Reágáló

Ami mostanában történt, és akad jelentőssége is.

Friss topikok

  • Treuga Mei: @MAXVAL bircaman közíró: Igazából háttérhatalmi gendernáci akadémikusbűnözők norvég pedagógus-össz... (2019.05.17. 22:04) Petíció a törvényes EP-választásokért
  • Androsz: @Ylim: "az anarchia/diktatúra mindenkinek csak addig tetszik, amíg nem őt kúrják seggbe." Pontosan. (2018.04.29. 21:37) Az új rend
  • nemecsekerno_007: @a ribancok is kidobják a csikket: Nézd meg ezt a dokumentumfilmet. Kétrészes és egy olyan valód... (2018.04.22. 19:38) Hozzáférés megtagadva
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, már nagy szükség volt a századik ballib pártra! (2018.04.22. 07:36) Ajánlott beszéd egy mai tüntetésre
  • Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt vallom én is. Orbánnak már nincs szüksége kétharmadra. 90-, 67-, 56- vagy csak éppen 50+1%-os ... (2018.04.04. 14:45) Egy meg nem valósult bojkott margójára

Linkblog

Rendszeren belül

2016.07.28. 01:23 | Treuga Mei | 18 komment

Címkék: NAV NVI ligetvédők emberiség elleni bűntettek ügyészségi bűnpártolás

Jól láthatóvá teszi a rendszer jellegét, amit a népszavazási kezdeményezésekkel vagy az ügyészségi eljárásokkal művelnek. A Nemzeti Választási Iroda szégyen nélkül akadályozza a földek új grófoknak osztása elleni népszavazást (és amikor a vasárnapi nyitva tartásról szólót nem tudta megakadályozni önerőből, a hatalom verőlegények bevetését sem átallotta megszervezni). A nyomozóhatóság Rogán ügyeinek vizsgálását szabotálja, ami a bűnpártolás kérdéskörét is fölveti.

Igen, e két ügy látványosan mutatja, mitől értelmetlen alkotmányos jogállamról, szabad és tisztességes választásokról beszélni – bár az utóbbiról az EBESz jelentése is ejt egy-két szót. (Vajon számít-e ezek után, hogy lesznek választások 2018-ban?)

Részletesebben és pontosabban azonban a Liget-projekt mutatja, miben is simulunk a türkmén és a kongói jogállamiság vonulatába. És azt is, milyen jövőt hoz nekünk ez.

A Városliget felújítása önmagában lehetne jó cél. A zöldterületek és a zöldfelület egyidejű növelése kívánatos volna. (Hogy a kettő között mi a különbség, arról itt olvasható összefoglaló.) Az talán kisebbíti az elhatározás érdemét, hogy mi az ok, ami a változtatáshoz vezet. Őfőméltóságának a Várba költöztetése urbanisztikailag is igen nagy károkat okoz, de a politikai üzenete talán még károsabb.

 

belenyugvas.jpeg

A belenyugvás a legnagyobb ellenségünk (Anna Lindh)

És most ne is foglalkozzunk vele, hogy az átépítés hogyan rombolja a közparki funkciókat! De ha e csekélységtől eltekintünk, akkor is érdemes volna elgondolkodnunk, hogy a „múzeumnegyed” eszméje elfogadható-e. Azon túl, hogy a város szerves működése fölfeslik egy ilyen koncentrált projekttől, azon túl, hogy a különböző kulturális és társadalmi funkciók egymás mellettisége, keveredése mind a látogatók, mind az intézmények mozgásterét beszűkiti – erről többek közt Drezda tanúskodhat, ahol rútul elbukott a múzeumi negyed koncepciója –, az elvi megközelítés maga is problémás. A múzeumaink ugyanis nem csupán turisztikai látványosságok. Nemzeti, kulturális, történeti önazonosságunk rekvizítumai is, a saját környezetükkel, a saját történetiségükkel, a saját megjelenésükkel. Ha úgy tetszik, a múzeumlátogatás saját identitásunk vizsgálata, föl- és megismerése, értelmezése is. Az önmagunkról gondolkodás tere. Az tehát, hogy elsősorban turisztikai funkciókat vizsgálunk, talán még Alcsútdoboz horizontjáról is kissé nyomorult perspektíva, nemhogy györgypéteri szellemi... khm... mélységekből.

A ligetvédők csoportjai, bár láthatóan nem túl sikeres, nem túl tehetséges módon próbálnak cselekvő tömegeket maguk mellé állítani, de hősiesen, komoly személyes kockázatokat vállalva igyekeznek akadályozni a nyilvánvaló rombolást. Kis köreik – bár talán jobb volna, ha a környék lakosait győzködnék a részvétel fontosságáról, a vádhatóságot bénítanák le tömeges beadványokkal – időnként testi épségüket is veszélyeztetve próbálják lassítani a gépezetet. A hatalom válasza erre – nem először, láttunk már ilyet a NVB épületében is – a gebinbe kiadott, priváttá tett erőszakszervezeti fellépés. A – lássuk be, nem túl szimpatikus, de azért mégiscsak nemes ügyért harcoló – fiatal aktivista polgári engedetlenségét, miután civilbe bújtatott, időnként a rendőrséget is kommandírozó kormánygárdisták könnyű testi sértéssel megregulázták (az ügyben nem tudunk ügyészségi nyomozásról), a rendvédelmi szervek közreműködésével a pszichiátriai kezelés fenyegetésével torolták meg. A törpepárt – jogi szempontból egyébként számos sebből vérző – helyi népszavazási kezdeményezését elutasította a Kúria. A verdikt kimondta, hogy „Liget-törvényben” foglaltak ügyében a múzeumok építésének megakadályozása népszavazással nem megakadályozható. Kár, hogy a törvényben nincs szó múzeumépítésről.

Pártprivatizált erőszakszervezetek, a rendvédelmi szervek kormányszolgálata, a kormánypárt érdekében történt bűncselekmény ügyészség általi elfedése, a Kúria által vállalt ordító iustismord, a közösségi normákat megszabó és felügyelő pszichiátriai szakma politikai fenyegetésként fölhasználása. Az elnyomó rendszer összeállt.

Csattanónak még valami. Amit a határon és a Keleti környékén a menekültekkel műveltek és művelnek, az is kimeríti az emberiség elleni büntett fogalmát (kétségkívül nem oly látványosan, mint Tony B. és George W. B. leendő hágai elítéltek esetében a félőrült, de csupán ürüggyel megtámadott iraki diktátori rendszer ügyében, ám a menekültekkel szembeni bánásmód folytatólagosan és hosszan történő elkövetése is minősített eset). Ennek a kultúrája hazánkban lassan leszivárgott a köznép körébe. A ligetvédők sátorába éjjel belerúgó lény, amint tudomására jutott, hogy egy gyermeket bántalmazott, az evidens emberi reakció, a visszakozás helyett még durvább rúgással fűszerezte állatias indulatainak kielégülését.

Nem csupán önkény épül itt.

A halál kultúrája növekszik.

A terror kultúrája lel otthonra.

Talán már megjelent e blogon az észrevétel: az ebben folytatólagosan elkövetett részvétel, a rendszer legitimálása bűn. Annak a részéről is, aki független politológust, annak a részéről is, aki független újságírót, és annak a részéről is, aki ellenzéket játszik az önkény kialakult rendszerének színpadán.

Mert mára már csak a rendszeren kívül van élhető megoldás.

És ez a zárt, konzisztens rendszeren belülről nem elérhető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://re-akcio.blog.hu/api/trackback/id/tr108918844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.28. 05:38:27

Segítség, ezen a héten is kikiáltja a csúnya, cigány Orbán a diktatúrát???

Treuga Mei 2016.07.28. 09:06:34

@a BircaHang Média szerk.: Nem, nem kiáltják ki. Miért tennének ilyet?
A szöveg melyik része nem világos vagy melyik részét kívánja cáfolni? Az ügyészségre, a rendőrségi intézkledésre, az NVI-re, esetleg a Kúriára vonatkozót? Ön melyik tekintetében lát egyértelmű független és elfogulatlan működést ebben az ügyben?
Konkrétan, kérem, ha lehet! Hátha a balos libsibolsiknak tanulására szolgálhatnak szavai!
Megjegyzem, az utolsó bekezdéseken érdemes volna elgondolkodnia! A kollaborációt is följegyzi majd egy tisztességes rendszerváltás!

Treuga Mei 2016.07.28. 15:45:58

@a BircaHang Média szerk.:
Mentegetni a népszavazás akadályozását, az ügyészség általi - bármelyik - hatalmi elit védelmét pártalapon, verőlegények attrocitásait, a Kúria iustismordját valóban kollaboráció. És bizonyosan nem a népért, hanem a nép ellen.
Remélem, ma kellő jutalmat kap ezért a mentegetésért, hogy megérje Önnek, amikor a méltó díját is megkapja a néptől.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.28. 15:51:45

@Treuga Mei:

Az irányvonalat támogatom, ami nem jelenti azt, hogy mindennel egyetértek.

DFK 2016.07.29. 04:47:49

Kleriko-orbanofasiszta diktatúra. Suttyó vidékiek rémuralma. Belpesti rettegés. Kihagytam valamit a szokásos klissék közül? Legalább ezekben tudnátok újítani, mert már röhögnibse tudok rajtatok.

Ambiorix 2016.07.29. 05:48:29

Becsomagolt bőröndöd az ágy alatt figyel, drága?
Húzz el innen, ha lehet,
S kéznél útleveled,
Lehetőleg még máma
A 'csába.

Nzoltan 2016.07.29. 06:46:43

A liget projektet az ellenzék nam tudja igazán támadni. Az érvek csak ott állnak meg, ahol nincs vitapartner.

A földeladásos népszavazas meg egyszerűen hiteltelen az Mszp oldaláról. Most a magyar polgárnak nem adná el, de regnálásuk alatt simán külföldi kézre adták volna.

A magukat baloldalinak nevező pártok mikor fogják kepviselni a szavazókat?

$pi$ 2016.07.29. 07:36:15

@Nzoltan: Igen, mondjuk a földek eladása ellen talán ne az a párt tiltakozzon, amelyik a fél országot elprivatizálta. Legendásan elkótyavetyélték az állami vagyont szinte teljes egészében, most viszont tiltakoznának.

A dologben persze nem ez az igazán mellbevágó, hanem az, hogy az ellenzék odáig jutott, hogy nem képtelenek találni egy témát, amiben egy népszavazást képesek lennének kezdeményezni. Nagy nekibuzdulással képesek voltak negyvenezer érvénytelen aláírást produkálni. :(

A csodának kellett olyan témát választani, ami nem érdekli az embereket?! Nincs más téma? Tényleg?

Lucifer Morningstar 2016.07.29. 07:40:36

"Szabad és tisztességes kezdeményezések lassan, évtizedek alatt ..."

És ez vezet. Megérdemlitek orbánt.
Buta birkanyáj.

röf 2016.07.29. 08:32:12

A baromfiudvar végiggágogta az elmúlt heteket.
Persze nem a Ligetért aggódnak, hanem fogást keresnek.
Csakhogy egyre szarabb helyzetben vannak, az "Orbán"-név egyre jobban cseng Európa szerte.
Utolsó reménysugár a nagyvízen- és klimaxon túli ténsasszony megválasztása lenne, hátha a magyar libák szárnya alá nyúlna... ezért is rugóztak libáink egy hétig azon, hogy Orbán kimondta a véleményét Trumpot illetően.
(Az errefelé szokatlan, majd ha az okosok megmondják, csak akkor...)

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.07.29. 08:36:12

MInden beruházást igyekeznek meggátolni Gyurcsány bérencei.

A városliget projekt jó példája ennek.

Sokkal több lenne a zöld, és az lepusztult épületeket végre felújjítsanák, a beton dzsungelt eltüntetnék.

Ezt akadályozza meg 100-200 fizetett balfasz aktivista.

ZX 2016.07.29. 10:01:40

@röf: Te melyik alternatív valóságban élsz? Sok volt a kábszi? :D:D

E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. 2016.07.29. 11:17:19

Nahát magyarországon fasisztnácirasszista diktatúra van ? Erről még sosem hallottam, levagyok döbbenve. A fene egye meg, hogy ezt nem láttuk az elmult 6 évben, jó hogy a posztóló figyelmeztetett rá.
Na de fel a fejjjel, az orbánrezsim megfog bukni. Ha nem is ezen héten, de a jövö már biztos.

E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. 2016.07.29. 11:37:35

"A ligetvédők csoportjai, bár láthatóan nem túl sikeres, nem túl tehetséges módon próbálnak cselekvő tömegeket maguk mellé állítani"

Érthetetlen, hogy a magyar lakosság miért nem áll a városligeti drogtanyáikat védő drogosok mellé. Mert ez a lényeg, ha fölszámolják azokat a romos épületeket, akkor nem tudnak hol drogozni.
Csak azt nem értem, miért nem mennek máshova, például az mszp székházba, ott aztán senkit sem zavarnának ?
nemzeti.net/bevettek-a-drogosok-es-prostik-az-mszp-szekhazat-3485113.html

Valami megoldás kéne, mert a drogosoknak is vannak jogaik, talán még több is mint a nem drogosoknak.

Baloldalt SZÉTSZOPATÓ Habony 2016.07.29. 11:46:58

"a visszakozás helyett még durvább rúgással fűszerezte állatias indulatainak kielégülését."

A postolo kicsit sem demagog. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Persze az, hogy altaluk tamogatt terroristak szazakat olnek meg, nap mint nap az nem zavarja az elmeroggyant libbantjat.
Agyalagyult libsik, remelem 2018-ban vegleg megszabadulunk toluk, meg a rohadt terroristaiktol.

ZX 2016.07.29. 12:17:14

@E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este.: Pontosan! A PTK 262. paragrafusa szerint, a drogos a normál ember fölött áll, le nem tartóztatható, bárkivel bármit csinálhat. Ha becsönget hozzád hajnali kettőkor akkor enni inni és szállást kell neki adni. Kötelezettségei nincsenek és alanyi jogon 4 millió Ft havi jövedelem jár neki.

Nem akarsz drogos lenni?

:D:D:P
süti beállítások módosítása