértették az üzenetet).

nemecsekerno_007 2018.04.22. 19:07:40

@a ribancok is kidobják a csikket: A tüntető ellenzék se tudja :)

De majd kialakul. Vagy nem és 2022-ben 4/5-öd lesz.

2018.04.22. 19:09:13

Na, fideszes véglények:védjétek meg a parlamentebe beülő Orbán-kollaboránsokat! A ti ellenzéketek a jó ellenzék, nem az utcán tüntetőké. Éljen a fidesz kommunista párt és lelkes ellenzéke! Üljetek be és tapsoljatok, prosztók!

2018.04.22. 19:10:46

@nemecsekerno_007: Az már volt, hogy az összes fideszes troll leszophatja a tüntetőket (tehát engem is)?

nemecsekerno_007 2018.04.22. 19:38:29

@a ribancok is kidobják a csikket:

Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valódi értelmiségi beszél róla aki 1978 óta Londonban él. Nagyon tanulságos.

Ugyan 2007-es, de mind a mai napig aktuális és felvázolja a Kádár-rendszer, a Szovjetunió és a rendszerváltás valódi hátterét.

www.youtube.com/watch?v=9fLbxIhIbvQ

www.youtube.com/watch?v=L02XFPXuDFc&t=244s
süti beállítások módosítása